Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dejovo trochu prihlúple, ale čo sa týka dialógov a hlášiek, tak tie to plnohodnotne vynahradili. Aj keď viac ma Paulette bavila, keď bola ešte taká mrzutá a útočná. Potom neskôr sa z nej vyvinula taká milá a dobrá babička, až to stratilo svoje pôvodné čaro. Čo je teda naozaj dosť škoda. Koniec tiež dosť odveci, ale tak čo už. Aspoň prvá polovica bola super, potom to síce upadlo, ale nie až tak hlboko. Takže akurát taký priemer... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $13,388,000▐ celkom zaujímavý nápad, je to svižné, občas to aj pobaví ale chýba tomu lepšia príbehová kompaktnosť, lebo miestami sa to tvári ako uletená snímka, a niekedy zas troška vážnejšie to vyznie než by malo, hlavne keď tú babu napadnú chuligáni, či dílery /40%/ ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Od Hašišbáby jsem čekal mnohem více. Jérôme Enrico nedokázal z nadějného námětu vytřískat ani polovinu komediálního potenciálu. Jeho scénář je vyveden do absurdnosti, je extrémně zkratkovitý, nekonzistentní a mnohokrát si musí vypomáhat primitivními berličkami, aby se mu děj nerozpadl pod rukama. Co je však hlavní - vtipnost filmu je velmi sporná. Ještě rozpačitější jsou snahy o citovou hloubkovost, které jsou načaty a nedotaženy, a tudíž zbytečné a rušivé. Nejvíce pobavil kněz. Ostatní herci na mě působili velmi průměrným dojmem. 50% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova byla vtipnější, nápaditější a jednoznačně lepší. Hašišbába má zase větší důraz na rasové a sociální problémy (chudák babička Paulette bere důchod 600 euro a nemůže z toho vyžít - schválně, zkuste si to přepočítat na koruny). I tak ale v souboji filmů o drogových dealerkách v seniorském věku vítězí britský film. Ten už totiž od začátku pracuje s nadsázkou, zatímco francouzská komedie je zobrazená zprvu realisticky, aby pak chvilkami neústrojně přecházela do pohádkových momentů. Navíc jsou v logice děje díry jako v ementálu. /26. 2. 13./ Bílá vdova ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama