Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel, co mi na tom filmu nesedí. Herci jsou tu dobří, kamera je tu dobrá... A pak mi to došlo. Je to celé strašně schématické a prkenné. Prostě jsem to tomu filmu nedokázal uvěřit a dostat se do děje. Což je o to smutnější, že většina zobrazeného se doopravdy takhle-nějak-podobně stala. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bohatý kdo dává, chudý kdo nebere.. Ústřední hudební motiv jak z kriminálek s Lino Venturou či rolí pohlcený Hynek Čermák přinášejí nadstandard, to samé se však nedá říct o křečovité snaze o světovost, nesmyslném voiceoveru, při znalosti věcí příštích mizivém napětí a některých slabších hereckých výkonech (už jsem jen čekal, že F.Čapka polopatě ukáže v Káčkově koupelně, jak sestavit skříňku na ručníky). Podobně laděný Příběh kmotra mi přišel původnější a s větší výpovědní hodnotou. P.S.: V rámci tématiky ještě prosím české autory o snímek věnovaný bohulibé činnosti jednoho pražského advokáta nevinných a chudých. Název, lehce zavánějící samurajskými kodexy cti, už mám. Sokol, strážce moci.. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bjelac výborně, ale označovat Čermákův výkon za "lvový", to bych si netroufl. Jeho postava je naprosto plochá, až na pár výbuchů vzteku a přehlídku vulgarit toho moc ze sebe nedostane. Zajímavé je obsazení Jaromíra Hanzlíka na týraného otce. Čapka jako vyšetřovatel moc nevypadá, stejně tak mi neseděl Pyško jako mafioso. Na druhý díl se ale podívám rád, ačkoliv dokumentarity tu bylo opravdu moc, takhle hraný film vypadat nemá. Tímto způsobem se divák možná leccos dozví, pod kůži se mu to ale nezařízne. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Vykreslený portrét českého grázla řemeslným standardem. I když zde žádná překvapivá pointa není, tak příběh se pohybuje v rovině reality. Ve vyprávění do toho elegantně zapadá i zkorumpované prostředí české politické scény. Kterou stranu asi zdejší ministr zastupoval, radši nebudu ani psát. Jistě to víte sami. Těžko říct jestli se mi to líbilo, ale osobně mi to přišlo přinejmenším velmi slušné zfilmované. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Češi umí, to je jasný vole". Čo sa nedá povedať o nás, a našej katastrofálnej tvorbe v podobe "Rytmausa", jeho "Sídliskového sna" či hrôzostrašného počinu s podtitulom "Dovidenia ty stará kurva". Až sa za nás hanbím. Aspoň že máme tú "Dolnú v Hornej" respektíve pár dokumentov, lebo by sme sa ani nemali akej slamky chytiť. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)
  • Zbraně použité ve filmu byly Vzor 58, Scorpion vz. 61, brokovnice Remington 870 a samopal MP 5. (K98)
  • Ve scéně, kdy Kraviec (Hynek Čermák) mluví přes počítač k premiérovi, je vidět, že premiér používá na svém notebooku Windows 10. Téměř deset let před jeho uvedením na trh. (Sealteam6)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama