Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, jak mě tahle pohádka i bavila. Byli zde docela zajímavé postavy, které mě nijak neurážely, a i když je příběh takovou patlanicí, nějak mi to prostě sedělo. Není to pohádka, kterou bych si chtěl pouštět každý rok, ale na to jedno zhlédnutí je to za mě docela fajn. Vánoce mi to nezkazilo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní mix - ani pohádka, ani dětský akčňák a na Vánoce mi to nesedlo už vůbec. Nezačínalo to špatně, ale v průběhu se to splašilo a já se nestačil divit jak si teďka představují moderní veselou pohádku. Stylově to nebylo špatné, ale k tomuto žánru mi to prostě nepasovalo. Asi jsem v tomto konzervativec a víc než jednu hvězdu nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mi před lety nějak unikla a tak jsem se k ní dostal s dětmi až dnes. A moc se mi líbila. Asi jsem ovlivněn pohádkou viděnou těsně před touto, kterou bylo Sedmero krkavců a taky srovnáním s českými pohádkami dneška. Ano, byla krapet akčnější a některé parkourové výkony Rumla mne celkem udivily, ale proč ne? To musí hrdina z pohádky umět jen cválat na koni? Princezna byla hezká, neokoukaná, okatá a prima byli i záporáci Kramár a jako vždy skvěle slizký Hána. Pohádka to byla vskutku výpravná a za kostými by se nemusel stydět nejeden historický velkofilm, stejně tak za interiérové nebo exteriérové lokace. A protože to tu je dle mého názoru dost podhodnoceno, místo třech palačinek dávám 4 . * * * * ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nápad byl dobrý, ale celé to bylo tak nějak nedotažené, jako spíchnuté horkou jehlou. Petr Nárožný byl výborný s tou jeho šílenou parukou a hláskem jako zvon. Maroš Kramár mohl být větší mizera. Určitě by se v takové roli parádně vyřádil. Tady byl bohužel tuctový. Barbora Srncová nám začala hrát maminky. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ještě koukatelná moderní pohádka, ale jen tak tak. Nic proti Monice Timkové, ale bohužel do princezny má děvče bohužel trochu daleko. Ruml mi kupodivu nevadil. Vadily mi ale účesy, protože z krále udělali kokota a princezně na spanilosti taky nepřidaly. Co mě ale překvapilo byla docela zdařilá hudba Ondřeje Brzobohatého. Tu blábolačku na konci si mohli ale autoři odpustit. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • Režisér chtěl renesanční kostýmy, ale kostymérky zařadily film do baroka. Měly pro to lepší fundus. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Interiéry se točily v Martinickém paláci v Praze, exteriéry pak například v Průrvě Ploučnice. Filmovalo se také na hradě Velhartice. Natáčení probíhalo v dubnu roku 2014. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • K záběrům hradu při scénách v okolí posloužil německý hrad Marksburg u města Braubach v Porýní. Královský hrad byl uměle dotvořen v grafickém studiu České televize. (Jozka7)

Reklama

Reklama