Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 881)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice nejde o druhý příchod Spasitele, ale o takové malé spasení skomírajícího (sub)žánru ano. Což není zase až tak málo, ne? A zvlášť pak pokud nostalgicky vzpomínáte na devadesátky, kdy akční film pro kina nebylo synonymum pro přebujelou CGI animaci o záchraně jsoucna (meta)chlapíkama v trikotech, ale šlo o chlapácký film s nenabušenými nevzhlednými týpky ve špinavých tílkách, s bouchačkou v ruce a se smradlavým podpaždím, kterým šlo spíše o přežití/pomstu/hrozbu lokálního charakteru. A přesně takovou postavou je i Max Payne... Ehm, John Wick, který nedostal do vínku nějakou superschopnost (i když ten jeho 100+1 headshot už jí pomalu je), ale ultimátní motivaci „vy ruský parchanti, zabili ste mi štěně, který mi dala umírající manželka a vokradli mě tak vo truchlení, takže vám teď všem chtě nechtě musím vystřílet mozky z hlav", kterou nepřebijete, ani kdybyste k napsání postav povolali z hrobu páně Čechova. Jde prostě o přímočarý béčkový hravý akčňák staromilského ražení, který netrpí na rozklepanou kamerou a je nepolíbený maniakálním střihem či CGI skopičinami. A díkybohu se nebere ani trochu vážně (tedy až na ten rádoby tklivý úvod). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem své sofistikované komentáře ozvláštnil téměř nad hranici únosnosti, a sice trefnými poznámkami, činěnými mou stařeckou rukou v průběhu promítání. Což se zcela osvědčilo, byť leckdy korelují s těmi zde nedoporučovanými věcmi od aut. Pro všeobecný čtenářský nezájem u podobných pokusů, hraničící až s ignorací, se k nim tedy vracím ... 1. Cítím akci pro kluci, doják, štěně a Rýfse pro holci. 2. Musí být radost kroužit mustangem po ploše osmičky a pak vytírat psem po celé káře rozeblité kornflejksy. 3. Fight! Tak jako - takhle dobrej jsem taky! Jen mám smůlu. Určitě bych si ho při klíčové přestřelce přivřel do zipu, nebo tak něco. 4. Zaplaťpříroda, že mají Ivani hydrocephalické škeble a pejskař nemusí vůbec mířit. 5. Asi vstoupím do klubu Česko-Sovětského přátelství, abych podobným nalejvárnám vytvořil mocnou protiváhu. 6.To je debil. Buldočci smrdí. / Co dodat, zase jsem ze sebe vyndal to nejlepší. To se však rozhodně nedá tvrdit o komkoliv, kdo se svým počínáním podepsal pod Jendu Víka. Původně jsem chtěl dát jednu navíc za utracení Greyjoye, ale nasrat. A rozmazat. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Päť bodov za akci, nula bodov za příběh. Problém je, že jsou zde současně sekvence, v nichž je evidentně záměrně vtip a nadhled, ale i sekvence, které jsou natočeny zcela vážně. Bohužel i v těch vážných chvílích je to tak strašně pitomé (Keanu tulící se k mrvtému pejsáčkovi za zvuků teskné hudby), že jsem se musel smát. Už jen pro tu zatraceně stylovou akční scénu na diskotéce ten film ale beru na milost a alespoň mírně nadprůměrných šest bodů z deseti se mu udělit odvážím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Drsný prostý akčňák s Keanu Reevesem v roli Baby Jagy. John Wick je vcelku zábavný i nápaditý, poctivě natočený. Přímo se nabízí srovnání s Gibsonovou Odplatou nebo Neesonovými (prvními!) 96 hodinami, jimž se sice nevyrovná, ale maximálně se přibližuje. Je to takový neonový moderní spaghetti western. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $43,037,835║Tržby Celosvetovo $88,761,661 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,257,599║ Tržby za predaj DVD v USA $22,891,230║ akčný nárez roka 2014, Keanu Reeves valí ako v kedysi Matrixe, priamočiara likvidačná akcia, ktorá schová aj konkurenta Equalizer, akčná smršť kde je non-stop na čo pozerať, ruky-nohy-náboje lietajú v rýchlom slede, proste masaker, akčná maškrta ktorá nemá konkurenta široko ďaleko, plus na vrch to má luxususné obsadenie a nápadito vytvorený svet zabijákov, kde nechýbajú pravidlá a samozrejme že príde aj na nevyhnutých "upratovačov" čističov obetí a po Johnovi Wickovi ich ostávali fakt kopy /100%/ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • Světová premiéra proběhla 19. září 2014 na Fantastic Festivalu v Austinu. (Varan)
  • V původním scénáři byla postava Johna Wicka (Keanu Reeves) zamýšlena jako šedesátník. (buzzwoody)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama