Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 7

Recenze (572)

lamps 

všechny recenze uživatele

Podhodnocené.......a to hodně. Poctivá rodinná sci-fi s neokoukaným příběhem, který vzhledem k protlačování dětských protagonistů překvapí seriózně pojatými a scénáristicky šikovně vypointovanými motivy o nebezpečí, které představují samotní lidé pro život na naší modré planetě. Nejde to sice nijak do hloubky a vzhledem k obrazově působivému konceptu nastíněného světa se dá v některých chvílích hovořit o promarněném potenciálu, neboť velkou část stopáže zabírají jen dialogy, ale co je důležité, každý dialog děj někam posouvá a film jako celek působí komplexně, nepřeplácaně a má jasnou vizi, která se nemusí každému zamlouvat, ale mě osobně Brad Bird a jeho vynalézavé a široce přístupné narativní metody imponovaly (pravda s menšími výkyvy) od začátku až do konce. Nečekal jsem mnoho, dostal jsem nejen smršť příjemného herectví ze všech stran, ale hlavně čirou radost z vyprávění, obrovskou touhu zprostředkovat pozitivní příběh o naději tak, aby byla nakažlivá i pro sledujícího.... A já za to děkuji. ;) 75% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Evidentně nepochopený, ale moc krásný návrat k idealizované sci-fi estetice ála Spielberg 70. a 80. let. Možná ne tak důsledný a režijně pevně uchopený, jako třeba Abramsovo Super 8, ale i Bird přináší hezky plynoucí nostalgickou podívanou, která si primárně nezakládá na povrchních atrakcích, ale především na samotném vyprávění, které je chytře vystavěné, oproti moderním blockbusterům (do kterých má daleko) má originální strukturu a je mnohem sebeuvědomělejší, než se může na první pohled zdát. A rozhodně si nemyslím, že by na filmu nebyl vidět jeho velký rozpočet, který je možná využitý jiným způsobem, než na velké akční scény, ale o to účelněji. Kašlat na rozpačité reakce, Tomorrowland je výborné dobrodružství, které je hravé, chytré a hlavně úplně jiné než 90 % současné produkce. Což je třeba ocenit. 80 % ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je trošku škoda nepříliš zajímavé dějové linky. Vizuální stránka je totiž naprosto luxusní. Tvůrci prostřednictvím snímku vychvalují snílkovství a kreativitu a je vidět, že jim při tvorbě rozhodně nechyběla. Nápadů stihli ve snímku zrealizovat opravdu hodně a stály za to. Skvěle si svoje role odkroutili George Clooney i Dr. House. S děvčátky jsem měl naopak problém. Obě mi přišla pěkně trapná. Zde bych snesl rozhodně lepší obsazení. Nejsem samozřejmě ani fanoušek obsazování dětí do rolí průvodců. Film poté působí ještě více dětským dojmem, což už bylo zbytečné. Moc nechápu, copak bylo ve filmu nevhodné mládeži do 12 let. Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení, jsem měl před zhlédnutím ze snímečku nefalšovaný strach. Nakonec to nebylo vůbec zlé. Chvílemi jsem zvažoval dokonce 4 hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľami úchvatné, chvíľami veľmi rozpačité sci-fíčko pre mládež. Problém je tak trochu v scenári, ktorý je tak trochu bordel a tak trochu aj v réžii, ktorá nevie, ako scenár uchopiť. Vznikol tak príťažlivý svižný miš maš, kde som na konci vlastne ani nevedel, prečo sa hrdinom podarilo to, čo sa im podarilo. Prvá polovica, kedy ešte nevieme o čo ide je lepšia, od momentu vystúpenia na Eiffelovku ale film zmení atmosféru a stáva sa z neho už definitívne a nenávratne spomínaný bordel. Nič by s tým neurobil ani stroj na predpovedanie budúcnosti a hrdinovia, schopní meniť osud. Našťastie ale koniec filmu neznamená koniec sveta. Iba koniec nádeje na konečne výborné mládežnícke sci-fi. Až nepatrične tlačúce nám do hlavy svoje moralistické posolstvo a jeho celková rozpačitosť mi pripomína relatívne podobný projekt After Earth. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých sci-fi filmov tohto polroka som tento chcel vidieť najviac. Trailery vyzerali veľmi sľubne, herecké obsadenie v hlavných úlohach presviedčalo tiež, štúdio bolo dobre a plus to malo režiséra filmov ako boli The Incredibles alebo Ratatouille. To všetko ma presviedčalo. A tak som dnes kúpil svoj lístok do kina, pozrel si film a musím povedať, že som ostal veľmi spokojný. Hlavní hrdinovia sú vám veľmi rýchlo sympatickí, idea Tommorowlandu je veľmi zaujímavá, hlavná myšlienka filmu je dobre stvárnená, sú tu pekné efekty a rovako chválim aj herecké výkony, ktoré sú podľa mňa veľmi schopné. Brad Bird to znovu dokázal. Nechcem tvrdiť, že ide o absolútne perfektný film, ale rozhodne je to film, ktorý si stojí za to pozrieť. Keďže je to ale titul od Disney... nechcite od toho niečo maximálne seriózne ako to bolo napríklad pri Interstellar alebo Edge Of Tomorrow. Treba to brať ako sci-fi od Disney... a potom si film určite užijete. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Brad Bird bol zvažovaný ako prvá voľba režiséra Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015), avšak túto ponuku s úctou odmietol, aby mohol pracovať na filme Tomorrowland. K tomu uviedol, že keď dostanete vzácnu šancu pracovať na originálnom filme ako je Tomorrowland, využijete túto príležitosť aj napriek tomu, že ste veľký fanúšik Star Wars. (ScooobyDooo)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama