Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 511)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $166,167,230Tržby Celosvetovo $571,006,128 Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,299,373Tržby za predaj DVD v USA $29,054,872║ panenka skákavá, dosť nepodarený sado-maso vtip, skôr zábavné než eroticky elektrizujúce, romantika bez iskry, kam sa vkus divákov uberá? /20%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravěpodobně nejvíce nenáviděný film mužské části populace a naopak nejlepší film všech dob pro ženskou část publika. Důvody proč to takhle je by zabraly celé stohy papírů a zřejmě bychom se ani pak očekávané konečné odpovědi nedočkali. Za sebe povím tolik. Viděl jsem to taky. Určitě často u některých filmů s Nicolasem Cagem trpím více. Pokud kritizovat tak zcela jistě hlavního hrdinu. Už casting je velmi nevěrohodný. Tenhle fracek že je úspěšný obchodník? Postavě by objektivně mělo být kolem 35, takže herecká volba, velmi špatná. Chování postavy? Vyhledá si kde pracuje, jenže po záchraně před jednoucím autem jí pohladí s tím že spolu nemůžou být. Ona to vezme..... Poté jí začne psát, volat.. ona se s ním setká. On jí ukáže že tvrdě šuká místo aby se miloval, takže se s ní pomiluje. Než odejde, dá jí smlouvu, ale vlastně spolu podle něj nemůžou být. Zamiloval se do ní. Ona studuje smlouvu. Chová se k němu ledověji, takže jej to vyrajcuje. Načež ji znovu pomiluje, jenže on rád šuká tvrdě. Takže jí dá malou ukázku. Ona mu neřekne že musí do Georgie. On se naštve. .... Přijede za ní. Vezme ji na vyhlídkový let. Jenže on trpí. Oni spolu prostě nemohou být, protože on se neumí zamilovat. Ona za ním příjde, aby jí ukázal jak to tedy má rád, načež dostane páskem po prdeli. To neměl dělat! Vše je špatně. On je zamilovaný. Ona jej nechce. Už nikdy více! Konec první části. Holky jsou vlhké až na zadku. Chlapi se otráveně koukají do stropu,a přemýšlí nad tím kterej debil by se dokázal chovat ještě více jako absolutní dement, aby s ním ženská chtěla trávit alespoň sekundu svého času. Nechci aby film zakazovali nebo něco podobného. Tohle je názorná studie o tom, co dokážeme příjmout my chlapi. A to co se naopak líbí ženám a co vše dokáží odpustit na úkor předvídatelného příběhu, které většina z nic tolik miluje. 20% ()

Reklama

kiddo

všechny recenze uživatele

Nedá se o tom říct nic jiného, než co padlo už o knížce, a sice že existence takového kvanta mařen, které nejenom zjevně nikdy neměly pořádný sex, ale navíc netuší o existenci solidního literárního porna, je vskutku depresivní. PS: člověk by musel být slepej, aby přehlídl, že nejde o nic než o hodně špatnou fanfikci Stmívání. Kvalitativně naneštěstí Nového měsíce, a navíc bez všech těch úletů, díky nimž byl Nový měsíc snesitelný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předsudky jsem neměl a říkal jsem si, že tak hrozné, jak se povídá, to snad být nemůže. Ale ono bylo. Dvouhodinová plytká nuda točící se kolem tématu, které mi absolutně nic neříká a po zhlédnutí ani nic říkat nezačalo a nezačne, k tomu dosti nesympatický panák v hlavní roli a jeho na pohled sice hezká, ovšem projevem nesmírně bezkrevná partnerka. Nicméně na druhou stranu chápu, že své publikum si Padesát odstínů našlo a ještě najde, protože řada lidí zřejmě právě po takovýchto dobrodružstvích touží. Tak prosím, jen do toho, v téhle herně vás rušit nebudu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Následující komentář píše osoba, která knižní předlohu považuje za absolutní brak, sračku, co nemá v literárním světě obdoby. Ta kniha je tak hrozná, že se dá číst vždycky jen odstavec a pak si člověk musí dát panáka, aby se smířil s tím, že za takový slovní průjem někdo kasíruje těžký háky. Už jen proto nemůže být filmová verze tak hrozná. Postavy v knize jsou totiž něco příšernýho. Za každou větou si přejete, aby někdo přišel a rozsekal je na maďeru. Obzvlášť strašné jsou vnitřní úvahy hlavní hrdinky. Ta je v podání Dakoty mnohem, ale mnohem snesitelnější. Ve filmu taky tak zbytečně nezdůrazňují, jak Ana nemůže pomalu ani dýchat v přítomnosti svého sexy samce, takže to celé působí přirozeněji a ne jako fraška. Jamie Dornan taky celkem OK - na to, jaký nesnesitelný hovado a psychopat je jeho postava v knize. Dokonce se z pár scének podařilo vykřesat jakousi romantiku (o sexuálních scénách nemluvím, ty jsou fajn, ale nic převratnýho rozhodně ne) a tak nějak jsem oběma hlavním aktérům fandila. V tomto případě film předčil předlohu o několik milionů světelných let. Podle mě jsou zdejší kritici až příliš předpojatý. Nebo spíš nečetli knihu, to by si tohohle béčka z červený knihovny ještě vážili. Říkejte si co chcete, ale JE to lepší, než Twilight. Minimálně tím, že hlavní herečka umí hrát a vládne normální škálou lidských grimas a její vyvolený nesvítí jak vánoční žárovička. Jsem opravdu docela zvědavá, s čím přijde druhý díl... ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama