Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

monolog 

všechny recenze uživatele

není to špatnej film. sice remaky nemám rád už od přírody, ale tenhle jsem viděl ještě dávno předtím, než jsem si tenhle postoj vyvinul. takže se mi zalíbil. a jelikož už kvůli peteru jacksonovi můžu porovnávat, jak vypadá další verze, musím ještě hvězdu přidat. tohle je stokrát lepší, než ta bezduchá sladkobolná romanťika i se všema svejma trikama a milionovým rozpočtem a pěknými exteriéry. a i tady jsou rozhodně mnohem lepší herecký výkony, než tam. na původní to sice celkově nemá, ale to se není čemu divit. tohle jen opakuje, ale první bude mít vždycky na své straně moment překvapení. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najslabšie (a zároveň najvtipnejšie) spracovanie King Konga. Pútavý začiatok, vystrieda nemastný-neslaný a najmä neakčný stred, ktorý speje až do pomaly plynúcej finálnej časti v meste. Prenesenie príbehu do aktuálnejšej doby, kde na ostrov nejdú filmári, ale ľudia z ropnej spoločnosti, a Kong šplhá na dvojičky Svetového obchodného centra namiesto toho, aby liezol na Empire State Building, samotnému príbehu nijak neškodí. Čo mi však chýbalo, boli dinosaury alebo iné potvory žijúce s Kongom na ostrove, pred ktorými Kong klasicky chráni hlavnú ženskú hrdinku. Dočkal som sa akurát jednej anakondy :-). Herecký prejav Charlesa Grodina bol viac než dobrý, mladý Bridges v pohode, no ukričané a hlúpe repliky Jessicy Lange liezli na nervy. V porovnaní s Jacksonovým King Kongom vyzerá táto verzia ako stupidita a samotný Kong ako retardovaná opica, avšak ako dobrodružná oddychovka film funguje. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Plavba a prozkoumávání ostrova s velkolepými kulisami představují top dobrodružného žánru a perfektně vtáhly. Bohužel se laťku nepodařilo udržet a po zajetí Konga to šlo od 10 k 5, zkratkovité finále bez logiky na věžích World Trade Center pak bylo vyloženě slabé. Také se v něm nejvíce projevila triková omezení, kdy veškerá akce (s chlápkem v obleku opičáka, či naopak s ohromnými mechanickými pažemi) vyznívala hodně těžkopádně - asi i proto scénář z džungle vyškrtl veškerou prehistorickou havěť vyjma jednoho souboje s přerostlým hadem. Za funkční vývoj romantických citů (mezi ústřední lidskou dvojicí, méně už k "chlípnému" Kongovi) si zásadní kredit připsaly romantická Barryho hudba a neodolatelná, živelně prostomyslná "blondýnka" Jessiky Lange. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Do 70.let přenesený příběh prošel nezbytnou proměnou tak, aby odpovídal světu tehdejší doby. V tom není žádný problém až na to, že objevení ostrova, který není na mapě už působí narozdíl od roku 1933 krapet "na nadzvihlé obočí". V čem je problém, že nejslavnější scény z milovaného originálu Guillermin podal nově naprosto bez fantazie (kus, kdy Kong shazuje namořníky z klády do rokle je zase vrcholným příkladem toho, jak nejvíc se dá odfláknout celá scéna - režisér to snad ani nechtěl natočit). V čem také film oproti originálu dost hapruje je nijaká návaznost ve scénách, kdy se střihem prolínají momenty s chlápkem v opičím kostýmu, obrovskou robotickou rukou držící Dwan (?!) a studiovou výpravou. Je tak strašně očividné, že se každá scéna natáčela o týdny jindy, že to neuvěřitelně ruší... víc jak zadní projekce, která je nečekaně snesitelná. Kong - narozdíl od nového i starého bratříčka - je až moc polidštěný a chůze po dvou a vůbec celkově očividný "chlap v kožichu" je strašný omyl. Majestátnost se vytratila. Kam se hrabe na film z roku 1933! Občasné "výpadky inteligence" scénáře vynahrazují Bridges a Lange (kočka), kteří dohromady fungují dobře a není pochyb o jejich kvalitách. __ Bohužel slušnému filmu nejvíc podráží nohy sám režisér, který ho zpracoval s nezájmem a bez atmosféry. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovní záležitost a jinak skvělý romanticko-dobrodružný snímek, který jsem jako dítě miloval. V dnešní době se sice směšným efektům už směju, ale pořád v sobě mají to kouzlo, které jsem si kdysi zamiloval. Navíc Jessica Lange byla vážně kus a scénka s vyfoukáváním vlasů a svlékáním šatů nadrženým opičákem je prostě nej! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Natáčení trvalo od 15. ledna 1976 do 27. srpna 1976. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama