Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 5

Recenze (448)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení, neboť film naplnil svůj potenciál jen částečně. Sice mi nechaly usnout, ale po pár desítkách minut požadovaly svačinku, a během druhé poloviny mi ta mladší co chvíli plácala po hlavě plastelínovým hadem. Příště vsadím na osvědčené klasiky, jako je Sofie Prdni nebo Zvohnilka, u těch nedutají. K obsahu: hrají v tom tuším medvědi. Mám však mlhavé podezření, že jsou nějak počítačově upravení. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Never go full retard!!! Sama se divím, že v roce 2014 ještě někdo točí takhle naivní filmy - naivní ve smyslu blbé. Chápu, někomu miloučké poselství filmu stačí, ale no tak! Znám spoustu filmů, které cílí na děti, ale nepotřebují od charakterních herců jako Hugh Bonneville, Peter Capaldi nebo Nicole Kidman, aby ze sebe dělali karikatury. Pokud berete Paddingtona jako film pro pomalejší děti pod deset let, tak dobrá, ale nechápu, proč k tomu bylo potřeba tak dobrých herců a drahého CGI (Paddigton sám o sobě vypadá úžasně a Ben Whishaw ho dabuje dobře). Zkrátka tenhle film a já se míjíme, chybí mi nějaký přesah, pomrkávání na dospělé diváky a bohužel i emoce. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Takto já si představuji dobrý rodinný film. Neskutečně milý, roztomilý a příjemný film s výborným britským humorem, u kterého se budou bavit všichni bez ohledu na věk. Jediné, co mě ve filmu rušilo, byla postava Nicole Kidman, její scény patří k těm nejslabším částem filmu, vůbec by mi nevadilo sledovat více toho, jak se Paddington snaží zapadnout do nového světa. Pokud přemýšlíte, co budete dělat v neděli, vyrazte s celou rodinou na Paddingtona, zaručeně budete odcházet s úsměvem ve tváři, velká rodinná jistota, která jistě brzy bude v mnoha policích mezi DVD pro rodinné večery. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAHLE RODINA POTŘEBOVALA TOHO MEDVĚDA ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO ON POTŘEBOVAL VÁS…“ /// Máme tady velmi zvláštní druh medvěda, kterej využil toho, že svět lidí už žádnej Méďa nepřekvapí. Uvítaj ho zejména maminy s děckama, páč se nemusej bát, že jejich ratolestím pokřiví charakter. Jedná se totiž o lehce trhlou rodinnou podívanou, ve který se hledá domov a (nejen dětskej) hrdina. Britskej humor, filmový narážky a vymazlenej vizuál, dělají s Paddingtona asi nejpovedenější rodinnej kousek poslední doby. Proto přivřu víko a dávám... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím, že domov je víc, než jen střecha nad hlavou. 2.) Zjistím, proč všichni zdrhaj do Anglie (Eržika, Dežo, Lakatoš…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejakou hruzu a dostal jsem zabavnej, i kdyz samozrejme trochu preslazenej rodinnej film. Tohle je ten typ filmu, kterej si dovedu predstavit sledovat kazdej rok o vanocich, jako kulisu u nejaky jiny cinnosti. Sice tu mame pribeh, kterej ale neni buhvijakej a vicemenene jen slepuje dohromady jednotlivy scenky, kterejm naprosto kraluje medvidek v hlavni roli. Sice to je misty uz prehnany, misty infantilni a vetsinou tezce predvidatelny, ale stejne se da u kazdy sceny skvele zasmat. K tomu tu jsou super sympaticky herci a celkove vse svizne odsejpa, takze tech 90 minut utece jako nic. Za me naprosta spokojenost. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Nádraží, před kterým zastaví poštovní dodávka na začátku filmu, není Paddington, ale Marylebone. Interiéry už ale jsou Paddingtonské nádraží. (FoxMulder)
  • Autor knižní předlohy Michael Bond založil postavu Paddingtona na plyšovém medvídkovi, kterého si všiml za výlohou obchodu poblíž železniční stanice Paddington Station na Štědrý večer roku 1956. Rozhodl se ho koupit pro svou ženu a nakonec se nechal inspirovat k napsání příběhu. Koncept osamělého medvěda, který se ocitne v neznámém prostředí, vychází ze skutečného příběhu dětí, které přijížděly za druhé světové války do Londýna s visačkami na krku a malým kufrem se všemi osobními věcmi. (HellFire)
  • Scéna, při níž Paddington sebere svůj klobouk pod zavírajícími se výsuvnými bezpečnostními dveřmi, je inspirována obdobnou scénou z filmu Dobyvatelé ztracené archy (1981). (P. J. D.)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama