Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €5,2miliónaTržby Celosvetovo $10,921,561▐ prestrelené v naivite a to v neustálej, nehovoriac už o poslednej tretine, príbehovo si to strašne okato nahráva až to nie je pekné, strašne moc zjednodušovania, štýlovo sa to chce podobať thrillerom od Finchera ale prílišne tlačenie na pílu ohľadne drsnosti to tu podráža nohy /40%/ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne takmer na rovnakej úrovni ako prvý príbeh z oddelenia "Q" - Žena v klietke. S rovnakými plusmi aj mínusmi. Film je to výborný, o tom niet pochýb. Bohužiaľ, napriek tomu, že sa divák vďaka solídnemu spracovaniu snímku postupne dozvedá nové a nové skutočnosti, obrovskou škodou zostáva fakt v podobe poznania identity samotných zabijakov. Pre thriller je proste neprípustné, aby nedisponoval zvratom, ktorý diváka neusadí do sedla. Dávam prednosť filmom v tomto žánri, keď neviem, kto, čo, prečo pácha. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

So záverom som nebol úplne spokojný. Ak kriminálky neobsahujú žiadne nadprirodzené prvky, nemá v nich čo robiť deus ex machina - film bol síce vďaka tomu ukončený efektívnejším a príťažlivejším spôsobom, no z logického hľadiska nie príliš pravdepodobným. Aj tak ale snímke musím napáliť slušných 4/5, pretože oddelenie Q som si veľmi obľúbil. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ale horší detektivka. Můj problém je tu jednoduchý - dost brzo všichni ví, kdo je padouch a jde jen o to ho odhalit. A v takové chvíli to musí být buď napínavé, nebo fakt hodně dobře natočené, nebo tam musí být něco jinak interesantního. Tady by tuto funkci mělo mít hledání a odhalování minulosti klíčové svědkyně, ale funguje to tak na půl. Pořád ale slušná práce, hlavně díky dobrejm postavám detektivů "říkáme jim arabáč a alkáč" ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama