Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 128)

Cival 

všechny recenze uživatele

Film bez charismatu. Marc Webb na to fakt nemá, bohužel. Ani sladká Emma Stone nezachrání sterilní romantickou linii, postavy jsou jinak strašlivě nevýrazné a záporáci bez osobního kouzla. Jistě, je to velkolepé, hlasité, trikově našláplé a s parádní Zimmerovou hudbou, ale to všechno je promarněné v naprosto bezkrevném blockbusteru, který vlastně ani na moment opravdu nezaujme. Teen restart prostě nezafungoval. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paráda ! Od druhého dílu Spidermana jsem příliš nečekal a bavil jsem se více než u dílu prvního. Od začátku do konce svižná a zábavná jízda se zajímavým a poutavým příběhem, herním vizuálem a perfektními záporáky, mezi kterými jasně vítězí Electro, který vyvolává husí kůži při každém jeho zjevení na scéně. Uspokojilo mě to dostatečně. 80% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Prakticky stejné pocity jako u předchozího dílu, u závěrečných titulků mi bylo líto toho promarněného potenciálu. Myslím si totiž, že tvůrci drželi v ruce materiál, který měl na to stát se nejlepším filmem o Spider-Manovi, ale Marc Webb to prostě nezvládl. Opět největším kamenem úrazu jsou záporáci. Celá postava Electra je tak neskutečně přitažená za vlasy, Jamie Foxx je zde nesnesitelný a pak ten přerod Harryho, ten by si zasloužil mnohem více času, to co Raimi rozvíjel tři filmy, musel Webb nacpat zhruba do půlky jednoho filmu a tak to logicky ani nemohlo mít patřičný dopad. Škoda ještě těch závěrečných 5 minut, ty bych vystřihla úplně, protože tak totálně vyšuměl do ztracena ten jistý emocionální bod v Peterově životě. Už nějak nevěřím, že by to mohlo vyjí třeba napotřetí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

U sta křižáků, to byl průser! Tenhle komentář je od stárnoucího, zatrpklého Daviese, a proto by jej nikdo neměl číst! V nejnovějším ukecaném, zamilovaném Garfieldovi vypadají pavoukovi jinak respektovaní záporáci jako hračky, za zmínku stojí možná jen pár scén s Electrem. Odnesl jsem si z toho tři fakt príma věci: bullet-time zábradlí, bullet-time pazouru z pavučiny a krutopřísnýho spider-kida. Jinak jsem jako druhý největší fanda ;) a sběratel Spideyho v Čechách (Pavlovský je holt jen jeden a Karel je macho na celej MARVEL, to neplatí) velmi, velmi znechucen. Co to kurňa bylo za debilní love-story a šílené dialogy? Chci sequel 500 dní se Summer, a chci jej hned. Po druhém Thorovi historicky druhá ambiciózní comicsovka, o kterou už pohledem nezavadím, sorry Péťo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A jsme tam, kde jsme byli. První Emejzing spájdrmen vlil do srdcí všech mentálně nenarušených dospělých naději, že lze točit i otřepané homixy vcelku s grácií a bez zbytečně trapných až debilních homokudrlinek pro assbookovou degeneraci. Marně. Druhý díl je již opět tím starým hnusným Disgasting spájdrgejem jako od Rejmiho. Původně příjemného Gárfilda puberta znetvořila do nesympatického jelimana, jeho dívka je hnusná šišlavá kráva a nechápu, jak se taková zrůda mohla dostat před kameru a místo toho nadále nevytírá ve studiu hajzly. Někteří zdejší zavilí masturbanti ji sice velkohubě prohlašují za sexy, ale ti by nepohrdli čímkoliv želatinové konzistence s alespoň přibližnou tělesnou teplotou. Čímkoliv, klidně i čerstvě exhumovaným. A děj? Děj se co děj, totálně zkopírovaný Semův patetický rektobol. No, dotrpěl jsem to až do konce a teď mám hrozný strach, že se ráno probudím a budu mít na nose obří jebák nebo strašnou chuť na Žorže Klúnyho. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • V tomto snímku měla mít důležitou roli Felicity Jones. Oficiálně bylo před premiérou známo jen to, že má hrát ženu, bojující po boku Harryho Osbournea/Green Goblina (Dane DeHaan). Ve filmu se sice Felicity objeví, ale nakonec pouze v malé roli. Herečka novináře informovala o původních plánech, podle nichž měla hrát Harryho přítelkyni Felicii Hardy (v komiksech známou jako Black Cat). Studio jako důvod změny tohoto plánu oficiálně uvádí časovou zaneprázdněnost herečky. (CrypzzXD)
  • Před uvedením bylo potvrzeno, že v malé roli Mary Jane Watson objeví Shailene Woodley. Tvůrci se ale rozhodli její scény vystřihnout, aby se mohli více zaměřit na vztah Petera Parkera (Andrew Garfield) a Gwen Stacy (Emma Stone). Celý štáb si spolupráci se Shailene užil a bylo jí přislíbeno, že se určitě vrátí v pokračování (které nakonec nevzniklo). (Shadowspark)
  • Ve scéně, která se odehrává na Times Square, si můžeme všimnout loga společnosti Disney. (Dracconnis)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama