Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Zbyisek odpad!

všechny recenze uživatele

Babovřesky jednička byly hodně slabé a strašně dlouhé, ale ještě relativně snesitelné a s náznakem příběhu. Ale dvojka? Ta je naprosto strašná. Druhé Babovřesky jsou pravděpodobně nejhorší český film (z kinodistribuce), který jsem kdy viděl. Vůbec nechápu vyšší hodnocení dvojky oproti jedničce. A už vůbec nechápu, jak tady někdo může tvrdit, že je to dobrý film nebo dokonce dobrá komedie. Rozhodně na tom není dobrého nic. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Babovřeskách se stále něco děje. Tentokrát vesničku navštívilo pár mladých a úspěšných hokejistů, které zde tráví několik dnů pilným tréninkem. To je přiležitost pro místní babky, aby dostaly své vnučky bohatým hokejistům do chomoutu. Oproti tomu starosta s napětím očekává kontrolu z ministerstva, která se nakonec vyvíjí úplně jinak, než se obával. A místní farář, který je pro svoje mládí a neotřelý přístup k víře trnem v oku svým nadřízeným, nakonec udělá ten krok, na který na biskupství čekají, aby se jej mohli jednou pro vždy zbavit... No tak, co napsat o Troškově filmu, co zde ještě nebylo řečeno? Snad jen, že opět útočí na nejnižší lidské pudy, což znamená, že jsem se (asi tak dvakrát) mírně pousmál. Oproti Kameňákům se ale Babovřesky drží o chloupek výše, neb se jim daří docela vyhýbat velmi trapným scénám, a většinou se upokojí jen s mírně trapnými. Příběhové linie jsou vcelku nezábavné všechny, ale věřím, že u některých sociálních vrstev obyvatelstva mohou fungovat (a věřím, že pokud někam přikvačí pětice známých hokejistů (fotbalistů, zpěváků, ..), místní děvy jim své kalhotky nosí na stříbrném talíři taktéž)... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Babovredy 2 maju svoj rok vzniku 2014, a teda hned rok po premiere prveho dielu. Film ma uz znesitelnejsich 110 minut oproti vyse dvojhodinovej prvej casti. Zaroven sa pekne pokracuje v duchu nostalgie za juhoceskou trilogiou Slunce, Seno, akurat Babovredy 2 su zasadene do modernejsieho havu reality juhoceskeho vidieka rokov 2013 a 2014. Celkovo mozno povedat, ze to je asi vsetko o filme, cesky film dnes uz prakticky nema nosnu temu : tocia sa len umele pokracovania ako Dedictvi 2 s tragickym Bohusom Stejskalom alebo rovnako tragicky Bony a Klid 2. Zatial co vsak prve Babovresky videlo 600 000 divakov v Ceskej Republike, a cca 250 - 300 tisic v SR, druhy diel uz asi taku navstevnost nebude mat. Ako som uz spominal, trilogia sa nesie na nostalgii za normalizacnou dychavicnou trilogiou Slunce, seno a nesie sa na koncepcii nicnerobenia uprostred leta kdesi v Juznych Cechach. Prichod hokejistov /taktiez uprostred leta/ je maximalne rusivy a samoucelny, herecke vykony vo filme nie su takmer ziadne. Drbna Horackova /Jana Synkova - Mlade Vino, Kalamita/ tiez nevie hrat, skor len kopiruje postavy z normalizacnej trilogie Slunce Seno. Napatie medzi hokejistami a miestnymi je vo filme nulove. Sceny ako "zaminovane okolie" su len samoucelnym vyplachom a maju zaplnit prazdne miesto vo filme. To iste plati pre babku na motorke a na trampoline. Asponze trilogia Babovresky nechce prekrocit medze Strednej Europy, a funguje na oslave prizemneho buranstva a la Slunce Seno. To aspon trochu koresponduje s realiami moderneho ceskeho vidieka. Z filmu ma cosi do seba len navsteva z ministerstva /revizor europskych fondov, ci kto to presne bol/ a vymena farara s dvojzmyselnym menom /Petr Soustal/. 7 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|76%| O něco lepší jak první díl, kterému jsem dal 3* (65%). Ten měl méně vtipných scén a tenhle byl alespon svižnější a zábavnější. Jinač mé vyjádření proti odpůrcům Trošky jsem napsal už v komentáři k předchozímu dílu. Prostě typická česká Troškova blbůstka to je. A to je špatně ? No, záleží jak to divák přijme. Já jsem se bavil. Samozřejmě, větší úlety jsou původní tři Troškovi Kamenáci. Tohle ale bylo také pěkně spracované. Každá postava měla svůj prostor. Babky, které mě zaujali v prvním díle zde měli o dost větší prostor. Babka co sežrala koláčky plné marihuany, nebo sjetý kontrolor - no to ptostě nemělo chybu. Babka skákající na trampolíně - ještě hlášky k tomu. Co je na tom proboha špatného ? Herecké obsazení bylo skvělé. Byl bych ještě snad víc spokojenější, kdyby zde bylo ještě víc vtipných scén a nápadů. Ale toto je mírněji pojato než Kamenáci, tak chápu tento Troškův styl. No už ted se těším na trojku na kterou chci do kina a předpokládám, že dám opět 4* jako u tohoto dílu. Tot vše. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se lehce zasmál a několikrát se za pana trošku zastyděl. Díky některým hercům a třeba scénám se sjetou hopsající babičkou budu mít tenhle film ale pořád radši než všechny ty princezny s drakama. Ve filmu je spousta děje a více méně by stačily tak dvě linie, aby to drželo pohromadě. Takový Jan Dolanský je ve filmu jen kvůli prvnímu dílu. Tady je naprosto zbytečný. Hokejisté. No, nevadili mi. Navíc takový Jakub Voráček vyhrává s tím, že má málo textu a jen se připitoměle usmívá. Ale vždy trefně. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)

Reklama

Reklama