Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 12
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 12

Recenze (157)

KR4T4S

všechny recenze uživatele

Je hodně zjevné, že Showtime chce navázat na úspěch svého sériového vraha a tak Masters of Sex mají krom "kontroverzního" tématu i velmi podobnou detailní, metaforickou znělku jako byla ta geniální Dexterova. Po prvních dvou dílech mě nejvíc baví scény, kde se nejedná přímo o ony lákavé, sex pitvající motivy, ale hlavně dialogy a postavy kolem. Tzn. že zatím nejvíc mě zajímá úžasná šlápota Betty, do budoucna zajímavá role manželky dr. Masterse a především sympatická Virginie v podání Lizzy Caplan (Sheen jede klasicky dobře). Takže prozatimních 65% je tak akorát s tím, že v tom vidím velkou zábavu i napětí, pokud to nezklouzne k vztahovce typu Grey's Anatomy ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je především úplně JINÝ než ostatní seriály. Má zvláštní atmosféru, kterou buď beze zbytku přijmete, nebo vás to nebaví. Pitvá sice sex, ale snad právě proto je dost asexuální. Vychází z reality a životopisných dat hlavních aktérů, ale přetváří si ji po svém. Neotřele, chytře, často i napínavě. Daleko nejlepším tahem bylo ale angažování Lizzy Caplan jako Virginie - ta je skvělá a jedinečná naprosto v každém záběru. A i když by těžko mohla aspirovat na matku roku, ani vás nenapadne jí něco vyčítat. Bill Masters Michaela Sheena je její totální protiól - upjatý a nesympatický robot, ale interakce mezi nimi (oddanost práci, zvláštní osudové pouto) funguje ukázkově. Co překvapí - je žánrová odlišnost první a druhé série. Proto plně chápu, že při druhé řadě přibývá odpadlíků. Pikantnosti ohledně výzkumu "sexu" se totiž téměř výhradně odehrávají v té první, hravé sérii; druhá řada je naopak spíše vztahová - tedy o poznání ponurejší, temnější, ale také o to lepší. Pro mě osobně návyková záležitost - všech 24 dílů/1 týden. ()

Reklama

Pavlinenka 

všechny recenze uživatele

První série ve mě vyvoolala obrovské nadšení. Správná a neotřelá kostýmovka se skvělými herci i výkony. Druhá série mé nadšení jen utvrdila. No a třetí série naprosto nad očekávání předčila veškerá očekávání. Vtipné, rozkošné, tragické, psychologické, šílené, citlivé, intenzivní, emocionální, nepředstavitelné, pravdivé, odvážné, sexy, romantické, dechberoucí, poučné, zoufalé.... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nicnetušíc, do čeho jdu, pouze zlákán vysokým hodnocením seriálu na zdejší databázi, který právě běží na ČTart, jsem byl doslova lapen. Velice chytlavě pojatý příběh o neortodoxních metodách výzkumu sexu, o vědeckém bádání, které (nejen to) ovlivňuje i soukromé životy, lásky, touhy a vztahy badatelů a jejich blízkých. Celé je to navíc v báječném retro obalu s výbornými herci, které je radost sledovat. Dramatický seriál je často okořeněn zdařile vtipnými momenty. # t. č. jsem u první série, ale začínám přemýtat, že by to mohl být kandidát mezi mou Top Ten v seriálech. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Opravdová chuťovka plná skvělých hereckých výkonů, které víc než důstojně slouží emocemi propletenému námětu zaobírajícímu se průkopnickým výzkumem lidské sxuality. Někoho napoprvé téma zaujme. Protože jsem již viděl Kinseyho tak mne seriál tak moc nestrhnul a nešokoval. První díl či dva jsem spíš hltal scény s sympatickou a okouzlujíci Lizzy Caplan, která to na nás teda umí rozbalit. Postupem času ale hned několik postav si zaslouží pozornost a hlavně poněkud eticky i emočně pokřivený Masters v podání Michaela Sheena. Je to poctivá Showtime práce, skvěle natočená, obsazená série. Úvodní titulky jsou krásnou koláží dvojsmyslů, nejpovedenější od Dextera. Hurá na druhou sezónu !! ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • V 6. minúte 5. epizódy 1. série pri rozhovore Dr. Mastersa (Michael Sheen) a jeho manželky jasne vidno, že na imitáciu tehotenstva je použitý tehotenský vankúš. (zuzka236)
  • Při natáčení první intimní scény v 6. epizodě 1. série s názvem "Brave New World" byli oba hlavní představitelé velmi nervózní. Jakmile Lizzy Caplan přiložila ruku Michaela Sheena na své ňadro a zazněl "Střih!", Sheen se rozběhl ke koši a pozvracel se. Caplan v rozhovoru dodala, že se v danou chvíli cítila jako monstrum, kterého se nikdo nesmí dotknout. Následně se ale zjistilo, že Sheen měl otravu jídlem. (Sadi)
  • Roli Williama Masterse měl původně ztvárnit Paul Bettany, který nakonec z projektu odstoupil. (BarboraM)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama