Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

První díly na mě působily velmi dobře: originální myšlenky, sympatický hlavní hrdina, cynický kolega-hodinář. No jenže je to stejné jako s každým jiným seriálem - schéma vražda-vyřešení-bojíme se Grimma se opakuje v každém díle ve stejném pořadí. Linie s Grimmem a jeho osobním příběhem (včetně osobních problémů se šéfem a blonckou) se zastavila snad ve třetím díle. No co, i tak mě ty pohádky baví a chystám se na druhou sérii. Edit: Druhou sérii mám asi tři roky rozkoukanou a nehodlám se k tomuhle seriálu vracet. Další díly nepřináší mnoho nového. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seriál moc nebavil. Díly mi přišly podobné jako vejce vejci. Ale jak se začala rozvíjet dějová linka, seriál u mě získával na oblíbeností. Nejlepší postava je Monroe. Je vtipný a fakt mě baví. Třetí série pro mě skončila dost překvapivě, takže se těším se na čtvrtou a jsem zvědavá, jak bude seriál pokračovat. ;-) ()

Reklama

Orthank 

všechny recenze uživatele

Po prvých deviatich epizódach zisťujem, že tvorcovia varia z vody. Na jednej strane sa nechcú stratiť v spleti zápletiek a tajomstiev a na strane druhej si chcú udržať formu kriminálky. Ťažká úloha, zvlášť vtedy, keď zavediete celkom zaujímavú mytológiu a fantasy atmosféru. Uvidím, čo tvorcovia prichystali ďalej ale bojím sa, že neutrálny status mu v budúcnosti ku kvalite a sledovanosti veľmi nepomôže. Zatiaľ škoda dobrého nápadu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bezvadný seriál! Jako jeden z mála má opravdu stále stoupající tendenci a u posledního dvojdílu páté série jsem málem ani nedutal. Bylo to dokonalé a v rámci televizních seriálů naprosto nevídané. Škoda je, že šestou sérií se s námi Grimm rozloučil. Bylo to však nezapomenutelné a za tento počin jsem opravdu moc rád. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sem si řikal, že tu máme mix Buffy a Supernatural, ale během chvíle sem si tuhle partičku oblíbil a seriál mi přirostl k srdci. Většina epizod je ve stylu monster of week, ale jsou tam i epizody které se věnují hlavnímu příběhu. Na seriálu mě právě zaujal a udržel příběh, který se odehrává přes všech 6 sérií. Občas to vypadá, že se na něj zapomnělo, ale po pár dílech zase přidají nějaký dílek do skládačky. Seriál je hodně zábavný, ať už jde o akci nebo vtípky. Určitě zaujme i tématem, který je nám blízké a to evrovspké pohádky a báje a hlavně postavy z nich (samozřejmě tam jsou i věci z jiných koutů světa). Občas se seriál podívá i do ČR a je tam i relativně často nějaký odkaz na ČR, což může vlastence potěšit. Je mi docela líto, že seriál skončil, protože to byla zábavná jízda těch šest let, na druhou stranu sem rád, že to skončilo takhle a uzavřeli všechny příběhové línie a ten silný konec se hodně povedl. Za mě velká spokojenost. 80% PS: Hodnocení na IMDB je odpovídající. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Každý díl je volně inspirován jednou pohádkou od bratří Grimmů. (BLANIK.)
  • Ve 12. epizodě 6. série si zahrál roli buldoček Henry herečky Bitsie Tulloch (Juliette Silverton). (Lenina666)
  • V 7. epizodě 3. série se objevila čepel náramně podobná skryté čepeli z herní série "Assassins Creed". (Blackhand47)

Reklama

Reklama