Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám rád, no to je asi taky jediné co ze země galského kouta nějak snesu, ale tohle se nějak nepovedlo, čekal jsem o dost více a přitom námět a nápad to špatný není, zapšklá bába-hašiš-pařížské předměstí to si říká o parádní komedii při níž se divák zasměje, ale tady se něco nepovedlo. Pár světlejších momentů se ve filmu najde, ale není jich mnoho a zkrátka jsem od toho čekal tak nějak více. Možná mi film nesedl a až ho uvidím znovu, tak svůj názor přehodnotím, ale pro tentokrát za dvě orion hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Bernadette Lafont prakticky sama táhne celý film a její rasistická, nesnášenlivá baba mě několikrát rozesmála svými hláškami, kterými častovala všechny kolem sebe vč. svého míšeneckého vnuka "Proč mě nemáš ráda babi?" " Protože jseš černej!". :D Ta rovina babky dealerky jí sedla také, nicméně ten přerod ze zlobaby v babku s prořízlou pusou, ale dobrým srdcem, to už se mi moc nelíbilo. Já sice chápu, že to muselo přijít, ale na druhou stranu proč nemůže nikdy dobře dopadnout se zlou fašistickou osobou, která prodává drogy? No třeba se jednou dočkám. Hašišbába zatím "jen" potěšila. 60% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zatrpklí důchodci, dealeři drog a rasisti jsou tři skupiny lidí, kterým se snažím vychytrale vyhýbat v civilním i filmovém životě. Tentokrát jsem to dostal namixováno všechno dohromady a ani žánr komedie to nedokázal statečně zachránit, neboť v průměru jedno pousmání za půl hodiny mi žádnou velkou zábavu nepřineslo. Já se nudil a pokud nějaká seriózní vědecká studie tvrdí, že zhulený bych si to parádně užil, tak vznáším námitku proti jejím unáhleným závěrům. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Bílé vdovy aneb jak se ze staré zatrpklé rasistky stane pohodová babka. Herci průměrní, děj - jak už jsem psala - obšlehlý, a vůbec no.. takový průměrný pohodový film, ale nic extra. Ale je fakt, že Paulette mě několikrát svými rasistickými a vůbec zapšklými vtípky dostávala do kolen. 11. září 2001. - "On zemřel ve dvojčatech?" - "Zemřela vaše žena díky aprílovému žertíku debila?" - 1. dubna 2004............. Vnuk se ptá babičky: "Proč mě nemáš ráda?" - "Protože si černej."............ "Wauu, to je super, že se zhulíš v tomhle věku." ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie jsou většinou u nás přijímané velmi dobře, umí se nám zkrátka trefit do vkusu a ani já nejsem výjimka. Bohužel takhle "komedie" výjimka je. Nesympatickou hlavní hrdinkou (představitelkou i charakterem) počínaje, trapným humorem a doslova hloupým příběhem konče. Za jednu scénu s černým zpovědníkem dávám jednu hvězdu, za víc to nestojí. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama