Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak som si celý čas vravel, že to Dreamworks tento rok (Over the Hedge) s Pixarmi uhrajú aspoň na remízu. Oproti Incredibles rapídne ubudlo gagov, má to slabší rozjazd, menej akčné a vôbec ždímať s plechoviek emocie je trochu ehm "zvlášne". Ale záver ma TOTÁLNE dostal a presvedčil, že sa nepotrebujem celý čas popadať za brucho, aby sa dostavil pocit plnohodnotného filmového zážitku. Zaslúžených 5 bez ohľadu a (ne)prelomovosť animácie. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábavička pre malých, no nenudia sa pri tom ani ty veľký.Tento rodinný športový animák o autách obsahuje toľko nápadov, sympatické postavy, ktoré dobre vyzerajú a s ktorými sa nenudíte, pretože je s nimi sranda, dobrý dej, ktorý je zabalený do peknej 3D animácie atď. Proste klasický dobra Disneyovsko-Pixarovská zábava. 85% - 4* ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na mnohých miestach nedotiahnuté a pravdu povediac, myslel som si, že sa nasmejem viac. To už tak býva. Filmy okolo ktorých sa robí obrovské boom sú po zhliadnutí niekedy sklamaním. Keby som od filmu nečakal nič, bol by som určite nadšený. Ale zase na obranu musím povedať, že doménou je tu jednoznačne grafika a efekty, Pixar nemá proste konkurenta Disney môže len tíško závidieť, ako im preberajú štafetový kolík. Guido a Mater to u mňa vyhrali a nebyť týchto dvoch bláznivých postavičiek, tak je to oničom. Príbeh a nápad má vsoje čaro a môžem povedať, že je asi najoriginálnejší zo všetkých animákov od Pixaru. Len tak ďalej! 80%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Přípravy na slavnostní premiéru vyžadovaly devět dnů, aby byly nainstalováno přes čtyři tisíce stop ocelové tyčoviny pro plátna a lešení, přes šest mil audiovizuálního kabelu a jedenáct mil vláknové optiky. Na přepravu veškerého zařízení bylo třeba padesát nákladních aut. (contrastic)
  • Když Blesk McQueen (Owen Wilson) jede se Sally (Bonnie Hunt) na projížďku a zašpiní se odpadky, tak je hned v dalším záběru krásně čistý. (Mr.Hudson)
  • Jméno postavy Bleska McQueena (Owen Wilson) je odkazem na Glenna McQueena, animátora společnosti Pixar, který zemřel v roce 2002. (contrastic)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno