Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám velice rád filmy, ve kterých hrají staré chlapské legendy filmového plátna. V těch chvílích říkám, že i kdyby tam seděli na záchodě a dvě hodiny jen kecali, dám tomu alespoň čtyři hvězdy. Jenže bohužel tady toto bylo fakt mimo. Tedy mimo mě. Od takovýchto jmen a navíc v jejich věku bych očekával lehkou sebeironickou komedii, která srší nadhledem a životními moudry. Dočkal jsem se fakt nechutně tlustého Nolteho a jediného "zlomového" počinu, kdy vylije celý obsah vábně vypadajícího bourbonu. Jako že už nebude nikdy pít. No, takových keců jsem fakt dalek. Co mě bavilo, tak to byla apalačská trasa, člověk má chuť se tam taky pár dnů projít. Nádherná přiroda, příjemní lidé a hlavně - žádní zasraní cyklisti. PS: SPOILER: Kluci plánovanou trať ani nedošli celou, ale i to stačilo na to, aby o tom jeden z nich napsal knihu. Fakt bych si rochnil v tom číst si o přiblblých historkách nějakého starého pána. KONEC SPOILERU. PPS: Musím ale uznat, že Robert Redford na svůj věk vypadá hodně dobře. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film A walk in the woods se mi přesně trefil do nálady, proto nemám potřebu rozebírat filmařské kvality a budu jen chválit a snít o podobné bilancující cestě někdy v budoucnu. Nic od Billa Brysona jsem ještě nečetl (hned to napravím) a nebyl jsem zatížený předlohou. Ač vím, že nějaké změny byly, dramatizace byla v pohodě a to, jestli medvěda ve skutečnosti autor potkal, nebo jen slyšel, vlastně není pro vyznění snímku vůbec podstatné. Nevadí mi ani o zhruba dvacet let starší hlavní hrdinové (oproti knize). Naopak to jen opět pomohlo dobrému vyznění filmu. Životní bilancování na podobně dlouhém výletě v lesích zní lépe od sedmdesátníka než od padesátníka. Robert Redford a Nick Nolte mi pasovali do filmu výtečně. Jejich vzájemné popichování a vzpomínky jsem si moc užíval. Dřív jsem pár týdenních výletů jen s krosnou v lesích absolvoval. Při sledování filmu mě nejvíc mě bavila myšlenka, až si to za pár desítek let v důchodu zopakuji, jak u toho budu vypadat? Budu moudřejší, nebo jen tvrdohlavější? Budou mě bolet záda, kolena, nebo už všechno? Jaké bude moje vlastní bilancování a s kým půjdu? Každopádně se už teď na to těším! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No nevím, jestli bych na takovou knihu dostal chuť. Příjemná výprava dvou gerontů za dobrodružstvím. Trasa vypadala sympaticky, tam bych se klidně vypravil. Bohužel pánové často scházeli z cesty a dostávali se tak do poměrně nezajímavých lapálií běžného života. A bohužel se jednalo o dosti profláknutou turistickou trasu, takže když se člověk dostane do problémů, tak existuje příliš vysoká šance, že na vás narazí někdo, kdo vás z průseru dostane, čím se jaksi ztrácí kouzlo dobrodružství. Příjemně se mi koukalo na přírodu, ale asi bych nic jiného od podobného filmu ani nečekal. A celým filmem prosakovala příjemná atmosféra. Z mého odporného pohledu lehký nadprůměr v rámci filmového světa. Průměrné hodnocení je zcela odpovídající. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí pardálové se ve věku rozstřesených kolen vydávají na "nekonečný" tramp. Místy pobaví, občas zafilosofují (věk na to mají) a překážky, které zdolávají, jejich věku taktéž odpovídají. S přídavkem dobré hudby, pěkné krajiny, charismatu obou herců (zejména Emma je úžasná) tu máme příjemnou podívanou na jakýkoliv čas. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi premisa, že si dva páprdové snaží něco dokázat a vydají se na túru svého života. Osobně by mě podobná túra také lákala, protože si zde opravdu člověk může dokázat, čeho je schopen. Je to místy trochu hluché, ale obě herecké legendy jsou natolik dobré, že to s nimi přežijete až do lehce nijakého konce. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Robert Redford v roce 2007 v rozhovoru řekl, že chtěl, aby si s ním naposledy zahrál Paul Newman. Jenže Newmanovi byla diagnostikována rakovina a už nebyl schopen se role ujmout. (Cheeker)
  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)
  • Robert Redford i Nick Nolte byli v době natáčení už sedmdesátníci, zatímco Bryson a Katz měli v době přechodu Appalačské stezky 44 let. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama