Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle od Liama očekávám! Mezi náhrobními kameny je skvělý kousek, který může směle postávat vedle například podobně temných 8mm. Dvojice vrahů ani nemohla být vybrána lépe. Zpočátku na film působil díky hojnému sbírání informací malinko nepřehledně, takže jsem byl nucen si to celé pustit ještě jednou. Dvě třetiny Matt Scudder sbírá střípky informací, aby nám v závěrečné třetině ukázal, jakmile dostane k uchu telefon, že tady bude vládnout pouze on. 80 % ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Příkladně syrový detektivní noir, který si vystačí s oldschoolovým sbíráním informací a pár dobře prodanými výstřely. Někdo možná bude chtít víc, Neeson je ale opět naprosto přesný (hlavně když zase začne telefonovat!) a hodně potěšil i David Harbour, který si dokáže urvat pozornost snad v každé roli. Kéž by se podobné žánrovky objevovaly na plátně častěji. (7/10) ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mathew Scudder patrí roky k obľúbeným literárnym postavám. Je preto zrejmé, že film sa predstave vyvolanej čítaním jeho spletitej histórie nemohol stopercentne priblížiť. Napriek tomu ide o dôstojnú adaptáciu, v ktorej sa síce spomenie viac vecí odrazu, niektoré sa zase vypustia, ale tak to už pri neotrocky vernom prepise či prevode kníh do filmu chodí. Príbeh, obdobne ako literárne dobrodružstvá tohto zvláštneho súkromného detektíva - nedetektíva (nemá licenciu, pomáha len na dobré slovo, neberie plat, ale len dary) je riadne drsný. Celkové spracovanie sa vyznačuje rovnako ponurou atmosférou reznutou ovzduším stále prítomného zločinu, pri ktorom si treba vyberať, či sa s predstaviteľmi niektorého z týchto hriechov dá vôbec spolupracovať (díleri a konzumenti drôg) alebo či je takáto spolupráca nemožná (únoscovia, vrahovia a sadisti). Jediné, čo vytýkam je v literárnych predlohách napriek otrasnosti zločinov, často prítomný osobitný humor, ktorý sa vo filme objavil len zriedka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neeson is walking for some money. Nejprve musím říci, že Liam Neeson patří mezi mé oblíbence, ale tenhle film je definitivně jeho nejslabším. Doslovně nic zajímavého a už vůbec nic, co bych v žádném jiném filmu neviděl se zde nepřihodí. Je to klišovité a nudné zároveň. Akce velmi málo a je tak nezajímavě natočená, že jí téměř ani nepostřehnete.Fanoušci pomalých, nudných a nezajímavých filmů stavěných pouze na příběhu, který mi zde také nepřišel výjimečný, budou možná šťastnější. Já už dlouho neměl při filmu tak velké problémy jej dokoukat do konce, jako zde. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|71%| Tak tu máme další film se skvělým Lianem Neesonem. Nejedná se o akční jízdu jak je v poslední době u Neesona zvykem, ale o solidní thriller s dobrou atmosférou. Rozhodně se nejedná o nic fantastického, ale přesto mě film bavil od začátku do konce. Hlavní hrdina Neeson hraje svojí standartní roli, vyléčený od alkoholu, což mi připomnělo roli v jeho nedávném filmu NON-STOP. Na začátku tu má pěknou přestřelku, pak i na hřbitově a na konci nějaká ta menší pranice. No, rozhodně zde nejde o akci, což vůbec nevadí. Detektivní linie tu je, nejde o nic světoborného, ale díky již zminované atmosféře s touto rovinou nemám sebemenší problém. Film je místy temný a to díky určitým scénám. Brutalita je tu tak akorát, určitě se zde najde, takže to působí dost realisticky. Tempo filmu je pozvolné, nuda zde rozhodně není. Úplný konec filmu mě docela dostal. Nejde o nějaký překvapivý zvrat či pointu (to zde není), ale je to slušně pojaté. Co mi teda chybělo ? Tak určité nedostatky zde jsou. Třeba, že tu není žádný zvrat, hned víme, kdo jsou padouši a jejich motivy a charaktery mohly být víc přiblíženy. Nějaká dramatičtější scéna navíc, možná ještě víc brutality či akční scéna navíc. Určitě by se dalo vylepšovat toho více. Ale nevadí. Takhle to bylo sice obyčejnější, ale přesto obstojná podívaná, kterou si ještě někdy s radostí pustím. Žádný zásadní zápor tam nespatřuji. A co se týče hudby, tak ta je dalším kladem. Čtvrtou hvězdu jsem dal bez rozmyslu – slabší, ale přesto. Celkově jsem spokojen, tak už nemám nic, co bych dodával. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Druhá oběť, kterou ztvárnila Laura Birn, je ve filmu pojmenována Leila Andresen, ale v závěrečných titulcích jako Leila Alvarez. (Anyk)
  • V poslednej scéne filmu sa v pozadí newyorskej panorámy objavia budovy World Trade Centre. Budovy pre teroristické útoky z 11. septembra 2001 už nestoja, je to ale výrazný detail, ktorý režisér nezabudol zakomponovať. Aj keď bol film točený v roku 2014, jeho dej sa odohráva v roku 1999. (ma2sko)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama