Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (344)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl, tohle má přeci jen více nápadů, ale nic není dokončené. Přesto oba filmy mají jen málo společného. Zvolit jiný název, možná by byl úspěšnější. Infiltrace do gangu, po sléze škobrtnutí jestli být s nimi nebo jít k FBI. Čekal jsem větší prostor, víc zapracovat na detailech. Film volně propluje, nepřekvapí, nenabídne nic extra, ale i přesto se na něj příjemně dívá a minimálně akci mohu vyzvednout. Nuda nás v tomto akčním snímku nečeká a to je fajn .. 6/10 = 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se zuby nechty budu bránit faktu že se jedná o remake. A odhlédnu jen od těch několika zkopírovaných scén. Střelba do vzduchu samozřejmě nechybí. Stejně jako závěrečná vlna. Tak nový Bod zlomu je stále hodně debilní akčňák, který má ovšem fantastické adrenalínové atrakce. Pokud samozřejmě má někdo alergii na CGI tak ani ty dostatečně neocení. Já digitální triky nesnáším, ale tentokrát odpouštím. Líbil se mi nápad o jakési bájné Osmičce, kterou je třeba absolvovat, pokud chce člověk dokonale splynout s naší planetou. Že se jedná o často nemožné úkoly netřeba zmiňovat. Tyto úkoly jsou bohužel spojeny tragickými scénami, ve kterých se většinou dva ti nejméně charismatičtí herci snaží ukázat jací jsou machové. Tušil jsem že Ramírez jako Bodhi pohoří, protože Swayze je jen jeden. Ale že Keanu Reeves herecky znemožní Luke Braceyho jsem opravdu nečekal. Keanu je hodně toporný herec, ale to co předvádí tenhle mlíčňák je tedy na vrácení hereckého průkazu. Přitom se jedná film o dvou postavách, které musí mít charisma jako kráva. První film na zápletce o exprezidentech vykrádající banky. Tady na vyšetřování často scénář úplně zapomene a soustředí se jen na adrenalinové skoky, pády, sjezdy...... 40% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s originálom nebudem, pretože to by sme túto verziu mohli hneď odpísať ako jednoznačne horšiu. Ide o to, či film obstojí sám o sebe no a aj by mohol, ak by neobsahoval niekoľko hneď zrejmých nedostatkov. A problém je hneď v hlavnej postave. Bracey je bohužiaľ necharizmatický a nefotogenický, takže by ste ho po pozretí filmu ani na ulici nespoznali. Nefungujú emócie a napätie medzi postavami, akoby bol PB nejak nasilu stláčaný k dvom hodinám na úkor budovania vzťahov medzi postavami. Pričom Ramirez a Winstone boli dobrými voľbami, si myslím. Film určený vďaka krásnemu vizuálu iba do kina, tam by som bol možno spokojnejší, ale negatívne recenzie ma odradili. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadina natočená jen pro možnost utrácení prostředků pro štáb cestující po světě. Jinak to totiž nebylo vůbec ani krimi, ale nijak zvlášť ani thriller, jen naprosto sterilně bezduchá věc, na kterou si za chvilenku nikdo ani nevzpomene, tak zbytečný tenhle film byl. Čím blíž konci, tím víc nesmyslů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už originál ma nebavil a toto bolo ešte o sto bodov slabšie. O dvojke sa hovorilo tak dlho, až zomrel Swayze a nakoľko je Reevesova nechuť k pokračovaniam obecne známa, štúdio sa rozhodlo narvať nepochopiteľných 105 miliónov nie do sequelu, ale do remaku. Nepochopiteľných preto, že remake nikoho nezaujímal. Fanúšikovia originálu ho vopred pokladali za urážku a od tých, ktorých nezaujal už originál, ťažko čakať, že ich nadchne nové spracovanie. Prachy pritom na snímke vidieť sú: vizuálne podmanivé a relatívne exotické lokality, množstvo trikov, ešte viac kaskadérskych výkonov a vedľajších úloh sa zhostili sympaťáci Delroy Lindo a Ray Winstone (s brokovnicou). Ako-takými plusmi sú ešte Edgar Ramírez, ktorý je vcelku charizmatický, a Teresa Palmer (ktorá by sa však hodila viac do underground porna). Ale tým sa všetky pozitíva končia. Zvyšok kastingu pozostáva z nadrogovaných típkov, ktorí neustále vytriešťajú oči a budete nesmierne šťastní, ak niektorý z nich zomrie. Stále som si hovoril „prestaň kecať a choď do roboty.“ Nešiel. A tak zomrel. Celkovo ide o hlúpy a nudný film bez najmenšieho prekvapenia (Kurt Wimmer je jeden z najhorších žijúcich hollywoodskych scenáristov). Zato s množstvom WTF momentov (je prepadnutá automobilová kolóna, obrovská prestrelka, autá lietajú vzduchom a potom začne jeden z tých, ktorí celé to peklo spôsobili, vyťahovať z auta šoféra nepriateľského vozidla a ten sa prekvapene pýta „deje sa niečo?“). Aby toho nebolo málo, postavy sú nesympatické a skoro všetci si zaslúžia smrť, vrátane hlavného (kvázi)hrdinu, ktorý sexuje s kočkou a keď ho prestane baviť, zabije ju (!!!!!!!!!!!). Film, ktorý obsahuje perly „Myšlienky sú mocné, ale nie až tak, ako veľrybárska loď.“, si nezaslúži žiť. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama