Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 11
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 11

Recenze (157)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sex, sex a zase sex......vše se točí kolem něj a stejně tak i v tomto rozkošném retro seriálu. Tentokrát je to však čistě na vědecké bázi. Prudérní padesátá léta této originální zápletce dodávají hlavně zpočátku dosti humorný nádech a všechna tehdejší tabu ( z dnešního pohledu vyvolávající úsměv na tváři ) tomu dodávají to správné koření. Ústřední dvojka odvádí skvělou práci a je ve svých charakterech víc než přesvědčivá (Lizzy Caplan je pro mě objev roku ). I vedlejší dějové linky jsou svěží a zajímavé a tak není co vytknout. Výborný seriál, který se navíc v poslední čtvrtině první série vyvine i ve velmi působivé drama! 1 SÉRIE.....90% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo přišel s něčím novým! Nota bene postaveným na skutečné události. A nejde o to, že je seriál o sexu. Ale o to, že i díky tématu „sex“ je prostor pro nové vtípky. Navíc Lizzy mám rád, je svá a na roli se hodí, Michael jakbysmet. Jeho chladná logika, se kterou vyslovuje své – mnohdy společensky nepatřičné – návrhy a nápady, působí kolikrát absurně vtipně. Úroveň seriálu je nadprůměrná, je nejlepší z letošního podzimu. U každého dílu se dobře bavím. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Po první sérii se přikláním ke čtyřem hvězdičkám, i když s odrbanýma ušima. Relativně neokoukané téma se mi po několika prvních dílech už nezdálo tak originální a zůstalo to pro mě už jen příjemným seriálem o doktorovi, který sex raději zkoumá než by ho sám provozoval (nemůžu bohužel říct, že by mi tam Michael Sheen seděl na 100 %, ale to má asi za vinu samotný charakter doktora Masterse, který mi sympatický rozhodně nebyl) a víc než postava doktora mě zaujaly osudy jeho manželky nebo asistentky Virginie (výborná Lizzy Caplan). Úvodní titulky excelentní. Tvůrci už ohlásili druhou sérii, což ve mně ale vzbuzuje pochybnosti - samotné téma nemá potenciál na tolik dílů. Pozdější update - po druhé sérii jdu na tři hvězdičky. Bohužel se potvrdilo to, čeho jsem se obávala - druhá řada byla hrozně roztříštěná, opravdu zajímavých momentů by se našlo pramálo a mé nesympatie k doktorovi Mastersovi značně stouply. Byl by to výborný materiál na pětidílnou minisérii, ale takhle natahované je to prakticky už o ničem. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, podle skutečnosti, vtipné, o životě, vědecké, sexy, zábavné. Celý příběh mě chytl hned od začátku a nepustil až do konce posledního dílu. Vše se točí kolem průlomové studie o sexu, na tu dobu dost odvážné téma. Doplňujícím vyprávěním jsou životní osudy jednotlivých postav, problémy s dětmi od početí až po ty odrostlé, manželství, vztahy, láska, žárlivost.. Všechny hlavní postavy jsou sympatické a fandila jsem úplně všem. Kromě postavy Bartona Scullyho, který byl opravdu jen zákeřný slabý starý gay, dost mi vadil. Herecky je Michael Sheen tahounem celého seriálu, ale jeho nedívání se do očí mě vytáčelo. Dost se mi líbila i Annaleigh Ashford. Vývoj postav je úměrný vývoji celého příběhu a jednotlivých skutečností. Největší proměnou si projde asi postava Libby, ze které se ze slaďoučké naivně oddané manželky stane silná samostatná odhodlaná hippie žena. Každá série si řešila tzv. svoje. První byla zábavná, druhá byla intimním pohledem na hlavní dvojici, třetí uběhla jako nic s nádechem očekávaného obrovského vztahového výbuchu. Čtvrtá byla vážná, "dospělá", uklidněná, (sedět u Betty na pohovce, popíjet, a být smířen se životem, který nám osud připravil). Tento počin mě opravdu bavil, zaujal mě. ..everything for science.. ()

bagetka007

všechny recenze uživatele

Po sedmi (šesti?) dílech - seriály z minulosti prostě táhnou (Med Men, Boardwalk Empire) a tento není výjimkou. Překvapivě mi příliš nesedl Michael Sheen, resp. jeho postava, která mi přijde svými určitými prvky chování až moc divná a nesvá. Jinak Lizzy je skvělá a vedlejší postavy taky (ať už se jedná o tu prostitutku, manželku probošta či ortopeda). Ale co si budeme povídat, na dva výše zmíněné seriály to prostě nemá. 3, 5 ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Dr. Ethan Haas (Nicholas D'Agosto) je na rozdíl od hlavních představitelů smyšlená postava. Haas vznikl spojením staršího muže, který s pravou Virginií Johnson udržoval vážný vztah a u něhož se schylovalo k její třetí svatbě, a mladého doktora, který s Mastersem a Johnsonem pracoval na jejich programu na Washingtonské univerzitě. (Sadi)
  • Při natáčení první intimní scény v 6. epizodě 1. série s názvem "Brave New World" byli oba hlavní představitelé velmi nervózní. Jakmile Lizzy Caplan přiložila ruku Michaela Sheena na své ňadro a zazněl "Střih!", Sheen se rozběhl ke koši a pozvracel se. Caplan v rozhovoru dodala, že se v danou chvíli cítila jako monstrum, kterého se nikdo nesmí dotknout. Následně se ale zjistilo, že Sheen měl otravu jídlem. (Sadi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama