Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (52)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Nádherné.Wonderful. Brilliant. Fantastic. Doufám, že pan Hartnell(rád bych napsal Bill, ale bohužel jsem ho nestačil poznat osobně) někde nejakým způsobem vidí, jaký fenomén započal a jaké dědictví zanechal. Jestli David Bradley nedostane BAFTU nebo nějakou cenu za jeho neskutečný výkon, tak to tady mrdám a stěhuju se na Mars. Moment, kdy se střetne pohled prvního a stávajícího doktora, je tak silný, že mi krásným bolestivým způsobem ROZBIL SRDCE tak na 11 tisíc kousků a nevím, jestli ho ještě někdy seskládám dohromady. Uronil jsem při tom řeku slz.....možná i tak na dva obrovské rybníky. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

I kdyby samotná výroční epizoda nestála za nic (což se naštěstí nestalo), celé 50. výročí by i tak mělo rozhodně důstojnou oslavu jubilea seriálu. Gatiss napsal pro Doktorovský vesmír svůj asi nejlepší kousek. Bradley je v roli Hartnella perfektní a stejně tak se pěkně sledují i další návraty a nečekaná camea. Menoptry! Původní Cybermeni! A (SPOILER) konec s Mattem mi přišel právě výborné zakončení, které krásně propojilo celých 50 let. Za mě absolutní spokojenost. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Na seriálu jsem vždycky mezi jiným obdivovala to, že mě dokáže dojmout jako nic na obrazovce či velkém plátně a přitom nikdy nemám pocit, že by to bylo podbízivé nebo nedej bože dokonce kýčovité. A stejný dojem jsem měla z tohoto stylového dárku BBC svým věrným a zapáleným fanouškům. Moc hezký výlet do časů, kdy měl Doctor Whu ještě daleko do toho stát se britským fenoménem, kdy Daleci ještě vzbuzovali v divácích nefalšovaný strach a Tardis byla ještě v plenkách. A jako přídavek k tomu, smutný příběh stárnoucího muže, který by myslím mohl oslovit i seriálem nedotčené diváky, jen by těch 94% měli brát s rezervou. A když se na konci William Hartnell na pár vteřin setká tváří v tvář s Mattem Smithem, nevěřím, že by se našel jediný whovian, kterým by to nepohnulo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

BBC tedy rozhodně 50. výročí Doctora Who neodfláklo. Začalo to geniálním původním trailerem na výročí jako takové, jenž sám o sobě byl krásným dárkem všem fanouškům. Pak přišla mini-epizoda, která definitivně a krásně dějově zaplnila prázdný prostor doby, kdy byl seriál zrušen. Samotný výroční film byla úžasná jízda a tento počin jsem si nechal na konec. A i zde nelze jinak než smeknout. Tentokráte Marku Gatissovi, který napsal nádherné vyznání lásky k tomuto vyjímečnému seriálu. An adventure in Space and Time je povedeným, zábavným, dojemným, ale nepatetickým výkladem toho v jakých podmínkách seriál vznikal. Osobně jsem byl k ději skeptický, vždyť co může být tak zajímavého na vzniku seriálu, aby o tom vznikl film? Ale ono je toho hodně co říct, a fanouškům pro které se stal Doctor Who srdcovou záležitostí obzvlášť. Pro mě je An adventure in Space and Time rovnocenný souputník filmu Ed Wood od Tima Burtona, (oba jsou o průkopnících původně brakového žánru) a zaslouží možná o to víc respektu, že je „jen“ televizním počinem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď seriál nepoznám, je tento televízny film sprevádzajúci diváka úplnými začiatkami britského sci-fi kultu zaujímavý. Vidieť zdrod niečoho prelomového, v čase keď nazeranie do budúcnosti bolo iné ako v dnešnej dobe, v prípade vedecko-fantastického žánru na palube televízie ani nehovoriac, je určite atraktívna téma. Naviac s tradične skvelými hereckými výkonmi. Akurát by som si to vedel predstaviť aj bez toho počiatočného a všadeprítomného komična. Záver už ale pekne odsýpal, čo bolo podthnuté aj dojemnou ukážkou originánych tvorcov. A navnadilo ma to na pozretie proklamovaného seriálu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Film vznikol ako jeden zo špeciálov k 50. výročiu seriálu Doctor Who (2005). (The M)
  • Mark Eden, jenž si ve filmu střihl roli kontrolora pro televizi BBC, hrál titulní roli v sérii Marco Polo v éře Williama Hartnella. (jezurka42)
  • Větu z filmu „I don´t want to go", kterou pronesl David Bradley (William Hartnell) v závěrečné pasáži, kdy bylo rozhodnuto, že v roli Doktora Who končí a bude nahrazen, pronesl v obdobné pasáží i seriálový Doktor Who (David Tennant), když měla proběhnout jeho regenerace. Věta ve filmu není náhodou, v následující scéně v Tardis se setká s dalším doktorem (Matt Smith). (P. J. D.)

Reklama

Reklama