Reklama

Reklama

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz  - a efektních útěků - odstraňovány a zdokonalovány. Nyní nastupuje výkon trestu k nové zakázce, ale ouha: vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení" se jeho manuál stal doslova biblí. Ray se tak ocitá ve své vlastní dokonalé pasti. Nikdo navíc neví o tom, že by byl něco jiného než řadový vězeň, takže propustka na svobodu po dobře odvedené práci jaksi chybí... Po obvyklých počátečních neshodách se Rayovým parťákem v novém „domově" stává místní vězeňský boss - Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který si zde odpykává trest za kyber-terorismus. A jemu se ve vězení moc nelíbí. Ale kdo jiný, než tihle dva chlápci by se měl dostat přes Rayovo bezchybné zabezpečovací systémy a celou armádu dozorců pod vedením fanatického ředitele? A je to, že se oba ocitli v této bezvýchodné situaci, opravdu jen nedorozumění a shoda náhod nebo něčí pečlivě promyšlený plán? (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 428)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénář je pitomý tak akorát, jen mě fascinuje ta studiová politika svádět tyhle přesluhující tandemy na place pod taktovkou režijních rutinérů, kteří s daným materiálem operují více než ledabyle a zafungovat dovedou leda tak v několika trefných hláškách a v případě tohoto filmu i jedinečného nábožného germánského výlevu, jinak vesměs hodně sterilní a prchavá podívaná. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tváří se to celou dobu hrozně moc vážně (a vážné to je!), přitom je však Plán útěku minimálně z poloviny nařachaný osmdesátkovými hláškami a takovým tím půvabným arnoldovsko-dědkovským humorem, kdy si hvězdy - odmítající herecký důchod - dělají legraci samy ze sebe. A světe, div se: v dramatických rovinách to není vůbec žádná prča, v těch komediálních naopak divák v jakémsi euforickém povznesení rád zapomene na jinak smrtelně nebezpečnou hru, která se ve snímku odehrává. Existuje sorta lidí, kteří se na podobný film těšili bezmála dvacet let. A já jim po dnešku úplně rozumím, protože tak perfektně natočené pomrknutí na béčkové akčňáky z minulého století asi nečekal nikdo. Zapomeňte na pozlátkové, barvičkami hýřící Transformers, tomuhle já říkám splněný klukovský sen! P.S. Ačkoliv svým atypickým přehráváním splňuje snad všechny zažité archetypy oldschoolového záporáka, užívá si James Caviezel svou roli jako NIKDO z rozmazleného Hollywoodu za hodně dlouhou dobu. Zejména díky tomuto "Ježíšovi", oprašujícímu blankytná motýlí křídla, se tak na tenhle strhující napínák těším podruhé. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešte pred pár rokmi by nejeden milovník akcie osemdesiatych rokov zalamoval rukami nad tým, že Arnie už uvidí kameru len pri politických debatách a Sly už bude točiť len filmy direct-to-DVD. Jedným z najväčších sklamaní a nenaplnených očakávaní bol však fakt, že si tieto dve ikony akčného žánru nikdy na striebornom plátne nezmerali sily. A pozrime sa čo tu máme dnes. Trilógiu Expendables, no pre naplnenie túžby vyznávačov oldschool akcie je práve tento film životným míľnikom. Kupodivu sa nejedná o žiadny vydlabaný scenár, ale celé to má zmysel, hlavu aj pätu. Vďaka-bohu, týmto nesmrteľným akčným legendám nejde dnes len o bezúčelné filmy a svoj drahocenný čas venujú snímkom, ktoré na sklonku kariéry dokážu naplniť ich hereckú a osobnostnú karmu. Borci teda nesklamali a veľmi dobre sa na to pozerá. Všetci (vrátane ústredného dua) vedia, že herectvo nebude stavebným pilierom tohto filmu, tak je z toho cítiť prirodzenosť a pohodová atmosféra. K tomu navyše prirátajte zaujímavý námet, dobre odvedené akčné scény, fungujúce zvraty, trefné hlášky a s radosťou prižmúrite oko nad tými pár dierami v scenári. 85%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $25,135,965Tržby Celosvetovo $137,328,301(tržby opäť zachraňuje Čína)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,936,388Tržby za predaj DVD v USA $9,548,018║ __Ako za starých čias!__ Návrat k 80.rokom, jednoznačne! A v tom najlepšom lesku! Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger dávajú týmto poctu starým akčným klasikám, keď vládli akčnému žánru a týmto vytierajú zrak aj aktuálnym bijcom ako Dwayne Johnson či Jason Statham. Film mal šťastie že sa dostal do zručných rúk režiséra Mikaela Håfströma, ktorý dokáže z minima vydolovať maximum a fanúšikovi akčného žánru ponúkne to najlepšie čo si len môže vôbec priať. Príbeh odsýpa ako na bežiacom páse, neustále má čo ponúknuť, akcia v pohode, hlášky bodujú a samozrejme príjemné zabávajú a poteší že sa našli niekdajšie legendy a hlavne s chuťou si užívajúce účasť na tomto projekte. /videl v kine: 95%/ __moja recenzia ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Say cheese!" Pokud se jede na nadsázku, anebo reminiscence zašlé slávy, ok, dá se. Bohužel však takové momenty vyjdou celkem na 5 minut a zbytek je doslova ubíjející svojí debilitou, laciností a dřevorubectvím všeho okolo (strejda Vinnie už by se na to mohl vážně vykašlat). Možná je načase poslat kluky definitivně do důchodu, anebo přestat na tahle vzpomínková béčka koukat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • Původně se měl snímek jmenovat The Tomb. Jedním z alternativních názvů byl také Exit Plan. (Veniss)

Související novinky

Druhý Plán útěku shání obsazení

Druhý Plán útěku shání obsazení

14.03.2017

Když Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger spojili síly, aby utekli ze supermoderního vězení, nebyla z toho v zámoří žádná velká hitparáda. Jejich Plán útěku ale nakonec vydělal 137 milionů… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama