Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, ke kterému se člověk stále rád vrací. Pro mne lepší než jednička, asi tím, že je zde léto, slunce, skály....i když proti depresivní zimě nic nemám a například s Tebou mě baví svět, kde je zima kupodivu vesele rozjuchaná, je rovněž povedený. Sympatičtí herci, vtipné situace střídají komické, případně se promíchávají. ,,Jé, Pepa!" ,,To není Pepa...." Chytlavá hudba, nádherná příroda a klokan přiletí v březnu....dnes už se takové filmy netočí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy Marie Poledňákovej. Nepáči sa mi je režisérsky rukopis a nemám zmysel pre jej druh humoru. A všimol som si, že s každým ďalším titulom, pod ktorým je podpísaná ide kvalita krôčik po krôčiku nenápadne dole. Ak bude tento trend u nej takto pokračovať ďalej, a ja som presvedčený, že bude, tak to skončí až v odpade. Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia však natočila dve rodinné komédie, ktorým predsa len môžem s čistým svedomím dať tri hviezdičky. Jednou z nich je snímok z roku 1978 „Jak dostat tatínka do polepšovny“. *** ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Je výborné, že se po úspěchu tvůrci nebáli a vytvořily tak, minimálně stejně skvělé, pokračování. Což o to, to se tvůrci povětšinou nebojí, ale jak to někdy dopadá. Vem to čert. Skvěle zvládnuté pokračování, ve kterém k triumfální trojici přibyl neméně skvělý děda. Krásné, sluncem prozářené, prázdninové dobrodružství, které ke každoročnímu televiznímu letnímu reprízování přímo vybízí. Kopec zábavy, a z oblíbených postav snad konečně stane rodinka. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poledňákovej komédii neoddiskutovateľne priniesol úspech Tomáš Holý. Je len málo detských hercov, ktorí dokázali byť na obrazovke takí autentickí, ako bol Tomáš. Sama Poledňáková uznala, že herci v jej filme neboli iba hercami, ale aj spolutvorcami, čo im umožnilo vžitie sa do postáv, ktoré stvárňovali. Filmu mierne ublížilo nadmerné reprízovanie, ale aj tak patrí dodnes medzi obľúbené rodinné filmy. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Keď som bol mladší, bral som to ako jeden z najlepších filmov, mal som to na starej kazete a pozeral sa na to každý druhý deň. Potom som akosi vyspel, takže som to už zahodil. Dnes mi to už ale tak skvelé nepríde. Áno, herci sú naozaj výborní a tento film je podľa mňa jedním z najlepších filmov československej kinematografie, no v dnešnej dobe to už divákovi v ničím géniálne nepríde. Jednoducho, ako komédia je dnes film dosť suchý a vyzerá dosť zastaralo. Tento film mi ale príde veľmi nadceňovaný, aj keď naň mám pekné spomienky. 70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (41)

  • Třetí zamýšlené pokračování mělo nést název „Jak Anděla viděla anděla“. Luboš (František Němec) s Annou (Jana Preissová) měli vychovávat desetiletou školačku Andělu, její starší bratr Vašek (Tomáš Holý) měl studovat námořní akademii v Gdaňsku. Příběh však spatřil světlo světa jen jako kniha v roce 1995. (sator)
  • Když Anna (Jana Preissová) načapá první ráno Luboše (František Němec) s Vaškem (Tomáš Holý) na skále, tak Vašek po připlutí loďkou k břehu skočí v teniskách do vody, ale na dalším záběru na zápraží u chalupy si z nich vysypává suchý písek. (Fary)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama