Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla rovněž dost našlapaná zajímavými případy i osobními patáliemi mezi mordpartou. Až je mi skutečně líto, že to končí. Zasloužili bychom si ještě další díly, protože tohle byl vskutku povedený seriál. Slušné herecké výkony, zajímavé zpracování i samotné případy – otřesné vraždy, opovrženíhodní pachatelé, chudáci oběti i pozůstalí. Kvalita jednotlivých epizod byla taky rovněž velmi dobrá a tak ani tady neváhám dát nadprůměrné ohodnocení. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem měl u druhé série smíšené pocity, ale postupně to nabývá na gradaci a zpětně i na první díly druhé série pohlížím s větším pochopením. Chmela - aniž by jako postava ve svém jednání se změnil - prochází v očích diváka proměnou od suchara po poctivce, který může být v týmu zdravým kritickým rozumem a prevencí před průsery ostatních. Doufám, že s osmým dílem neodejde a vznikne-li někdy další řada, v což doufám, bude nadále součástí seriálu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu za tou první nikterak nezaostala, přestože se tvůrci v ještě větší míře věnovali mezilidským vztahům na oddělení. V předchozí sérii mě zrovna tohle bavilo nejméně, ale protože byl Miroslav Hanuš v roli Josefa Korejse tak dokonale slizký, začala se mi zamlouvat i tato součást seriálu. Řešené případy už byly přece jen mladšího data, a byly tak pro mě živější, což mě sice často připravovalo o moment překvapení, zároveň jsem si ale mohl více užít pohled scénáristů na to které vyšetřování. Abych to shrnul; tvůrci seriálu mě ani na druhý pokus ničím neodpustitelně nezklamali, několikrát si u mě naopak šplhli, a já tak zůstávám spokojeným divákem. / Poučení: Vadí ti spolupracovník nebo nadřízený? Zařiď mu služební postup. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90% — Pokračování úspěšných projektů v sobě vždycky skrývá velké nebezpečí spočívající ve velkých očekáváních, které mohou vyústit ve velké zklamání. S potěšením mohu konstatovat, že tvůrcům Případů 1. oddělení se podařilo ukočírovat druhou sérii v minimálně stejné kvalitě jako tu první. Nepodlehli svodům všechno překopat, převrátit na hlavu, moralizovat, hrát si na něco víc nebo vykrádat sami sebe, což se bohužel u pokračování zhusta děje. Je skvělé vidět, že to jde. Zajímavým prvkem bylo připsání postavy Dušana Vrány, jehož vývoj mi udělal největší radost. Nejprve se jevil jako nudný, namyšlený a nepříliš schopný člověk, postupem času se však ukázalo, že je minimálně stejně schopný jako ostatní a že i takoví lidé jsou ve vyšetřovacím týmu potřeba. Trochu mě mrzelo, že z postavy Korejse se stal větší blbec a hajzl, než se mi zdálo v první sérii. Ale zahraná byla skvěle, jedná se pro mě po Vránovi o druhou nejzajímavější postavu seriálu. Ale vyzdvihovat jenom dvě postavy a dva herce by nebylo spravedlivé. Myslím, že oběma režisérům se podařilo uřídit všechny herce tak, jak bylo potřeba. Vznikly tak opravdu životné postavy, které jsem si uměl živě představit. Vůbec autenticita prostředí a samotného vyšetřování je asi největší devízou seriálu. Za to budiž všem tvůrcům velký dík. Nejsilnějším dílem byly asi jednoznačně „Děti na odpis“, trošku slabší mi přišlo následující „Tělo“. Jednotlivé díly jsem hodnotil v mezích tří až čtyřech hvězdiček (60% - 80%), ale celé sérii nakonec dám plných pět. Zaslouží si to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pomůže ti Dušan. Až to zanese do plánu." Tak o tom druhá série je. Mjr. Vrána je se svou pečlivostí zkrátka naprosto dokonalý, mjr. Korejs svou velitelskou povýšeností mě dokázal skvěle pobavit a to ostatní bylo na obdobné úrovni jako první série. A jelikož jsem v prvním případě zaokrouhloval dolů, tak na druhý pokus bych to udělal naopak, ale tentokrát to není potřeba. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (50)

  • O tomto případu hovoří bývalý kriminalista Jan Štoček ve 3. díle 2. série podcastů „Zloději životů“. Paradoxem je, že ve skutečnosti si vrah (podle Jana Štočka) odseděl pouhých 11 let a následně pracoval jako lékař – internista v soukromém zdravotnickém zařízení v Plzni... (a-ja)
  • V různých epizodách se vyskytuje logo fiktivního pivovaru Staročeský kohout, vytvořené pravděpodobně pro účely seriálu. V této epizodě v čase 19:15 můžeme vidět z hlavního záběru na výčepu logo právě tohoto pivovaru, z vedlejšího záběru zpoza zad barmanky jsou zhasnuté reklamy skutečných pivovarů (Gambrinus a Kingswood). (jeffLebowski)
  • Detektivové několikrát špatně označí lokace: když kpt. Pražák (Filip Blažek) označuje na mapě místo přepadené banky na Břevnově, udělá křížek přímo uprostřed zeleně poblíž Břevnovského kláštera. K podobné záměně míst dojde i později: když detektivové jedou vyšetřovat přepadení sázkové kanceláře do Vršovic, tak se ve skutečnosti ocitnou v Nuselské ulici v Michli. Ve stejnojmenné ulici se nachází i o chvíli později přepadený obchod. Když pak ale později mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) zakresluje do mapy před kpt. Vránou (Igor Chmela) časový snímek inkriminovaných přepadení, lze si všimnout, že Kozák zakresluje sázkovou kancelář a obchod do ulic poblíž Čechova náměstí ve Vršovicích. (Šéfik)

Reklama

Reklama