Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl zatím nepřinesl nic zajímavého, čekala jsem přeci jen něco na vyšší úrovni. Zatím to působí jako neurčitá směsice žánrů s fantasty základem, uvidíme, co z toho vzejde...Po druhém díle přestávám sledova, seriál mi připadá nudný, nezajímavý. Veliké zklamání, bohužel má očekávání byla asi přespříliš veliká.. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Je to jako každý jiný seriál, jednotlivé díly jsou v podstatě na podobném principu - padouch, nejlépe nový druh, jeho identifikace a následná anihilace. Na pozadí se pak vine dlouhodobá a vyvíjející se zápletka. Na každý pád mám záhady, bubáky, hastrmany a podobný příšerky v oblibě, takže si mě Grimm s přibývajícími epizodami získal. Neváhám tedy ani jít na vyšší hodnocení. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejbizarnějších a nejoriginálnějších procedural cop shows na televizních obrazovkách. Když si člověk zvykne na celý ten prapodivný svět grimů, blubadů a dalších potvor, tak je to i docela zábavná podívaná. Zvláště, když cca v polovině druhé série se začne příběh věnovat dlouhodobější linii a nesoustředí se jen na epizodní vyšetřovací zápletky, které se dost brzy omrzí. Třetí série více prohlubuje nastavenou mytologii a konečně začne poskytovat i nějaké odpovědi na dlouho kladené otázky... Nejedná se o světoborné dílo, ale svým praštěným námětem je osvěžujícím zpestřením ve světě stále stejných zapšklých kriminálek. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Grimm je takový mix průměrné kriminálky, Buffy, Supernatural a pohádek. Rozhodně to není špatné, ale nemůžu úplně nesouhlasit s lidmi, kteří to po pár dílech odepsali. Zápletka u každého dílu je příšerně průhledná a předvídatelná, bez jakékoli gradace nebo momentu překvapení a to je rozhodně největší zápor seriálu. Místy nelogičnost (proč Nick nejde po vrazích tety, proč se monstra Grimmů bojí, když nemají ani žádné nadpřirozené schopnosti..) a stvůry, které jsou většinou jen mutanti mezi zvířaty a člověkem tomu moc nepřidají. Každopádně pokud v Grimm nehledáte další guilty pleasure nebo něco víc, tak zklamaní nebudete. Já byla ohledně celého seriálu dost skeptická a nakonec jsem mile překvapená. Atmosféra super, hudba všechno krásně dokresluje a navíc se tu najdou sympatičtí záporáci (Hexenbeast Adalind připomínající Ruby ze Supernatural). ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech zatím hodnotím lepšíma třema hvězdičkama. Po slabším druhým díle se začalo vše zlepšovat a příběh nabral na zajímavosti. Možná by se to chtělo více soustředit na mytologii seriálu než na jednotlivé příběhy. Ani hlavní hrdina není špatný a doufám, že se nějakým způsobem vyvine a nezůstane u vykuleného policisty, který zatím neví která bije. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Postava Nicka Burkhardta (David Giuntoli) byla v seriálu obsazena jako první. Druhá postava, kterou tvůrci obsadili, byl Monroe (Silas Weir Mitchell). (BLANIK.)
  • Ve 4. epizodě 3. série na počítači běží zprávy o pohřbu Erica Renarda v Rakousku. Na záběrech je ale viděna brána a před nádvoří Pražského hradu. V záběrech lze ještě vidět služební auto PČR Škoda. (Shakaar)

Reklama

Reklama