Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

Happens 

všechny recenze uživatele

Brilantní pokračování dokumentárního snímku o "Krejčířovi" po jeho útěku z ČR, přičemž jeho eskapády jsou tak epického rázu, že se z filmu stává místy akční snímek, který s trvalým nábojem neupouští z faktografického zachycování této etapy života Radovana. Nutno dodat, že Čermák skvěle nasál Krejčířův způsob vyjadřování. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pachl s Čermákem zdolali milník dotažení se západu a natočili velice slušnou a světově vyhlížející kriminálku! Překvapení a spokojenost je na místě, protože je to velmi dobře zahrané (hlavně od Čermáka, který dal Káčka s naprostým gustem), dobře napsané a celé to podtrhávají lokace Seychel a JAR, které dodávají skvělý feeling filmu, takže necítíte žádnou uprdlost a trapnost. Afričan je svižnější a atraktivnější než jednička, která je zase o trošku tvrdší i díky pochmurným lokacím česka. Takže jsou oba díly fifty fifty a až na tu možná přílišnou spletitost je to na tuzemské poměry velmi dobré a "velké"! Palec hore za to, že se Pachl nedržel při zemi a vyrazil do světa. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Být Ka 1 o půl hodiny delší, Ka 2 by byla v podstatě zbytečná. Pokračování totiž moc zásadních věcí nenabízí, zahraniční Káčkova dobrodružství nemají potřebnou šťávu, vyprávění je zkratkovité a zápletky se už jen více méně opakují. Kamera je sice parádní, herce je radost sledovat, ale na víc než na 40% to nevidím. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Zpracování zámořské Káčkovy anabáze má stále dvě tváře, které jsou si však tentokrát vzájemně bližší a provázanější, díky čemuž působí celý snímek ucelenějším dojmem. Komentáře nadále srší černým humorem, který ale v tomto případě sedí k ději o něco lépe než v prvním filmu, takže mě opustil i můj trochu rozporuplný pocit a dobře jsem se bavil. Přesto z toho příběhu občas notně zamrazí, a to i díky vynikajícím výkonům Hynka Čermáka a Predraga Bjelace, a znovu také skvělé hudbě Tadeáše Věrčáka. 85 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nadávání na poměry, které u nás panují, se stalo už jakýmsi folklórem. Rádi si zařveme, velmi rádi k „zaručené pravdě“ i něco přihodíme. Všichni jsme nejlepší fotbaloví trenéři, všichni víme, jaké pětky postavit na led, jak vyřešit vládní krizi. A na filmy jsme taky machři. Stále ještě „mladík“ Jan Pachl jím ale skutečně je. Rozvrátil pravdu, že politické thrillery u nás moc neumíme. On je umí. První setkání s Radimem Kraviecem bylo fajn, sice jsem lehce nadhodnotil, ale s tímhle osobitým hovádkem, které je buranské i inteligentní, jsem se bavil. Dvojka jede sice na nižší rychlost, ale na tuzemské poměry je pořád kvalitní. Afričan začíná tam, kde jednička skončila, je méně akčnější, má stejně vybroušený styl, jen slabší děj. Hlavní hrdina není jen egoman, ale vnímáme jeho celistvější obraz i zápal bojovníka, který se nechce vzdát. Samozřejmě nějaké zásadní psychologie nebo vývoje se nedočkáme, ale mně to stačilo. Necítil jsem se trapně, nebylo mi zle z dialogů, nekroutil jsem hlavou nad zvraty, což je na český biják pochvala. Trio Hynek Čermák, Predrag Bjelac a Filip Čapka výborné. Snad se režisér a scénárista Pachl nevyčerpal. Těším se příště. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)
  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)
  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama