Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (432)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

To samé co jednička; možná až moc. Nejde sice o vyloženou rutinní sázku na jistotu a reklamu na merch jako v případě Aut, ale o posunutí totožného konceptu o úroveň výše à la Příběh hraček se rovněž nejedná. A tak se i nadále řeší skloubení rodiny s kariérou a strasti dospívání s akcí a předvídatelným dějem. Tentokrát je rozbita symbióza rodinného filmu; a tak jsou tu pasáže pro rodiče a pasáže pro potomky, ale jen málo pasáží pro obě skupiny. Stěžejní je trio mamka-taťka-dcerka, oba synátoři jsou vyloženě do počtu. Jack-Jack dostal sice více prostoru, ale jedinou pořádnou úlohu má v groteskové eskapádě s mývalem (sama o sobě je naprosto dokonalá), která však působí, že původně šlo o pokračování onoho mozartovského kraťasu, ale nakonec se jí rozhodli na sílu naroubovat i do celovečeráku. A tak ve vší té (v rámci možností) seriózní linii působí její ztřeštěnost jako pěst na oko. Co by se chtělo pochválit jsou našlapané adrenalinové akční pasáže, jenže jakkoli jsou časté a dobré, tak památná je vlastně pouze hned ta úvodní. A tak jediným aspektem, který je výrazně lepší, krom technické stránky, je stylizace a celkové pojetí; tvůrci umí nabídnout kompozičně nejeden čarukrásný výjev. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

I dysgrafik užasne nad Úžasňáky, kteří hravě překonávají časovou propast čtrnácti let, co uplynula od premiéry jejich prvního filmu. A hned pětičlenná rodinka Supráků čelí nemalé patálii - jsou prohlášeni za nelegální a postaveni mimo zákon. A je třeba tuhle polízanici ihned rázně (vy)řešit. Dochází tak k nečekané výměně rodičovských rolí. Elastigirl, kterou jsem přejmenoval na Elastimilf, se vydává do ulic zachraňovat lidské životy, zatímco její manžel zůstává s dětmi v domácnosti, což ho psychicky i fyzicky vysává. Navíc se u jejich nejmenšího drobečka začínají projevovat superhrdinské schopnosti. A i svět létá v problémech, neb se objevila hrozba kardinálních rozměrů - padouch Hypnotizér. Pixar s Disney z toho vyšly kompromisně, bude to maličko temné, ale jenom nepatrně, a hlavně to bude fajn rodinné animované pokoukáníčko v patřičné technické i dynamické kvalitě, co neustále hýří pestrými barvami a dobře načasovanými akčními sekvencemi i jedním dobře načasovaným zvratem stran totožnosti hlavního padoucha, ale také nečekaně propracovanými charaktery, tedy v rámci možností animovaného filmu. Brad Bird by měl zůstat u animáků, hraným filmům tolik režijního umu nedává. Český dabing je zdařilý, komické scény mají nebývalou originalitu. A delší stopáž nevadila. Jen hudebně to nijak nezářilo, "bondovské" motivy nudily svou neoriginalitou, též hledisko předvídatelnosti občas překračovalo únosnou míru. Na světě je sympatiemi překypující animované dobrodružství ve skvělé formě. 9/10 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je na tom snad opravdu ta podvratnost myšlenky hlavního záporáka. O to víc mě mrzí, že poslední desítky minut filmu patří nekonečné záplavě akce, tolik podobné všem otravným superhrdinským filmům posledních let. Bird jakoby tím vlastně vše popřel a pointu myšlenky o potřebě superhrdinů tím znegoval. A to je velká škoda, protože Úžasňákovi 2 mohli tak trochu plavat proti proudu. Ve výsledku se jím naopak unášejí a ještě přesvědčují diváka, že je to tak správně. 6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A je to tu! Politika sa valí už aj do ( prevažne ) detských snímkov a chrlí pre deťúrence pokrytecké reči. Dívať sa na ´´obrazovky´´ je zlé, ale my sme niekto iný, takže nás sledovať môžte a hlavne nech to trhá rekordy. Wau! A čo snímok? Ak vylúčim motiváciu zapáčiť sa za každú cenu, je to opäť jazda ako hrom ( ale iba pri akčných scénach ) a...vlastne nič viac. Čaro je ta tam a ostáva iba pozlátko, ktoré možno časom začne nenápadne ukazovať svoju nedokonalosť. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech od Pixaru, je možné vidět na konci boje Elastičky s falešným Hypnotizérem po dopadu na ulici. (vojacekr)
  • Pozorný divák mohl zaznamenat, že padouch z úvodu filmu s trefným jménem Podkopávač, prchl i s penězi a zůstal nepotrestán. (luka4615)
  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama