Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejbizarnějších a nejoriginálnějších procedural cop shows na televizních obrazovkách. Když si člověk zvykne na celý ten prapodivný svět grimů, blubadů a dalších potvor, tak je to i docela zábavná podívaná. Zvláště, když cca v polovině druhé série se začne příběh věnovat dlouhodobější linii a nesoustředí se jen na epizodní vyšetřovací zápletky, které se dost brzy omrzí. Třetí série více prohlubuje nastavenou mytologii a konečně začne poskytovat i nějaké odpovědi na dlouho kladené otázky... Nejedná se o světoborné dílo, ale svým praštěným námětem je osvěžujícím zpestřením ve světě stále stejných zapšklých kriminálek. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál ručně kreslený bestiář, abych mohl poznat, kdo ze sousedů je vlkodlak nebo podobná potvora...Jenže mám tu smůlu, že se nejmenuji Grimm...Na německé bratry pohádkáře ale raději v této souvislosti zapomeňte, protože tento seriálový počin je úsměvná šestáková detektivka, která se přiživuje na konceptu nadpřirozena... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na Lovce duchů, ale na příběhy bratrů Winchesterů Grimm zdaleka nedosahuje. Chybí mi tu více vtipu, lepších masek a nápaditých scénářů. Navíc nit, která celý seriál zastřešuje, mi přijde strašně laciná. Na druhou stranu je třeba uznat, že některé z dílů opravud stojí za to a místy je hororová atmosféra naprosto dokonalá, ale bohužel to jen dokresluje nevyrovnanost celé série. 50% ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem seriál zprvu sledovala jen pro zabití dlouhé chvíle, musím říct, že po několika dílech se mi docela zalíbil a změnila jsem hodnocení ze 2* na 3*. Je sice pravda, že animace, či efekty jsou docela slabota a stejně tak fakt, že se v každém dílu opakuje takřka to samé jen v jiném kabátu (tak jak to známe s běžných detektivek). Ale děj který se odehrává na pozadí celého příběhu mě chytl a seriál jsem začala sledovat "pořádně" a popravdě se mi docela zalíbil, stejně jako ústřední postavy, které jsou prostě sympatické. Takže suma sumárum o žádný zázrak se nejedná a určitě existuje mnoho lepších seriálů, ale sledování Grimma nepovažuji za ztrátu času. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Grimm je niečo medzi Buffy, Charmed a Supernatural, ale hneď od začiatku je vidieť, že má lepších scenáristov ako spomínané seriály. Má to potrebné procedurálne prvky, ktoré seriálu bránia v tom, aby sa stal telenovelou, ale zároveň má obdivuhodné zameranie na jednotlivé postavy a ich povahu a pozadie. Dlhodobá línia vyzerá veľmi zaujímavo a už sa neviem dočkať druhej série. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Auto, na ktorom jazdí Nick Burkhardt (David Giuntoli), je Toyota Land Cruiser z roku 1988. (DBel)
  • V seriálu jsou používány pasy z České republiky, i když se celé dění odehrává v USA nebo v Rakousku. (vera35713)

Reklama

Reklama