Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé ano! Slavnostně vám oznamujeme, že Wacoslavovi1 definitivně jeblo! Mno ožrali a zhulili jsme se z kámošem jak dobytek, že ani prasata pro nás nejsou adekvátním označením a pod vlivem chlastu a thc jsme vyrazili na tento BIG HIT bohužel ani přes značnou hladinu návykových látek v krvi nás jaksi tento filmový potrat nedokázal zabavit. Bylo to dokonce tak neskutečně ubohý, že jsem zhruba tak půlhodiny před koncem odpadnul a tak jsou pro mě finálová slova tohoto bijáku následující : Ty vole Wáco vstávej už to skončilo! Každopádně kdo chce vidět odpad hošku, ať podpoří pana Trošku! No kurva už tu začínám protahovat pořádný hovna básnickým střevem tak už na to radši rezignuju. Jenom dodám, že na dně domácí filmové kultury se ještě nenacházíme pan režisér buran nám totiž úspěšně ukazuje, že to dno se může pořád propadat níž a níž. Jo a vy všichni co jste tomu dali víc než jednu hvězdu si dejte facepalm please přesně kvůli takovým jedincům jako jste vy to totiž jde s touto krásnou zemí do hluboké řitě...0% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

S velkou nadsázkou lze říci, že druhý díl Babovřesek trpí nedostatky klasických trilogiových dvojek, kde se nic moc neděje a jedná se pouze o mezičlánek do pořádného finále. Ale po pravdě, jestli se vám líbil první díl, nejspíš žádné zklamání nečekejte, jen o dost slabší navnadění na ten poslední. To samé platí samozřejmě i naopak pro "nefanoušky", slušně řečeno. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sprintující drbny mne baví pouze při startování koštěte a abych se s nimi dokázal pořádně pobavit, tak by je ti slavní hokejisti museli minimálně hodinu ostřelovat puky. K tomu sice nedošlo, ale přesto musím ocenit výkon našich hokejových reprezentantů, kteří běhali tak, jakoby to už někdy dělali a jejich herecký projev by dovedl k němému úžasu i Felliniho. Také musím s obdivem podotknout, že i v dnešní době lze natočit film bez děje, který se pokouší získat divákovu pozornost pouze vtípky různého stylu či úrovně. A já rád nějakou tu hvězdu utrousím za vtipné přenášení cedulí, zhulená štěňátka či pohled církevních elit na prosté lidi. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Babovřeskách se stále něco děje. Tentokrát vesničku navštívilo pár mladých a úspěšných hokejistů, které zde tráví několik dnů pilným tréninkem. To je přiležitost pro místní babky, aby dostaly své vnučky bohatým hokejistům do chomoutu. Oproti tomu starosta s napětím očekává kontrolu z ministerstva, která se nakonec vyvíjí úplně jinak, než se obával. A místní farář, který je pro svoje mládí a neotřelý přístup k víře trnem v oku svým nadřízeným, nakonec udělá ten krok, na který na biskupství čekají, aby se jej mohli jednou pro vždy zbavit... No tak, co napsat o Troškově filmu, co zde ještě nebylo řečeno? Snad jen, že opět útočí na nejnižší lidské pudy, což znamená, že jsem se (asi tak dvakrát) mírně pousmál. Oproti Kameňákům se ale Babovřesky drží o chloupek výše, neb se jim daří docela vyhýbat velmi trapným scénám, a většinou se upokojí jen s mírně trapnými. Příběhové linie jsou vcelku nezábavné všechny, ale věřím, že u některých sociálních vrstev obyvatelstva mohou fungovat (a věřím, že pokud někam přikvačí pětice známých hokejistů (fotbalistů, zpěváků, ..), místní děvy jim své kalhotky nosí na stříbrném talíři taktéž)... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vejdi a neuškoď. Ano, je to místy neúnavně hloupé, ale občas se člověk uchechtne. Chápu, že většina hodnotitelů ani neviděla. Já se zase nemůžu dívat na Troškovy pohádky vyjma Jasněnky, ale proto je hned neposílám do odpadu. Po roce 1989 u nás vznikl celý seznam mnohem hloupějších filmů, zejména v posledních letech. Tohle alespoň funguje jako dobrá kulisa při domácí práci. Jen se nemůžu stále zbavit dojmu, že místo Jany Synkové vidím tetu Kateřinu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Štáb byl s herci a režisérem po dobu povodní uvězněni v Netolicích. (TheStitch630)
  • Kvůli povodním se musely po určitou dobu točit jen záběry z interiérů a na nějakou dobu přerušit natáčení. (TheStitch630)
  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)

Reklama

Reklama