Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

venalce 

všechny recenze uživatele

Konečně český seriál, který skutečně využívá toho nejlepšího, co se u nás dá najít - výborní herci a chytrý humor v satirické komedii založené na překvapivě propracované a lehce absurdní mytologii vodníků mezi námi. Na takový solidní základ se už dá vystavět cokoliv. (Pod)vodnické pletichaření, policejní patálie a dokonce i hledání 100% nevěsty jsou ok, ale ta rádoby náboženská zápletka by tam vůbec nemusela být a nikdo by ji nepostrádal. Čechům to není vlastní, neumí s tím pracovat a tak to tam působí jak pěst na oko. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neviditelné jsem opravdu viděl. Z nadějně vypadajícího seriálu, kterému bych milerád odpustil i vykrádání Macourka s Vorlíčkem, kdyby to bylo co čemu, se ale bohužel díl od dílu stávala čím dál pitomější záležitost. Scénář se postupně jaksi rozpadal, s postavami si s jemností šíleného vědce dělal, co chtěl - ty, které se zdály být důležitými, odsouval do pozadí, a tu nejzajímavější dokonce sprostě vyhodil (ano, myslím Kristýnu Bokovou), humor se vezl na dost trapné vlně, ač se občas povedlo něco lepšího... Zajímalo by mě, kdo z České televize tenhle projekt schválil a jestli ho schválil jen na základě scénáře k prvnímu dílu, protože tak to opravdu vypadá. První díl byl totiž, jakkoliv přeplácaný, asi nejlepší ze všech. Měl-li Radek Bajgar celý děj opravdu promyšlený a chtěl-li, aby se vše vyvíjelo a dopadlo tak, jak to nakonec dopadlo, asi by už nikdy raději neměl nic psát. Vše bylo příšerně chaotické, děly se různé "zvraty", které neměly vůbec žádný smysl, do toho se pletla vodnická mytologie, na níž ve finále také vůbec nezáleželo... Na zbytek seriálu jsem se vlastně díval jen kvůli Kristýně Bokové (která zmizela někdy v polovině) a Luďku Sobotovi (který nevydržel o moc déle). ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zhruba do osmého, devátého dílu skvěle napsané. Jen tomu zoufale chyběla atmosféra, která by tomu vdechla ten nádech nadčasovosti až si člověk říkal, že na papíře to musela být bomba, které zfilmování krapet ubralo. Okolo dvanáctého dílu mi začalo trnout, protože bylo jasné, že si autoři nevědí rady s koncem a už vůbec ne s jednotlivými postavami (záhadné nezmínění toho, co se stalo s postavami Hádek a Boková je, i kdyby následovala další série, jeden z největších scénaristických provinění vůči divákovi a je to jev objevující se zpravidla spíše v soap operách a v uzavřeném seriálu je to jev takřka nevídaný). V zásadě ale nekritizuji, protože Radek Bejgar to měl vymyšlené dobře (i když tempo to občas moc nedrželo) až na ten konec. V pohodě koukatelné, většinu stopáže úsměvné a díky Simoně Babčákové místy doopravdy vtipné, té já říkám komediální herečka. A kromě toho, konečně snaha natočit něco nového, ne klasicky ohraného, jako se dnes u nás točí v jednom kuse (viz stejné náměty českých televizních a filmových děl za posledních deset let). 60% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že Bartoška si umí vybrat, v čem hraje. Když se člověk přenese nad to, že idol osmdesátých let značně šeple, nezbývá než ocenit práci jeho i ostatních. Samotný seriál je velmi příjemný a obsahuje bezpočet značně vtipných replik. Bohužel ne všechny díly jsou zábavné. Právě ta nevyváženost je zřejmě největším problémem. Zvažuji, zda hodnocení ještě nenavýšit, abych poněkud vyvážila „názor" uživatele s populární sestrou, kterému k zhodnocení stačilo pouhých deset minut. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)
  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama