Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

POMO 

všechny recenze uživatele

To isté čo jednotka, akurát v exotických lokalitách a vyhrotenejšie (zaťaté päste a vraždy). Škoda tých režijne odfláknutých miest (napr. scéna, kedy chce Káčko sex s manželkou v ôsmom mesiaci), ktoré to svojou neprirodzenosťou zhadzujú na úroveň lacnejšieho TV filmu. Mamon z produkcie HBO je paradoxne profesionálnejší a na rozdiel od Káčka sa dá brať vážne. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Smutně se dokola opakující zápletky akorát s jediným rozdílem - v místě natáčení. Těžko říct, jestli se dá uvěřit něčemu tak zapeklitému, jako je Kraviec a jeho levárny. Říkala jsem si, že je to celkem zajímavé téma a určitě si v tomto filmu přijdu na své - ale spíše jsem se ocitla v kině se spoustou dalších párů, z kterých žena udělala kompromis a i když by raději šla na tu romantickou komedii, tak ji partner vytáhl na tohle. Jediné co mě nějak zaujalo byla verva s kterou Kraviec dokázal zpeněžit naprosto jednoduchý nápad (viz toaletní papír). Tato část komentáře může obsahovat lehké stopy po SPOILERech --> Docela mě ovšem znechutila zápletka, ve které Káčko si i před zraky své manželky užíval s "milenkami"... Přesně takové tipy chlapů nenávidím - i když si uvědomuji, že k těmto znuděným bohatým gangsterům to asi patří mě to tam nějak nesedělo... ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

První díl byl skvělý, na české poměry nevídaný, byl poutavý a krásně vyprávěný od začátku až do konce. O něco slabší než první díl, přesto slušný filmový počin. Hynek Čermák samozřejmě super. Predrag Bjelac také, ale zbytek nevýrazný nikdo jiný vám v hlavě nijak neutkví. Druhý díl sice neměl takové grády jako díl první, ale určitě bylo na co se díval. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pokračování příbehu Radovana Krejčíře začíná přesně tam, kde to první skončilo a pokračuje ve stejném trendu až do samého konce. Pouze se přesouváme z tuzemských lokací do lokací více exotických, ale jinak se před námi odehrává to samé. Letem světem pojatý příběh u nás asi nejznámější aféry za poslední dvě dekády. Nic extra zajímavého a oproti prvnímu dílu nezaznamenáme nic nového (kromě lokací). Herecky žádná velká paráda, příběh šel odvyprávět určitě lépe a ten voice over mi ke konci už vyloženě lezl na nervy. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

No, češi umí. Během posledních tří měsíců to je již třetí český film, kterému udělují pět hvězdiček. Tenhle film je daleko lepší než třeba nedávno v kinech promitany Black mass. Skvělé herecké vykony ať už od Čermáka nebo Bjelaca. Skvělá kamera a ještě lepší hudba. Je to vtipné, poučné a chvílemi i akční = prostě dokonalá Gangsterka. 85%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)

Reklama

Reklama