Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Taká tá typická "Amerika" o jednej veľkej disfunkčnej rodine vo veľkom bielom americkom dome. Neurazí, no ani nenadchne. Celý príbeh "baví" hlavne vďaka súrodeneckým hádkam a ich miestami vtipným potýčkam. Keď však príde na rad rozoberanie vážnych, hlavne vzťahových vecí, stáva sa z tohto filmu nudná umelá fraška, akých sa ročne natočia stovky. Našťastie väčšinou v pravom okamihu zaznie nejaká podarená sarkastická poznámka, alebo sa udeje niečo, čo po nevýraznej pasáži vytrhne film z biedy. Aj herci sú tentokrát znesitelľný. Potešil ma najmä Olyphant v pre neho veľmi zvláštnej roly. Trochu zbytočne "presladený" záver len podtrhuje ducha tohto filmu, ktorý je podobne ako jeho hlavný hrdina nalinajkovaný, bez rizika a bez akéhokoľvek väčšieho prekvapenia, ktoré by výrazne ovplyvnilo dej. Škoda, mohlo to byť aj na viac ako len šedý priemer. 60 %!! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film s podobnou zápletkou jsem už viděl a to celkem nedávno. Ono asi těch filmů bude více co jsou na jedno brdo. Každopádně tady se nám sešla zajímavá herecká sestava, což je určitě pozitivum tohoto filmu. Bylo zde i několik vtipných momentů, kdy jsem se od srdce zasmál. Ovšem bylo to takové zdlouhavé a postupem času nudné. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

A tohle mě bavilo. Jedná se sice námětem o tuctovou komedii, ve které se po pohřbu sejde celá rodina pohromadě a na světlo začnou vylézat vzájemné rozdíly a tahá se špinavé prádlo, ale je to natočeno s nadhledem, lehkonohým vtipem a ty dramatické sekvence, kterých tu zase tolik není, nehrají účelově na city. Alespoň většina z nich ne. Proti hercům také nemůžu říct ani popel, takže velká spokojenost a 80% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokolikáté už se dívám na americký film o rodinné slezině a pokolikáté už je to pořád to samé v bledě modrém? Nechápu, proč se tyhle rodiny vůbec schází, když to vždycky dopadne stejně: na povrch vyplavou staré viny, všichni si všechno vyčítají, porvou se, poníží se na veřejnosti různými způsoby, někdo se s někým vyspí a nakonec se usmíří. A jedou domů. ____ Užvaněná záležitost plná ufňukaných postav. Je to sice na pohřbu, ale tady se figury spíš zalykají sebelítostí, než by truchlily pro zesnulého. Rodina je (jako obvykle v tomto druhu filmu) solidně disfunkční, její členové se potýkají s emočními i dalšími problémy (extrémně protivná Jane Fonda a její neustále vystrkované umělé poprsí) a všichni se v tom plácají jak vzteklé děti na pískovišti, co mlátí ostatní lopatičkou. Taková rodina si sama sebe zaslouží, ale divákům by měli z tohohle blázince dát co nejrychleji propustku. /9. 2. 15./ ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Název filmu pokládá teoretickou otázku, co ale teoretické není je kvalita výsledného snímku, který je zástupcem žánru dramedy v té nejryzejší formě a umně kombinuje humor a vážnéjší polohu. Vtipy nejsou příliš časté a třeskuté a místo toho je vážnější příběh protkám decentními poznámkami a pošťuchováním mezi postavami příjemně zlehčujícími celkové vyznění příběhu. Díky tomu i v srdceryvných momentech nemusíte propadat přílišné depresi, neboť film má v rukávu zaručený recept, jak vás zase postavit na nohy. Tato symbióza působí velmi přirozeně, za což mohou také herci a sympatické postavy, které ztvárňují, k nimž si najdete vztah a budete s radostí sledovat výsek z jejich životů. Co by kdyby je nenápadným, ale velmi výživným filmem, který dodá vše, co slibuje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)

Reklama

Reklama