Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

woody 

všechny recenze uživatele

6. bondovka - A nejdivnější. Ao, i já říkám, že Lazenbymu sudičky moc herectví nedaly. Ale co je horší ty mrchy zapomněli i na charisma. A co je úplně nejhorší, Saltzman a Broccoli si toho vůbec nevšimli. Měli vzít Moora nebo neškudlit a přidat Connerymu. Ale jeden z nejdůležitějších příběhů svěřit Georgovi a režiséru Huntovi byla chyba. Vše tak zachraňuji jen skvělý scénář. A skvostný záporák - ještě holohlavý Blofeld se svým sterilním plánem na vymýcení světa. A akční scény (přepadení Blofeldova hotelu, nachází se ve Švýcarských Alpách. Udělejte jim radost a jedte s etam podívat, žijí jenom z toho ;-) Kdybych to měl sorvnat s následujícími Diamanty, tak z toho Tajná služba vychází dobře... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Naposledy exotické tropické prostredie, tentokrát Alpy. Príjemná kontrastná zmena. Vracať sa k obsadeniu Lazenbyho nemá zmysel, stalo sa, užívajme si túto bondovku aké akúkoľvek inú. Ešte viac ako inokedy tu platí, že scenár je iba šnúrka, na ktorú sú navešané akčné scény. Film je teda poriadne akčný, ale keď sa zamyslíte, ako sú jednotlivé scény pospájané a ako nelogicky sa kvôli tomu postavy musia chovať....no radšej sa nad tým nezamýšľajme, je to Bond. Ťažšie sa tentokrát verí okúzleniu žien hlavnou ušatou postavou, jeho vzťah mi však vôbec nevadil, len ten záver, ten je podľa mňa podraz. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co se komu na téhle bondovce nelíbí. Lazenby sice není Connery, ale zase mi přijde lepší než Moore, nebo i Dalton. Je jen škoda, že se neudržel déle. Mohl tak zesympatičnět i odpůrcům. Jediné co mi na něm nesedělo byl jeho podivný hlas a přízvuk. Ale jinak tento Bond podle mého patří k těm nejlepším. Jednak proto, že je z doby, kdy bondovky byly ještě bondovky a ne parodie na bondovky, či akční variace na bondovky. Má skvělý příběh, takový jaký uměl napsat jedině Flemming. Má geniální hudební doprovod, podle mého nejlepší v celé bondovské historii. Má na dobu vzniku skvěle zvládnuté bitky, za které by se nemusel stydět ani leckterý akční film, působí totiž reálně ale zároveň dynamicky. Má překrásnou výpravu, z horských záběrů číší posctivost. Horské masivy jsou všudypřítomné, takže žádná studiová ochcávačka. Má na dlouhou dobu jedny z nejlepších úvodních titulků. A má charismatického T. Savallase coby záporáka. Není co dodat - 100% Bond ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tahle Bondovka není zdaleka tak špatná, jak se o ní traduje. Pravda, George Lazenby není pro mě ideálem krásy ani ideáním představitelem 007, ale scenář patří k těm nejpovedenějším z celé série. Nadchly mě i zvolené lokace ve Švýcarských alpách a změna v představiteli No 1 slavné padoušské organizace SPECTRE - Telly Savalas působ konečně jako někdo, kdo je schopný zavařit i nejslavnějšímu agentu z MI5. Jako celek to funguje a příběhem se jedná skutečně o jednu z nejpovedenějších Bondovek. A nic na tom nedokáže změnit ani Bondův kanýrkovaný bryndáček. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#6 - Vo filme sú dve Lazenbyho roviny role Bonda. S tou prvou, šarmantného špióna, vždy elegantného a vštko ovládajúceho sa stotožnil celkom fajn, aj keď na zaskakujúceho Seana nemá ani náhodou. Akonáhle sa dostáva do popredia druhá rovina, tá akčná, či už so zbraňami, pomocnými akčnými hračičkami alebo kontaktnými súbojmi, tak tam George rezignuje na plnej čiare. Aj kamera, ktorá sa zdá až iritujúco amatérska sa to snaží zachrániť, nepomáhajú ani extra viditeľné zrýchlené zábery, ktoré totálne uberajú na atraktívnosti. Navyše aj mimo týchto scén je kamera akási pojašene divná, čo ma tiež odrádzalo. K tomu sa pridáva nevkusná romantická vypchávka, ktorú by film o 20minút kľudne ožalel. Takže škoda, asi najslabšia bondovečka. A to mrzí o to viac, že je film v takých prekrásnych scenériách a s tak neotrlým a originálnym scenárom a že posledná polhodinka strašne dobre bondovsky vychytená. 55%. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • První film, ve kterém Bond lyžuje. (džanik)
  • Kameraman John Jordan si pro film sestrojil zvláštní postroj, ve kterém pak visel šest metrů pod vrtulníkem. (džanik)
  • V závěrečné bitvě v Blofeldově sídle je James Bond (George Lazenby) vyzbrojen samopalem Sterling, což byl nástupce samopalu Sten. Při boji odzbrojí James Bond jednoho z Blofeldových nohsledů a ukořistí jeho pistoli SIG P210. (JohnSmith)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama