Reklama

Reklama

Nežádej svůj poslední tanec

  • USA Save the Last Dance (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškolačka Sara Johnsonová miluje balet a všechny naděje upíná k přijetí na prestižní taneční školu Juilliard. Zkoušky, které měly být prvním krůčkem k naplnění jejího snu, však poznamená nečekaná tragédie. Matka, kterou Sara přemluvila, aby ji přijela na zkoušky podpořit, zemře při autonehodě, když za ní pospíchá. Zlomená žalem a pocitem viny rozhodne se Sara nadobro vzdát baletu. Navíc se musí po matčině smrti přestěhovat do Chicaga k otci, s nímž si příliš nerozumí. Otec hraje na trubku v jazzové skupině a žije ve čtvrti, obývané převážně černochy. Prostředí chudé velkoměstské čtvrti jen prohloubí dívčiny pocity ztráty a frustrace. V nové škole se spřátelí s černoškou Chenille, která ji vezme pod ochranu, pomůže jí změnit šatník a seznámí ji se svým bratrem Derekem, který sní o tom, že se dostane na lékařskou fakultu v Georgetownu. Pozvou Saru do tanečního klubu Stepps, kde pozná hip hop. A právě jeho prostřednictvím se vrátí k tanci a začne se sbližovat s Derekem, který ji učí pro ni zcela neznámý způsob tance. Cvičí kdekoli, kde je místo a čas. Díky tomu vyvolají po pár týdnech svým vystoupením v klubu nadšení. Derek navíc Saru přesvědčí, že by se měla vrátit k baletu a snu o Juilliardu. Jenže se objeví jeho bývalá přítelkyně Nikki, které se vůbec nelíbí, že jeho srdce získala přivandrovalá bílá holka. A také Derekův přítel Malakai, který se dostal do potíží s brutálním gangem a žádá o poněkud riskantní pomoc. Sara i Derek se musí rozhodnout a je jasné, že to osudově poznamená jejich životy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Terez.S 

všechny recenze uživatele

mám tenhle film moc ráda .. jediné, co mi na něm chybí jsou kvalitní taneční výkony .. Julia Stiles je výborná herečka a určitě se snažila, jenže pro tanec je potřeba hlavně cit a talent a tan bohužel nijak výrazně nevidím .. naučila se kroky a nemá se zač stydět, ale uvěřit její postavě, že ji vzali na Julliard prostě nejde .. opravdové taneční, hlavně baletní výkony, jsem viděla např. v Center stage, v tomhle filmu mi přijde, že jde o tanec až v druhé řadě .. nicméně ho mám i tak ráda a ráda se k němu čas od času vracím .. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Nástin děje mě moc nelákal a tak hlavní důvod proč sem to rozkoukal byl Julia Stilesová, a doufal sem, že by ňákou sračku netočila. No a první třetina docela ušla, tak sem to dokoukal do konce. Příběh je sice lehce předvídatelnej a poslední třetina trochu drhne, ale natočeno je to docela zručně, takže ty necelý dvě hodiny nebyly ztrátou času. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film, na ktorý narazíte doobeda pri raňajkách, pomaly pri ňom jete, zapozeráte sa a už sa Vám nechce prepnúť, pretože ste v polovici. Carter pochopil, čo žáner a nie úplne blbé publikum potrebuje a dávkuje to v správnych množstvách. Vyhýba sa lacnosti väčšinovej tvorby podobného ladenia, je dospelejší a ten záverečný kombo tanec, ktorý je avizovaný v názve, skvele a nenásilne vystihuje myšlienku filmu. Ak už tanečný film pre teen publikum, tak asi jedine tento. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Je tu všetko (cesta za snom, čierno-biely pár vs. okolie, mŕtva matka, pocit viny, čierni gangstri...), ale nič z toho nie je nové. Navyše oproti mladšiemu žánrovému súrodencovi Let's Dance pôsobí v Save the Last Dance všetko, čo má byť "cool", zúfalo nemoderne. (A to má ten film len 7 rokov!) Ale treba zas povedať, že Julia Stiles je tradične veľmi príjemná a aj S.P.Thomas je sympaťák. Ešte len dodám, že mi asi začína mäknúť mozog, lebo je neuveriteľné, nad čím všetkým som schopná sa pri filme rozplakať. Takže takých 3 a pol hviezdičky. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

A zase jedna Popelka v drsnějším módu. Blonďatá hopsalka uprostřed afroamerického ghetta, války pouličních gangů a rasových předsudků. Místo zlé macechy solidní trauma s maminkou v hlavní roli, místo zlé sestry zlá sokyně v lásce, místo plesu diskotéka. Špinavé drama pozvedá ke škatulce moderní pohádky jen fakt, že láska na pódium vynáší. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Podle původní verze scénáře žila Sára se svou matkou v Pensylvánii, než se přestěhovala ke svému otci do Baltimoru. Během natáčení se ale tato místa změnila na Lemont a Chicago. (HappySmile)
  • Původně se mělo točit na akademii Mount Assisi, dívčí katolické škole v Lemontu. Když požádali školu, jestli můžou odstranit katolickou dekoraci, ředitel školy je odmítl. (HappySmile)

Reklama

Reklama