Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (328)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nejsem fanda prvního dílu, ale dokážu na něm ocenit výtvarnou stránku a povedený živý svět, který zároveň s divákem poznávala výborná Mia Wasikowska. Tady už herečka působí znuděně, dospěla a fantazijní prvek filmu už nepůsobí neokoukaně. Vše, co se ve snímku nachází jsme už vlastně až na pár drobností viděli. Vizuál a triky jsou stále excelentní, ale spíš než dechberoucím dojmem působí jako laciná atrakce pro diváka, kterého nemá šanci zaujmout okoukaný svět, jednoduchý dej či stupidně se chovající postavy, které nemají co hrát. Scénář je vycucaný z prstu a ani jako pohádka pro děti film vlastně nepůsobí. Cestování do minulosti ničím nevynikne a ani odkrývání zásadních životních okamžiků jednotlivých postav není ničím překvapivé. Celé je to mdlé a k uzoufání nudné, kdyby nebylo bravurních triků a povedených kamerových jízd skrze barevný svět, nic výjimečného či aspoň zajímavého by tu nezbylo. 3.5/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film Naprdlajs. A zasloužený propadák k tomu. Je mně až líto, do čeho se nechá uvrtat Johnny Depp. Tentokrát už je za hlavní hvězdu filmu, je ho o něco víc než posledně, ale je znát, že je to jen dojení mrtvé krávy. Úhlavním problémem je, že pokračování produkuje Pizdney, společnost, která by i dětské omalovánky zbavila krutosti a udělala z nich ňuňu miláška. Do toho diváka praští šílený scénář, který devalvuje kouzlo postav, když z nich dělá nepoužitelné hrdiny. Proti cestování v čase nemám námitek, ale patří do jiného filmu, ne k postavičkám podle Lewise Carrolla. Vedle toho je to námět provařený, nijak objevný, v podobně typizovaném filmu fungující jen z 30%. Pokud se tedy chcete dozvědět, jak Zlá královna přišla ke své vodnaté hlavě, s obsahem nejspíše budete korespondovat. Jen ten film je přesolený bizarním dějem, který je postupně pitomě redukován, až vyústí do stupid přeslazeného závěru, v němž neomylně odhadnete kdo a jak dopadne. A nepovažuji to za spoilerování, prostě je to celé až tak průhledné. V pokračování je až k prasknutí CGI, které sází na kvalitu, kdo viděl jedničku, už tak u vytržení nebude. Pár scén má potenciál, jenže to by film nemohl být přístupný, aby se z něj něco vyrazilo, co předchozí díl neměl, něco temného. Režisér James Bobin, mezi jehož nejlepší počiny patří Mupeti I/II, film jen pospojoval hezkými vizuálními obrázky, vyprávění mu ale nejde. Scénář dodala renomovaná Linda Woolverton, jenže pryč je její invenční přístup. Většina filmu má především gulášový ráz, pokud nemáte nakoukanou jedničku, vůbec se do pokračování nepouštějte. Budete se ztrácet jak v motivacích postav, tak i v jejich charakterizaci. Sacha Baron Cohen ztvárnil Čas, za celou dobu jsem nebyl schopný rozpoznat, jestli je to záporná postava, či nikoliv. Kloboučník Johnnyho Deppa je naprosto zbytečný. Proč by měla Alice dávat v sázku svůj život, aby zachránila jeho rodiče skrze návrat v čase, když o nich nic důležitého neví. A k čemu nevraživost urozených sester, když v závěru vidíme jejich trapné smíření. A to jsou jen některé výtky, se kterými nebudu zdržovat. CGI smršť, herecké hvězdy, hitovka od Pink v závěrečných titulcích, ale dojem z filmu je převážně nepřehledný a nanicovatý. 4/10. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Burtonovy Alenky jsem se těšil, i když jsem měl jisté obavy, aby to neskončilo jako neřízená taškařice bez jakéhokoli řádu a děje. Naštěstí to dle mého názoru dopadlo velice solidně a já jsem odcházel z kina spokojený. Zaujal mě nápad s cestováním v čase (pomocí chronosféry), což je sice velice ohraný prvek, ale i tak to bylo pojmuto originálně a jen jsem čekal, jak se to všechno bude vyvíjet. Celkem mě překvapila totožnost největšího záporáka filmu, protože trailery naznačovaly něco úplně jiného - což ale beru jako chytré matení diváka, kterému se dostane během projekce překvapení. Co se technického zpracování týká, tak je to v podstatě stejně pestrobarevné a až nepřirozeně umělé jako v jedničce, ale to mi vůbec nevadilo. Hudební stránka byla též nepřeslechnutelné a potěšil mě závěrečný song od Pink (v poslední době jsou ve filmech opravdu nádherné titulní písně - např. Zootropolis či Lovec: Zimní válka). Herecké obsazení bylo výborné, přičemž nováček Sacha Baron Cohen mě královsky bavil - nejhumornější scéna bylo jeho zdržování u čajového dýchánku. Zkrátka pokračování, které jedničce rozhodně nedělá ostudu, ba dokonce přináší i něco nového. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Alenčina druhá návštěva v podivuhodné říši za zrcadlem je podobně krásně barevnou a trochu bláznivou pohádkou, jako její předchozí výprava, na rozdíl od níž je však o něco více spíše popcornovou podívanou. Na druhou stranu, je ale stejně nápaditá, hudebně zajímavá a obsahuje i nějaké to ponaučení, nejen z minulosti. Identickou chybičkou je volba závěrečné písně, která znovu naprosto dokonale nezapadá do jinak čarovné atmosféry. 70 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je jedinečne svojsky kreatívny filmár, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou môjho rebríčka najobľúbenejších režisérov. V roku 2010 natočil snímok "Alica v krajine zázrakov". Bol som sa naň pozrieť v kine, videl som ho na veľkom plátne a predovšetkým vďaka tomu som ho ohodnotil štyrmi hviezdičkami. Inak zvyknem pri diskusii o ňom tvrdiť, že sa jedná o jeden z najnepodarenejších Burtonových snímkov. Nehovorím, že to bolo úplne špatné, ale mám dojem, že pri jeho vzniku na Tima Burtona producenti až moc tlačili a utlmovali jeho prirodzenú režisérsku víziu. Keď som sa teda dopočul o voľnom pokračovaní s názvom "Alica v krajine za zrkadlom", tak som sa do neho zrovna moc nehrnul. Ale priznám sa, že som bol zvedavý akým smerom sa to bude uberať pod taktovkou omnoho servílnejšieho režiséra Jamesa Bobina. Takže som si tento titul predsa len pozrel. Celé sa mi to zdalo len ako drahý, pestrofarebný, nablískaný gýč. *** ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama