Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mozaika mnoha postav, z nichž některé jsou i zajímavé, a možná o každé z nich by se dal natočit dobrý film. Jenže takhle najednou na ploše osmdesáti minut na jejich osudy není čas. Takže si každý podle svého gusta nejpozději v polovině postavy rozdělí na ty, co ho zajímají, a ty, co ho od nich odvádějí. S celkem podle mne může být spokojený málokdo. Ale lepší, než kdyby z toho Viewegh udělal seriál na několik sezón. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 85%***TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: velkou radost mi udělala dvojice Květa Fialová a Jan Skopeček, líbil se mi projev Norberta Lichého, rovněž potěšila Marie Doležalová a pro mě takový malý objev jménem Raego, jednotlivé příběhy jsou krásně napsané a dobře vypointované, herci hrají přirozeně, hudba je pěkná MÍNUS: klidně to mohlo být i delší a když se na to podíváme z jiného úhlu, není tu stěžejní příběh ani postavy, je to jen několik postav namícháno do jednoho filmu./// Shrnutí: Definice lásky ve mě zanechala velice příjemné pocity a v mnoha směrech se mi její klid, milá romantika a sympatičtí herci vryli hodně pod kůži a dlouho je z hlavy nevytěsním. Přál bych si víc takových povedených filmů./// PS: Začínám mít dojem že Viewegh je lepší scénárista než spisovatel, jen tak dál. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Život není to co chceme, ale to co máme".... Leporelo několika příběhů ze života, z nichž některé jsou až trošku přitažené za vlasy. Asi nejméně logicky mi přišel příběh mladíka, který nejdříve vybere celou hotovost, koupí za ni své přítelkyni (asi) zásnubní prstýnek a když ji ho má předat při romantické večeři, udělá nakonec něco úplně jiného. Jako proč? To mě hlava nebere. Přesto mě film místy pobavil i dojmul zároveň (mj. díky Květě Fialové v její poslední roli). A zaujal i hudbou Jana Maxiana. ()

dormouse odpad!

všechny recenze uživatele

To je snad nejdepresivnější film, jaký jsem viděla. Nevím, koho mi má být víc líto. Lidí, kteří tak příšerné životy žijí, herců, kteří byli na chvíli tak blbými postavmi, nad nimiž by člověk zaplakal, nebo diváka, který film omylem zhlédl. Kromě té malé holčičky tam nebyla jediná postava, která by nebyla nechutně odporná a absolutně neuvěřitelná. jediný světlý bod filmu vidím v citátu z Kanta, který (údajně) před svou smrtí řekl "stačí" a zabalil to. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Nebylo to zlé, ale nebyla to taky žádná sláva. Dalo se z toho vykřesat mnohem více, obzvlášť když scénář má na svědomí takový velikán jako je pan Viewegh. Problém bych viděl ve výkonech samotných herců. Barbora Poláková a Norbert Lichý, byť měli hrát zatrpklé a životem zklamané postavy, připadalo mi občas, že je ty role prostě nebaví hrát. Ale možná to měl být účel, nevím. Nicméně to pár úsměvných momentů mělo a jeden nedělní večer jsem tím v pohodě zapláskal. 57% (with J.) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Spisovatel Michal Viewegh si ve filmu zahrál sám sebe, a to ve scéně ke konci filmu, kde měl autogramiádu své knížky v nákupním centru. (lofa)
  • Pro Danu Syslovou se jedná o snímek natočení 50 let po jejím filmovém debutu, který si odbyla v titulu Pražské blues (1963) (M.B)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno