Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Připravuju velkou kritickou analýzu o úpadku českého filmu, a tak sleduju všechny možné sračkovité české filmy. Je jich fakt hodně. Ovšem tohle... pokud to není dno, tak k tomu má zatraceně blízko. Jasně, Kameňáky jsou ještě horší, jenže Kameňáky nejsou v pravém slova smyslu film. Tahle zrůdnost filmem být má. A tady je špatně úplně všechno. To se hodně málo vidí, že opravdu všechno... dokonce ani ta letní atmosféra, která Troškovi ve Slunce, seno tak šla, se tady nějak nepovedla. Z letargie ztrácených více než dvou hodin života mě vytrhl jen vtip s "alternativním koncem". Nebyl k smíchu, ale bylo to oživení. Toť vše. Dokonce mě ta sračka tolikrát přiměla stydět se za tvůrce, že zvažuju víc se fenoménem "trapna z viděného filmu" zabývat v dalších textech. Masochista jsem na to dost. Nakonec, další díly Babovřesků mě teprve čekají. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevidím důvod přidávat se k módní odpadové vlně, protože na rozdíl od mnohých odpadů jsem film viděl, protože je to lepší než všechny Kameňáky dohromady a protože jsem se občas zasmál. Ano, je to slabý odvar Sluncí, sen..., jenže když srovnám s hovadinami typu Poslední plavky, musím říci, že dívat se na to dá. Být tam více gotiky (strašidelná vila k tomu přímo vybízela), krve a sexu, dal bych ještě jednu hvězdu navíc... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to skanzenové varianta Vesničky mé střediskové, avšak bez obsahu, smyslu a lidské důstojnosti. O náhražce humoru, jíž Babovřesky ládují diváka se svatým přesvědčením, že oslavují lidovou zábavu, by se daly psát celé traktáty. Lidovost má zřejmě značit třeba poslední výrok umírající stařenky: "Ty vole, je po mně!" ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to blbé, ale jaksi úmyslně blbé a již z prvních minut je jasné, že za kamerou sedí tvůrce trilogie Slunce, seno. Velká většina scén by v normálním životě nikdy nefungovala, protože by se daly jednoduše vysvětlit, ve filmu se ale postavy chovají zcela nerealisticky, aby se mohl divák zasmát. Pro nenáročné české obecenstvo, které se určitě v mnohých postavách a situacích zhlédne, je to trefa do černého. Pavel Kikinčuk je jednoduše borec a už v Okresním přeboru byl k pokukání. Zato Langmajer v roli kněze je totálně mimo. To už bych dřív uvěřil mravenci, že dokáže dostat do kolenou slona. Každopádně být to o půl hodiny kratší, vůbec bych se nezlobil. Navíc co měl znamenat ten konec proboha? Borec odhodí sirku, výbuch, střih, titulky? To je Troškova představa o napínavém zakončení filmu? SPOILER: Výbuch měl zcela nulový dopad na děj ve druhém dílu, protože se všichni tváří, že se nic nestalo. Od Trošky očividně nelze očekávat, že by se řídil nějakými pravidly filmařiny :). Mnohem vtipnější než celý film jsou nepovedené scény. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Ty krááááso !!!! Aúúúúúúúúúúúúúúúúúúú. Když jsem s Troškou četl rozhovor v Reflexu, který se ochomýtl i kolem Babovřesk, řekl jsem si, že by to mohlo být zajímavé už jen ze studijního hlediska... No tak jsem to tedy viděl. A rovnou říkám, Kaměňák 5 (či kolikáté pokračování to má) je proti tomuhle majstrštyk. Herecké výkony jsou úděsné, afektované, strašné. Mezi pár ,,herců jejichž lepší časy (pokud někdy vůbec byly) už odešly s léty'' si Troška jak je jeho zvykem zamýchal i bodrý (snad místní) lid. Ten se sice může doma v hospodě holedbat, že hrál u Trošky trošku ve filmu, ale tím to tak končí. Opravdu mne mrzí účast Jana Dolanského v této brutce. To si mohl odpustit. V téhle komedii nenajdete jeden jediný vtip a pokud tam nějaký padne, jeho pointu uhádnete dávno předtím než vám ho herci polopaticky vysvětlí. K tomu hromada reklam na všechno možné, holt sponzoři se chtějí také ukázat. Osobně si myslím, že vedení prezentujících se firem by mělo své managery tvrdě ztrestat za poškození dobrého jména společnosti. Omáznout se tímhlo svinstvem asi nelze považovat za dobře udělanou reklamu. Tohle byla pátá cenová pro nejširší masy. Masy které plní kina. Asi nepatřím k mase. Tfuj. Tohle vidět v kině, tak budu žádat vstupné v plné výši zpět, třeba i násilím ! ODPAD ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení probíhalo po dobu 36 dní v jihočeských vesničkách Netolice, Pištín, Záboří a Dobčice. Dále se filmovalo v Malých Chrášťanech, Hluboké nad Vltavou a Dřítni. (kobrahokej)
  • Přestože má snímek podtitul "Letní komedie", premiéru si odbyl v lednu. (ČSFD)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama