Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (311)

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávočka a jediné čo mi na nej vadilo bolo to zbytočné čítanie deťom. To čítanie ma vytrhávalo z deja a musel som vždy chvíľku počkať kým som sa znova cítil, že som v ňom. Okrem tohto je dej plynulý a v príbehu nie sú žiadne prekvapenia skôr sa drží svojej kostry akú by mal mať. Léa Seydoux sa celkom hodila do tejto role a páčila sa mi v nej a tým nemyslím, že by zahrala niečo unikátne len sem do tohto filmu pasovala ako "kráska". Najviac ma aj tak zaujali všetky nádherné šaty, ktoré mala oblečená hlavná hrdinka a pri tom som muž, takže neviem čo sa deje (hehe čas na smiech). Triková časť je tiež zaujímavá a podľa mňa na nej nešetrili. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V tomhle pekle už jsme přes měsíc........umřeme tady, shnijeme a sežerou nás brouci......... Zvíře (la Béte) vypadá celkem mile, nejde z něho skoro žádný strach. Kráska (la Bella) si z něho skoro udělá domácího mazlíčka. Příběh je vizuální pastva pro oči, ale to je tak vše. Hudba se mi k filmu nelíbila a chvilkama byla i otravná. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Další z řady x-krát moderně přefilmovaných pohádkových příběhů. A další z řady těch, u kterých se to fakt nepovedlo. Nemastné, neslané, odvyprávěná jen kostra, která by ale zabrala tak polovinu stopáže, takže se musely navymýšlet hromady doplňkových pitomostí, aby to mohlo mít více efektů, bylo to více epičtější a trailery tak přitáhly lidi do kin. Nuda a nezajímavost, ačkoliv graficky to vypadalo hezky a než film by se to asi více upíchlo u kvalitní počítačové adventury. A ti animovaní bíglové už byl vrchol pitomosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 2.5.2014) Od Ganse jsem viděl již dříve Bratrstvo vlků, což byl zajímavý, ale pro mě rozporuplný film. Kráska a zvíře je na tom dosti podobně. Co se týká audiovizuální stránky, tak nemám slov, protože to byla prostě nádhera. Vizuální efekty byly velmi zdařilé a to s celkem nízkým rozpočtem. Soundtrack byl nepřeslechnutelný, naprosto jsem si liboval v titulkové písni, která byla úžasná. A co se kostýmů týká, tak návrháři zaslouží pochvalu až k zemi, jelikož to byla hotová módní přehlídka. Jenže, všechno to na druhé straně narušuje příběh. Vztah mezi Kráskou a Zvířetem byl na můj vkus až poněkud příliš odbytý a bez jakéhokoli vývoje, který by osvětlil závěr. Zkrátka vizuálně opulentní podívaná s nádherným hudebním doprovodem, která bohužel trpí scénáristickými nedostatky. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek české pohádkové klasiky Panna a netvor jsem si novou francouzsko-německou adaptaci nechtěl nechat ujít. Ovšem kvůli nepochopitelnému českému dabingu v kinech jsem si musel počkat až na doma. Potenciál tam určitě byl větší, obešel bych se bez zakletých psů, protivných sester i dalších šablonovitých postav nebo některých toporných dialogů, ale jako pohádková fantasy podle klasické předlohy mě to minimálně po výpravné a vizuální stránce naprosto uspokojilo. Snad jen to odhalení pravé podoby hostitele mohlo trochu počkat, na můj vkus snímek příliš brzy ztratil kus ze svého kouzla. Pozitivně hodnotím i obsazení hlavní dvojice a tak jen četné výše uvedené nedostatky a negativa mi překazily přidat čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)
  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama