Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (1 159)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná ujetina, byť sonda do holčičího mozku tomu zpočátku vůbec nenaznačovala a pro muže by tento titul spadal spíše do kategorie: horror movie. Ale ne, nakonec to byla prča a díky Hněvu i dost zábavná. "Juu, mám přístup k celé databázi sprostejch slov." Na závěr dokonce i poměrně moudré poučení, že do života patří i smutek, a to nejen v negativním slova smyslu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÍVALI JSTE SE NĚKDY NA NĚKOHO A PŘEMÝŠLELI, CO SE MU ASI DĚJE V HLAVĚ?" /// Záchrana holčičky, která je nešťastnou souhrou událostí (a kvůli smutku) zralá pro pasťák nebo (v tom lepším případě) pro psychiatrickou léčebnu, je díky Pixarovský představivosti určená děckám bez rozdílu věku. Zamejšlej se nad tím, kdo všechno tahá za nitky v makovici a kdo že jsou to ti špatní rádci, takže nejde ani tak vo veselost a hravost, ale spíš to směřuje k moc hezkýmu poučení, který přinutí dospěláky, jejichž klíčový vzpomínky neovládá deprese a vztek, fláknout čtyřku. A parchanti ať si to pak přeberou! (i ty nádherný souvětí.) (ty vlastně hlavně!) (v hlavě!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často slyším hlasy (v hlavě). 2.) Potřebuju vysvětlit parchantovi, proč bude bydlet v Bohnicích. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

"To je podvědomí... tam dávají všechny potížisty." Tak hravě nápaditý film jsem už neviděla ani nepamatuju. Disney a Pixar tentokrát trefili přímo do černého. Místy je to veselé, jindy smutné až temné, ale především je to originální zobrazení toho, jak by mohl vypadat svět uvnitř mysli člověka, který stojí na pokraji puberty a všechny staré hodnoty a způsob nahlížení na svět se najednou bortí a nastává emoční zmatek. Je pravda, že dospělému tento film nejspíš řekne úplně něco jiného než malému dítěti, skoro bych řekla, že dospělý člověk si tento film užije mnohem víc. Já spoustu těch nápadů sledovala s naprostým úžasem, někdy smíchem, jindy dojetím. No a u scény, kde se postavy filmu dostaly na chvíli do "abstraktního myšlení" jsem v kině dostala skoro záchvat smíchu, jak mi to v tu chvíli přišlo naprosto dokonalé. Jsem ráda, že jsem na to zašla do Slovanského domu, abych to mohla vidět v původním znění, to můj dojem z filmu jen umocnilo. Když to shrnu, myslím, že toto je dokonalý animák pro dospěláka, kterého ale ještě úplně neopustilo dětství a má značnou dávku vlastní fantazie. ~(4,8)~ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me zklamani, vzhledem k tomu, ze se jedna o film od Pixaru a navic s fakt zajimavym tematem, jsem ocekaval nejakou super zabavnou jizdu, ale nic takovyho jsem bohuzel nedostal. Hlavni problem je, ze tady neni zadnej normalni pribeh, ta jakoze vyprava zpet na "velitelstvi" mi teda jako nic buhvijak uzasnyho neprislo. Kdyby aspon vata mezi tim byla vyplnena nejakejma super forkama, ale bohuzel, ve vetsine pripadu to je fakt jen vata. Skutecne vtipny scenky a hlasky by se daly spocitat na prstech jedny ruky, navic jich je vetsina az v zaverecnejch titulcich. Tady taky Pixar ukazuje, ze napadu by bylo dost, jen je z nejakyho duvodu poradne nevytezil. Takze za me po vsech strankach prumer, jak pribehove, tak vtipama a tentokrat prekvapive i animaci. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

U Pixarů už to taky asi nefunguje jako dřív. Skvělý nápad zabít touhle infantilní "roadmovie" ve střední části filmu - to by zasloužilo možná ještě horší hodnocení. Ale můj "Hněv" asi zrovna usnul, a tak mě můj "Smutek" přesvědčil ať zůstanu u slabých 50%. ... Škoda, že celý film nebyl v duchu závěrečných titulků. Možná bychom se tak dočkali návratu lesku pro kdysi tak úžasnou značku PIXAR. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (46)

  • Ve filmu je několik zjevných narážek na ostatní pixarovské filmy. Například:
    - V Představivosti je desková hra s názvem "Najdi mě", na které je vyobrazena rybička klaun očkatý a pod ní je hra s obrázkem dinosaura, což jsou narážky na Hledá se Nemo (2003) a Hodného dinosaura (2015).
    - Krysa podobná Remymu z Ratatouille (2007) se objeví mrtvá v novém domě Riley (Kaitlyn Dias) a v její noční můře. Na obálce jednoho časopisu je také možné zahlédnout Colette Tatou, kuchařku z Ratatouille.
    - V jedné z nočních můr je také medvěd, podobný Elinor z Rebelky (2012).
    - Stejně jako v každém filmu od tohoto studia, se i zde nacházejí dodávka Pizza Planet a číslo A113.
    - V učitelčině hlavě je vidět glóbus, který je v každém díle série Toy Story.
    - Vzpomínka, v níž je Riley (Kaitlyn Dias) ve školce, zřejmě zobrazuje Sunnyside, školku z Toy Story 3: Příběhu hraček (2010).
    - Jakmile se Riley (Kaitlyn Dias) s rodiči stěhují do San Francisca, lze si během jejich cesty všimnout ptáčků z kraťasu Pro ptáčky (2000).
    - Když Bing Bong (Richard Kind) vzpomíná, jak jezdil s Riley (Kaitlyn Dias) v raketě na Měsíc, můžeme vidět známý míč Luxo.
    - Při rodinné večeři jedí Andersonovi čínské jídlo z krabice, která je stejná, jako ve filmu Život brouka (1998).
    - Jedna z dívek ve škole má na sobě tričko s lebkou, což je narážka na Sida Phillipse z Toy Story: Příběhu hraček (1995).
    - Některé vzpomínky obsahují úryvky ze scény ze Vzhůru do oblak (2009), v nichž můžeme vidět, jak spolu Carl a Ellie žili. (buzzwoody)
  • Když chce jeden strážný pronásledovat Radost (Amy Poehler) a Smutek (Phyllis Smith), druhý ho zadrží a řekne: "Zapomeň na to, Jakeu, tohle je Mračná čtvrť" ("Forget it Jake, it's Cloudtown."), což je narážka na závěr slavného filmu Čínská čtvrť (1974), konkrétně na větu: "Zapomeň na to, Jakeu, tohle je Čínská čtvrť." (buzzwoody)
  • 18. června 2015 Skype rozšířil svou řadu pohyblivých emotikonů o postavičky emocí z tohoto filmu. Stačilo ve zprávě napsat (joy) pro radost, (disgust) pro nechuť, (fear) pro strach, (anger) pro vztak nebo (sadness) pro smutek. (Black-star)

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama