Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Harald G. Petersson Kamera : Ernst W. Kalinke Hudba : Martin Böttcher Hrají : Pierre Brice ( Vinnetou ), Lex Barker ( Old Shatterhand ), Anthony Steel ( Bud Forrester ), Karin Dor ( Ribanna ), Klaus Kinski ( David Lucas ), Renato Baldini ( Col. J.F. Merril ) a v neposlední řadě i Terence Hill jako Robert Merril. Slavný autobus ve filmu už snad viděl každý, nebo ne ? ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Všechna filmová zpracování románů Karla Maye se sobě podobají jako vejce vejci. Scénář, který se původním dílem německého spisovatele jen volně inspiruje, opět vidí svět černobíle, kde na jedné straně jsou ti dobří a na druhé ti zlí. Zvláštní kouzlo dvojce ale dodala nemožná láska Vinnetoua a Ribanny, která ono naivní vidění světa správně oživila. ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre stredne staré deti, ktorá má v sebe to čaro, že si ju opäť a znovu pozrú všetky generácie. Dobrodružstvá náčelníka Apačov a jeho „brata“ Old Shatterhanda sa síce miestami výrazne odkláňajú od pôvodného románu Karla Maya, ale patria asi k najúspešnejším filmom nemeckej produkcie. Herci ako Pierre Brice, Lex Barker, či Karin Dórová (Ribanna) síce natočili aj ďalšie filmy, ľudia si ich už asi nastálo budú spájať s winnetouovkami. Hoci tento diel nedosahuje kvality Pokladu na Striebornom jazere, nechýbajú mu zločinci (Klaus Kinski), či komediálny zberateľ dobrodružstiev lord Castlepool. Vo filme sa objavuje aj Gojko Mitić, neskorší indiánsky hrdina mnohých filmov. Snímka je plná pátosu, ale dobro víťazí nad zlom. A to je hlavné. Howgh. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Druhá časť je najslabšia z trilógie, ale to je niekedy osud tých prostredných častí. Na druhej strane je Ribanna krajšia než Nšo-či, takže aspoň niečo :) Inak Ribannu hrala istá herečka Karin Dor, ktorá v Poklade na striebornom jazere hrala hlavnú ženskú postavu, slečnu Ellen. Celkovo ale stále dobrodružná pecka, ktorej šmrnc dodáva nezabudnuteľná hudba, síce tá istá po všetky tri časti, ale na čo to meniť. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší než předchozí díl ale zase velká porce staré dobré filmové akce šedesátých let......bohužel ta zakrývá jinak ne moc dobře zpracovaný výběr který oproti knížkám vypadá jako výmysl....tři hvězdičky ale zase za dobrou akci, dnes již kultovní herecké výkony Barkera a Brice a skvělou hudbu... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (35)

  • Místa natáčení: Jugoslávie: Grobnik Polje u Rijeky, Plitvická jezera, Platak u Rijeky, Stobreć u Splitu, Solin u Splitu aj. Závěrečná část se natáčela ve dnes již slovinských jeskyních Postojna jama. (hippyman)
  • V scéne, keď skupinka banditov prichádza k dvom strážcom Ponkov a pýtajú sa na cestu, tak idú s koňmi do vŕška. V ďalšom zábere je však za nimi vyvýšenina, čo znamená, že by k táboru klesali, nie stúpali. (ČSFD)
  • Ve filmu si zahrálo na 3500 komparsistů a 2000 koní, bylo potřeba třicet aut, jeden autobus, jeden veterinář a jeden lékař. Použito bylo 158 paruk, 10 km kabelů a 400 šípů. Padlo 25 000 výstřelů z pušek a revolverů. (hippyman)

Reklama

Reklama