Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Seriál není jen zmatený, on je přímo pomatený. Postavy se chovají jako smyslu zbavené, jednají v rozporu se svými předchozími činy i prohlášeními, dějové linky vedou do ztracena, Laušmana pořád dokola chtějí zabít, nechtějí, pak zase chtějí..... Každým dílem to jde víc a víc do háje, rozplizlosti a nudy. ______ Myslím, že už to otrávilo i některé herce. Jiný důvod, proč ze seriálu zčista jasna v půlce odešly hlavní postavy, totiž není. Prostě už v tom nechtěli hrát. Takže najednou zmizí a už se nikdy neukážou důležité figury vodnice Johanky, jejího nápadníka i jejího otce. Na dlouhou dobu si dal relaxační pauzu i naivní kriminalista z Králíků. Vlastně odešly zejména sympatické postavy a zbyly jen zlé nebo pitomé (zejména podzemní Krysa). ____ Fungování vodnického světa je překombinované a nedotažené, vztah ke katolické církvi nepochopitelný a plný rozporů (dělat satiru na církev - to jako vážně, dneska a v tomhle státe? Nejsme Polsko!). Přirovnávání fiktivního světa vodníků k holocaustu a k Janu Palachovi je teatrální a přinejmenším nevkusné. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Velice rozpačitý dojem blízký tomu, když se potopím v centru Prahy na dno zahnědlé Vltavy a neuvidím ani konec své ruky. A pak hmátnu vodou a do dlaně se mi pravděpodobně zatoulá nějaké to hovínko a určitě ne třpytivá perla. Jestli má být seriál takhle neviditelný, pak to chápu a pak se to také povedlo. Rozhodně bych ale změnila klíčovou barvu plakátů, reklamy a vizuálu z modré na žluto-hnědou. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. V jednu chvíli geniální humor a vzápětí bych tvůrcům nejradši nafackoval. Obrovskou devízou je herecké obsazení s řadou osvědčených jmen a hlavně s kouzelně naivní Barborou Polákovou. Ale ani tak to pořád není ono. Nicméně mráčkovský námět se mi líbí, několikrát jsem se od srdce zasmál a pobaví i cameo zeleného Lišky a dalších. Pevně doufám, že kvalita půjde ještě nahoru. Zatím 55%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že jsem seriálu příliš nevěřil, asi za to mohla ta modrá v hodnocení a mé zkušenosti s valnou většinou českých seriálových počinů. Teprve v průběhu sledování mi došlo, že se uživatelé jen snažili tou červenou nerozrušit vodníky. Já jsem si totiž setkání se všemi svéráznými postavičkami docela užil, a přestože to občas zaskřípalo, velice dobře jsem se bavil. Silně mě překvapilo zmizení části důležitých postav, i když to bylo v ději vysvětleno, působilo to na mě trochu zvláštně. Ale to je vlastně jedno, humor se nevytratil a seriál na mě fungoval jako nenáročná zábava více než dobře. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)
  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama