Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 1

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (428)

Jordan 

všechny recenze uživatele

excelentne obsadená a zahraná rodinná dráma o rozpade jednej naozaj pozoruhodne nefunkčnej americkej famílie. výborne napísané a týmto filmom som si konečne obľúbil aj dlho mnou neobľúbenú juliu roberts a spoznal krásnu, nežnú julianne nicholson; a cumberbatch tu je v pre mňa veľmi nezvyčajnom charaktere tiež skvelý, táto jeho poloha mi k nemu ide viac, ako tie podmanivé, sexepílovské "temné" džentlmenské postavy (či už kladné alebo záporné); ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já se pořád týrám. Jak já nenávidím tyhle charakterní herce, jak si hrají svoje charaktery. Jedná se o jeden z těch filmů, kde si stačí přečíst děj na Wikipedii a jinak se vůbec není třeba na samotné dílo dívat, protože z filmařského hlediska nedochází k žádné přidané hodnotě v žádném ohledu. Adaptace divadelní hry do filmového prostředí taky stojí za starou belu. Střídání pomalých, citlivých pasáží s těmi dynamickými a extrémně řvacími selhává v kýženém efektu, protože filmaři to všechno snímají stejným způsobem, nedlí na detailech charakteristických pro které dané postavy, nevyniká výjimečnost žádných situací ani vztahů. Já jsem se na film dívala, protože tajná láska jediných dvou nevinných charakterů na půdorysu rodinné dysfunčknosti zní eňo ňůňo a těšila jsem se na melancholii z toho pramenící, ale ve výsledku se jednalo asi o dvě scény s minimem prostoru oproti nekonečnému řvaní všech ostatních na sebe při každé příležitosti. Jakákoliv potenciální chemie postav tak zanikla v "oscarových výkonech", přesto mám nulový dojem, že by se jednalo o živoucí postavy. A ještě člověk musí celou dobu poslouchat ten příšerný přízvuk. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mix mezi Kdo se bojí Virginie Woolfové a Rodinnou oslavou. Scénář je velmi kvalitní, casting hvězdný, provedení dobré - co mi ale trošku vadilo byl pocit, jako by tento film byl jakýmsi přeexponovaným jevištěm pro hereckou masturbaci (především Julie Roberts), jakoby se při natáčení sešlo několik dominantních hereckých postav, které se snaží trumfnout jedna druhou. Ale jinak intenzivní zážitek a příjemné překvapení. 8/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám hodně ráda Meryl Streepovou, ale přestávám mít ráda filmy, ve kterých hraje. Tu ordinérní Druhou šanci jsem jí už pomalu začala odpouštět a ona na mě tímto! Vrcholně nudnou podívanou, ve které je sice jedna mrtvola, ale hemží se to připomínáním její smrti příliš často, takže se zdá, že je zde nezvykle mnoho mrtvých. A k tomu Violet pomalu a jistě za mohutného pálení úst umírá také. Ono z toho šlo natočit drama, ona šla natočit komedie, ona z toho mohla být kombinace obého. Takhle jsou to dvě hodiny tlachání o ničem v podání nejlepší americké herečky. Bezzubé, bezduché, bez nápadu, a tak bez zájmu vypínám. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vcelku depresivní psychologické drama,naštěstí jsem vůči depresi imunní,takže jsem nemusel nic rozdýchávat,na druhou stranu je pravda,že vůči Julii Roberts imunní nejsem,ta mě svým bolestínským výrazem dokáže otrávit kdykoliv a povedlo se jí to i teď.Příběh je už klasický,rodina se schází na pohřbu a odehrají se záležitosti,které málokoho potěší,to už většina z nás zná z vlastních rodinných sešlostí,takže tím,co mě potěšilo,byly jen herecké výkony Meryl Streep a Chrise Coopera,jinak mám radši film Světlušky v zahradě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15. októbra do 8. decembera 2012 a okrem finálnej scény, ktorá sa natáčala v Kalifornii, prebiehalo výlučne na viacerých miestach v americkom štáte Oklahoma. (MikaelSVK)
  • V DVD dabingové verzi, která je z roku 2014, nadabovala postavu Violet (Meryl StreepMilena Steinmasslová. Sama pak byla do této role v roce 2017 obsazena v Divadle v Celetné a je za svůj herecký výkon velmi kladně hodnocena. (funhouse)
  • Rolu Violet Weston pôvodne hrala Deanna Dunagan, ktorá za svoj výkon na Broadwayi získala cenu Tony Award (rovnako zastupovala túto rolu aj vo svetovej premiére v divadelnej spoločnosti Steppenwolf v Chicagu). Neskôr v priebehu predstavenia na Broadwayi ju vo funkcii nahrádzali Phylicia Rashad a Estelle Parsons. (Pat.Ko)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama