Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 28 Dokoukáno: 6+1 Zahozeno: 17 _ Na Dráculu jsem se docela těšil a byl jsem zvědav jak si s tím poradí. Bohužel to nevysílala žádná kabelovka, takže drsnější scény a nahota se bohužel nekoná. Příběh docela ušel a byl zajímavý, bohužel natahovaný a nemělo to takovou šťávu jakou bych si přál. 60% ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Mistra Brama Stokera, zapomeňte na jeho postavy i nesmrtelný příběh. Toto zpracování má s původním románem jen společné jméno upíra a jména hlavních postav, jinak zhola nic. Skvělá výprava, kostýmy i atmosféra viktoriánské anglie se zde snoubí s příběhem, který lze jen těžko zařadit do nějaké kategorie fenoménu "Dracula". Jak jsem již uvedl, snímek s původním románem má společná jen jména postav, ba co víc, charaktery postav i dějová linie je zde úplně převrácená. To jako celek staví román Brama Stokera do absolutně jiného světla a kdo původní dílo neviděl, bude jen mystifikován. Problematické jsou zde z historického hlediska i flashbacky, či jiné reálie, které absolutně nemají se skutečnou podstatou nic společného (Řád draka, chyba v překlau /viděno s č. titulky/ a následná záměna slov "princ" a "kníže"). Pokud by se jednalo o samostatný seriál, který by se nehonosil názvem "Dracula" a nevystupovaly v něm postavy z tohoto románu, byla by to snad průměrná fantasy série pro teenagery. Takto se přikláním k názoru, že snímek jen těží ze jména Dracula a jeho románových postav. Nicméně gothické pojetí viktoriánské anglie je úchvatné... ale bohužel, nic víc. /P.S. Tak bohužel po shlédnutí více dílů od tohoto "rádobydíla" odstupuji a dál nesleduji. Navíc odebírám jednu hvězdu. Tohle je spíše Dallas, nebo Dynasty. Díky, fakt ne. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Bram Stoker by asi nadšením nejásal... Dracula chvílemi působí jako ufňukaný manekýn a v některých soubojích jsem se o něj lehce bála... Ostatní postavy mají se svými knižními vzory společné jen to jméno a zápletku zřejmě "uvařil" pejsek s kočičkou. Ke konci už by mě nepřekvapil ani milostný poměr Van Helsinga s Draculou nebo zjištění, že Renfield je ve skutečnosti Minina biologická matka... Na druhou stranu jsem se většinou nenudila a na Jonathana se opravdu moc dobře kouká, takže za 3* :-) ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Zatím skvělá a pomalu se rozvíjející atmosféra. Herci do jednoho plní, co mají a z nich vyčnívá jednoznačně J.R. Meyers jako Dracula. Za zmínku stojí i přesná hudba. Ortodoxní fanoušci skřípají zuby, ale to je tak vše, co mohou. ;) Snad to dalšími díly neupadne jako u jiných seriálů viz Ospalá díra, nemluvě o Shieldu. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama