Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý počin s charismatickým Jonathanem Rhys Meyersem. Nebylo to nudné a nutilo to člověka vidět další a další díly. Jen ten závěr se moc nepovedl - splácal vše dohromady, nechal zabít hlavní záporné (a jednu kladnou) postavy (pokud za kladné postavy počítáte Drákulu a jeho společníky), ukázal několik zrad a přeměnu Míniny kamarádky Lucy na upírku. Mimochodem, fakt, že některé postavy byly gayové a lesby, mi přišel zbytečný a vnímala jsem to jako úlitbu současné modní vlně o filmech o menšinách. Minimálně linka Lucy=lesbičky byla naprosto zbytečná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dracula dumá, kterak se za pomoci van Helsinga dostat na sluneční světlo, prostřednictvím Renfielda kupuje nemovitosti, myslí si na Minu a v pátách je mu jakási organizace, co si říká Řád. Stoker zůstal částečně zachován, ale jinak je seriál pojmut celkem svěže a inovativně. Všemocná tajná organizace, se kterou se setkáváme napříč žánry, mi tady nepřijde tak nesmyslná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spíš naopak. Ani mi nevadí Dracula coby světák 19.století či černý a nijak šílený Renfield. Tak nějak tu zatím všechno sedí tak, jak má. Hodně dělá i solidní obsazení, přičemž Meyers jako Dracula byl kauf. Snad si seriál tuhle úroveň udrží. 80%. ()

Reklama

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

I z notoricky známého tématu se povedlo vytvořit nový, originální scénář, doplnit kvalitním obsazením, vynikající výpravou, což vše vytváří velmi dobrý vizuální celek. Pro mne je seriál příjemným překvapením a věřím, že bude mít i pokračování, i když jsem tu někde zaznamenal, že byl údajně zastaven. Osobně tomu moc nevěřím, domnívám se, že i obecný komerční ohlas je velmi dobrý, takže dává dobrý předpoklad pokračovat a pokud se i dál podaří úroven udržet, mělo by být i dál na co koukat. ()

adeel666 

všechny recenze uživatele

Jonathan Rhys Meyers je jako Dracula nepřesvědčivý, obsazení Renfielda (a vlastně celá tahle postava) mi nesedí, scény s lovci upírů jsou přehnaně akční a to ani nemluvím o "bezdrátových" žárovkách. Celé to budí dojem, že se seriál nemůže rozhodnout, čím chce vlastně být : další vážně míněnou adaptací slavné předlohy nebo spíše něčím na způsob filmů jako Underworld nebo Van Helsing? Tato rozporuplnost a nerozhodnost prostupuje každý díl. Najdou se samozřejmě i pozitiva v podobě dobrých nápadů a zdařilých scén, za mě určitě spolupráce Van Helsinga s Draculou nebo třeba scéna v opeře z prvního dílu. Seriál je to průměrný, ale určitě to není taková katastrofa, jaké jsem se obávala po shlédnutí traileru; takže když se člověk oprostí od všech předloh je dle mého názoru Dracula koukatelný a vlastně docela zábavný. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak, abych pravdu řekl tak jsem čekal mnohem víc, mohl to být opravdu skvělý seriál o králi upírů, mělo to obrovský potenciál, ale bohužel ho naprosto nevyužili. Některé díli byli dobré, zábavné, krvavé, ale pak tu byli díli které byli naopak opravdu velice nudné, nezáživné, ve kterých se opravdu nic nedělo a opravdu jsem se musel přemáhat, abych je dokoukal do konce. Další zásadní problém bych viděl ve ztvárnění hlavního upíra, to se teda moc nepovedlo. Mohlo se jednat o opravdu kvalitní seriál, ale bohužel celkově jde o průměr, který nejspíše moc diváku neoslovil, jelikož ho po první řadě ukončili. Pro mě se jedná o zklamání, čekal jsem mnohem více. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama