Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 9
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 9

Recenze (119)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem se bál, že bude seriál přesycený všemi možnými klišé, plné patosů a velkého množství amerického patrionismu. A opravdu jsme se toho všeho dočkali, ale v míře a způsobem podaným, který mě vůbec nezneklidňoval. Casting se velmi povedl a herci si odvedli svůj kus práce. Vizuální stránka šlape jak má a dočkali jsme se gradujícího a překvapivého finále. Pro mě se jedná o velké a hlavně příjemné překvapení letošní letní sezóny, jenž je neskutečně našlapaná. Season 1 - 80%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zatím viděno sedm dílů. Je to nenáročný seriál, který ale docela drží tempo a nenudí. Je třeba však přenést svou mysl do let devadesátých, kdy bylo normální salutování při pohledu na americkou vlajku a veřejné tleskání morálním činům. Je to ukrutně "americké". Americký divák musí přece pochopit, že ty daně na armádu nejdou zbytečně a má být na co pyšný. Tohle je potřeba si přefiltrovat a říct si, že u Ramba to nevadí, tak to tady taky musí jít. Mně se to povedlo psychicky zvládnout a vcelku si to taky i užít...70% ()

Reklama

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Nie. Ako som sa obával. 3/4 sa odohráva na pevnine, ľudstvo je na hrane zániku, ale všetci bez problémov majú potrebu útočiť na loď, ktorá nesie potencionálne riešenie, prípadne sa strieľa len tak, aby sa nepovedalo (tradične s mizernou muškou)...Medzi tým si záporáci z času na čas zastrelia niekoho vlastného. Na nete som si našiel top momenty (chápte tak, že N. James robí aj niečo iné, než sa len plaví). Seriál prísť v roku 2006, bola by to pecka. Malo to mať celé nahustených takých 10 dielov a bola by to paráda. 5 sérií? Šialené. Najväčšie pozitívum? Je to ďaleko lepšie, než odpadové blbosti typu Ponorky. A prečo má preboha Rusi používajú vrtuľníky Sikorsky 53? Fiktívna sestra triedy Kirov v nejakej divnej konfigurácii výzbroje (a nie, nie je to Iowa, jak sa píše v zaujímavostiach), loď k sebe nechá prísť len tak pár nepriateľských helikoptér... ()

Brody01 

všechny recenze uživatele

Po pozretí prvej epizódy ma tento seriál veľmi nezaujal a dal som mu len tri hviezdičky. Dnes keď som si pozrel záverečnú epizódu prvej série pomyslel som si, že som spravil naozaj dobre keď som seriál po prvej časti neprestal sledovať lebo je to naozaj úžasný seriál so skvelými hercami, kopou akcie, zaujímavým dejom a každá epizóda sa končila tak, že som sa nemohol dočkať nasledujúcej. Naozaj nechápem ako tomuto seriálu niekto môže dať nízke hodnotenie, ja určite odporúčam pozrieť si to... ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Námet tohto typu, aj keď už trochu otrepaný, má vždy určitý potenciál. Tento seriál je však ukážkový príklad toho, ako takýto námet scenáristicky a výpravou načisto pokašľať. Najhorší je tu prostý fakt, že scenáristom zjavne pri písaní jednotlivých dielov chýba oná stará známa vecička zvaná "sedliacky rozum". To, že sa nad týmto vznáša aj neblahý produkčný duch Miša Záliva, celej záležitosti na kráse rozhodne nepridáva. Svet nie je spravodlivé miesto: Oveľa lepší Last Resort musel svoj príbeh stihnúť za jedinú krátku sériu, ale v podstate to stihol celkom elegantne. The Last Ship sa medzitým potáca od jedného hlúpeho zvratu k druhému (Al-Kájdisti útočiaci na posádku v Guantanáme ?! Náhle hyperkompetentné ruské loďstvo ?! Viceprezidentka spaľujúca mŕtvych spoluobčanov, aby sa dalo kúriť a svietiť v meste ?! WTF ?!!!!) Skutočne by tvorcovia mohli pouvažovať o potenciálnej výmene toho pé na konci názvu za písmeno té. ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)
  • Mladšia poručíčka Alisha Grandersonová (Christina Elmore) má počas prehliadky budovy Avocetu na uniforme nášivky patriace hodnosti poručíka (na fotografii). Neskôr, počas rozhovoru s matkou, má na uniforme opäť správne nášivky hodnosti mladšieho poručíka. (koba)
  • V epizóde si strihol cameo Ray Mabus, ktorý bol v čase natáčania skutočným americkým ministrom námorníctva. Hrá ministra námorníctva, ktorý sa prihovára posádke U.S.S. Nathan James z nahrávky získanej z Bieleho domu. V epizóde teda hral sám seba. (koba)

Reklama

Reklama