Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Prostřední článek Reinlovy výtečné, pohádkovo westernové, trilogie. Rozhodně nejromantičtější ze všech tří dílů. Kdy Vinnetouova láska k překrásné Rybanně je stejně silná, jako jeho touha po míru. Lex Barker nadále dokazuje svou Old nadvládu (děda Firehand a narcis Surehand na něj prostě nemají i kdyby stříleli sebelíp). Přemíra romantiky a dostatek akce, toť je báječné dobrodružství. Zábavný Eddi Arent. Zákeřný Anthony Steel a jeho pravá ruka, démonický Klaus Kinski. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další klasika, s tím se prostě nedá nic dělat. I když dnes vidím, jak je to naivní, jak se to možná až zbytečně moc snaží o humor, jenom proto, aby to bavilo a nenudilo vážnými tématy, stejně to prostě zůstává filmem, který se mi pořád líbí a který je krásný právě díky jednotlivým postavám a čestným hrdinům. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, hudba je krásná, krajina kolem Plitvických jezer nádherná (nápad natáčet v bývalé "Jugošce" považuju za naprosto geniální tah německých filmařů) a srbský tělocvikář Gojko Mitič má svaly jako pravý indián :o), ale neodpustím si jako vášnivý čtenář mayovek hnidopišské rýpnutí - co to má, proboha (když už se to teda jmenuje Vinnetou), společného s předlohou? Odpověď je jednoduchá - vůbec, ale vůbec nic. V této souvislosti si nemohu nevzpomenout na nezasloužené nadávání tolkienovců v souvislosti s Jacksonovým Pánem prstenů, ovšem v případě Vinnetoua se nedá mluvit ani o základní dějové kostře. Tato filmová trilogie nemá s knihama absolutně nic společného (mimo několika styčných bodů v prvním díle). Takhle jsem nucen přetrpět páně scenáristovu banální zápletku, i když - ano - hezky natočenou. Přesto mi zůstane milá vzpomínka na dětství, kdy jsem v plném kině prožíval všechna Vinnetouova dobrodružství a vášnivě sbíral filmové pohlednice :o) ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (35)

  • Vo filme je niekoľko krát vidieť vlajku Spojených štátov amerických v dnešnej podobe, avšak v období vlády Abrahama Lincolna vyzerala inak. (ČSFD)
  • Grizzlyho, který ohrožuje Ribannu (Karin Dor), představovala cirkusová medvědice z Hamburku jménem Peggy, doprovázená ještě kolegy Mundim a Peterem. Medvědům bylo devět let, vážili 600 až 800 kg a měřili 2,3 metru. Klíčové scény ovšem zahrál (v kožichu) jejich cvičitel Rudi Althoff, protože se režisér Harald Reinl příliš obával nešťastné náhody. (hippyman)
  • S návštevnosťou 12 292 884 divákov sa jedná o tretí najnavštevovanejší film v československých kinách vôbec. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama