Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho příběhů a vlastně žádný z nich není dovedený do konce...V podstatě o ničem. Škoda. Jinak ale velice hezky natočené, dobře zahrané (příjemně překvapil Raego s večeří pro dva), ale bohužel musím konstatovat, že méně (osudů) by bylo více. P.S. Soundtrack od Jana Maxiána byl hezky romantický. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Za mě velice milé překvapení, nečekala jsem nic a 4 zajímavé příběhy se mi moc líbily, místy to bylo i vtipné a hlavně příběhy z reality všedního dne. Přirozené herecké výkony, krásná hudba. Užila jsem si to a ani trošku se nenudila :) "Život není to co chceš, ale to co máš" 1:13:18 "Jsme spolu dvaašedesát let. říká paní (Květa Fialová) z postaršího spokojeně vypadajícího páru. Co je podle Vás láska? "Když je to každý den alespoň chvíli pěkné. Chvíli? Tak hodina denně to bych považovala za minimum. A když to není nesnesitelné, samozřejmě. Když to není dlouho nesnesitelné." zajímavé komentáře: Deimos, Ainy ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem na "něco" čekala a nakonec jsem se dočkala pouze závěrečných titulků.. Čekala jsem asi něco více vypointovaného nebo závěrečné propojení hlavních aktérů a ne vyšumění do ztracena.. Takové tak trochu o ničem :-( Nejlepší z celého TV filmu byla asi Květa Fialová, která nádherně popisuje "spokojené manželství", které má být alespoň chvilku denně hezké a nemělo by být delší dobu nesnesitelné ;-) ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Já už fakt nevím... Testoval někdo kameru? Potřeboval si někdo nacvičit střih? Tak jako někdo studentům medicíny dováží mrtvé žáby za účelem pitvání, tak Viewegh píše pičoviny, aby si studenti FAMU cvičili filmařskou techniku? Proč opět toto bezdějové nic? Za jakým účelem takový výkřik do tmy? Já už fakt nevím... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Epizodický fim s niekoľkými banálnymi príbehmi, ako to u Viewegha býva. Príbehy sa ani nemuseli preťať v nejakom obchodnom centre, aby sme zistili, že jedna odpoveď, čo je to láska, neexistuje. Každá postava prežívala svoju stranu lásky, a boli naozaj rôzne. Film sa pozeral príjemne, nevadí mi, že žiadna veľká katarzia sa na konci nekonala, pusa od Moniky Bagárovej ako bodka stačila. –––– Život není to, co chceme, ale to, co máme. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pro Danu Syslovou se jedná o snímek natočení 50 let po jejím filmovém debutu, který si odbyla v titulu Pražské blues (1963) (M.B)
  • Film je vůbec prvním televizním zpracováním předlohy Michala Viewegha. (Olík)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama