Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ááááj fíííl bédrrrrrrr....! alebo cítim sa omnoho lepšie. Ak sa totiž v záplave hororového braku, čo sa často sa tvári vznešene, či už Áčkovou produkciou a/alebo rozpočtom alebo účasťou známeho herca, objaví perla, je to dôvod na radosť. Nuž a radosť nepochybne k zlepšeniu nálady prispieva. Je vidieť, že Stuart Gordon sa pohyboval v divadelnom prostredí ovplyvneného radikálnymi prístupmi hipíckej a posthipíckej éry. Bez potreby explicitného vyjadrenia názoru na spoločnosť je v tomto filme prirodzene obsiahnutý. Práve na základe druhu humoru, ktorý je jednoducho skvelý. Moja krvná skupina. čo dodať. Kdeže béčko. Toto je A. A Ako sa patrí! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle předlohy H. P. Lovecrafta a věnováno památce Davida Galea. Smrt doktora Grubera na začátku filmu je hnusná. CITÁT - Je mrtvý ?.......... Krvavý snímek o životě, lásce ( k práci i ženě ) a smrti. Nejnormálnější postava je Herbert West ( Jeffrey Combs ) ostatní kolem něho jsou cvoci. DIALOG - WEST - Musel jsem ho zabít. DAN CAIN ( Bruce Abbott ) - Co ? Je mrtvý ? WEST - Už ne.... .... Je logické, že kdyby jsme našli substanci, která dokáže zpomalit fyzikálně - chemické procesy, uměli bysme život znovu vrátit. CHYBA VE FILMU - V jedné chvíli říká doktor Carl Hill ( David Gale ) , že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet - přesto v 65 minutě ho uvězněný doktor Dean Halsey ( Robert Sampson ) vidí i slyší. Ke konci filmu už je to docela slušný krvavý masakr. Své slovo dostane i tlusté střevo. Hudba - Richard Band a kamera - Mac Ahlberg. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Re-Animátor je dokonalou výstavkou chutně naservírovaného humoru s chytře vymyšleným nápadem o re-animovaných mrtvolách. Nesmím opomenout také Jaffreyho Combse, který vystřihl parádní roli šíleného vědce, jenž je hnán jedinou vidinou, kvůli které jde doslova přes mrtvoly. Efekty drží krok, jsou velmi povedené, a ucelují tu skvělou parodickou atmosféru. Inu, osmdesátá léta jsou zlatý věk a Re-Animator je jen dalším důkazem. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě upozornil můj bráška. Vlastně mě upozornil na návrat re-animatora,ale vyšla z toho trilogie, jenž se brzy změní v kvarteto.Budiž mému bráškovi dík, že jsem si mohl dopřát jeden z nejlepších svétových počinů let 80. i 90. v neposlední řadě s 3. dílem, jehož poslední půlhodina je jedna z největších šíleností filmového světa. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • V jedné chvíli říká doktor Carl Hill (David Gale), že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet. V druhé polovině filmu je ale možné všimnout si, že uvězněný doktor Dean Halsey (Robert Sampson) vidí i slyší. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama