Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká rodina přijíždí do Mexika, kde chce začít nový život tím, že znovu obnoví provoz v továrně na ruční výrobu panenek. ovšem netuší, že při archeologických výzkumech se při otevření hrobky dostal na svobodu duch ďáblova dítěte a vstoupil do panenek, které v továrně zbyly po předchozích majitelých. Jednu z panenek si vzala maličká dcera majitele továrny domů. Brzy jsou nerozlučné a dívka se začíná zlověstně měnit. Oživlé panenky navíc krutě zavraždí každého, kdo jim vstoupí do cesty. Rodina se musí semknout, zastavit jejich řádění a vyrvat z jejich moci malou Jackii dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Zlý duch v podobe hračky vie, že deti milujú bábiky." Malá bábika Dolly je desivé stvorenie, s plechovou tvárou a tak sa divák čuduje nad režisérskym IQ. Malé množstvo Gore a absolútne žiadna nahota, zato Satanský podtext môže zaujať mnoho divákov. Film Dolly má neuveriteľne pomalý štart, ale je to taká zábavka na odreagovanie filmov Detská hra, Dolls od Gordona a Majster bábkar, škoda len, že tempo opadlo už po úvodných titulkách 40 percent. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Dobrých hororov o vraždiacich bábikách nie je nikdy dosť, pretože ich je ako šafranu. Dolly - bábika posadnutá démonom, ktorý sa chce zmocniť malej Jessiky, má svoj starodávny šarm. Citlivé a vnímavé deti, bezbranne otvorené podnetom z oného sveta, bývajú ľahkou korisťou zlomyseľných duchov. Keď malá Jessica prehovorí sanzijsky, teda jazykom vymretého kmeňa, ktorý sa spolčil s diablom a slúžka sa modlitbami v španielčine pokúsi zahnať desivé zlo, strašidelná atmosféra je na svete. Hoci sa režisér trochu konvenčným spôsobom snaží vyvolať strach (búrka, hromy a blesky, hra tieňov a svetla, otváranie a rozbíjanie okien náporom vetra, diabolský šepot atď.), Dolly Dearest je hororom, pri ktorom sa dá báť. Príbeh nemožno príliš predvídať a tiež nie je popisný, skôr vzbudzuje očakávania. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších hororov o vraždiacich hračkách ako napríklad Dolls (1987), alebo chronicky známi film Child's Play (1988). Bohužiaľ tento film je iba ich slabí odvar. Síce príbeh je celkom dobre spojený s vykopávkami a okultizmom a k tomu je aj vidieť na niektorých scénach talent režiséra, ale celé to nejako nefunguje. Nudí, málo vrážd a nesympatické postavy... 50%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Prostinký podprůměrný horůrek, na jakých jsem vyrůstal. Tenhle mi utekl, ale pamatuju si VHS cover. Killer dolls jinak můžu, ale tohle je klišovité, slabé a zbytečné. Dolly nemá ani ždibek Chuckyho osobnosti a to, že se na konci objeví panenek několik nijak nepomůže, takže to s Dětskými hrami nakonec pojí jen pár okopčených motivů (Dolly je posedlá zlým duchem, finále v továrně na panenky). Žádné gore, žádná zapamatovatelná smrt. Hudba Mark Snow. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu mě neuvěřitelně štvalo chování toho malýho génia. V okamžiku, kdy ale chlapec vzal do ruky brokovnici a milou panenku poslal do horoucích pekel, dostal film grády. Škoda, že to bylo až v posledních patnácti minutách. Viděla jsem lepší horory o panenkách, takže ve výsledku film hodnotím spíš jako průměrný. ()

Zajímavosti (2)

  • Jedna bábika z filmu bola vydražená na eBayi. (FromHell)

Reklama

Reklama