Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (599)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic bombastického, ale příjemná ekologická agitka prošpikovaná populárními monstry. Mothra je krásná, když rozevře svá zdánlivě křehká křídla, Rodan rozsévá ohnivou zkázu a King Ghidorah je prostě král! Ze zbývajících sedmnácti zmiňovaných monster jich během filmu zahlédnete jen pár a většinu na monitorech, tam se ale mihne i Kong. Nevím, jak kdo, ale já se vydal do kina na souboje oblud. Jasně, mohl bych naříkat, že se bily většinou jen krátce, ale nechť. Nejlepší ze všech byl samozřejmě tříhlavý Gidorah, který má ode mne deset hvězd. Lidi až tak důležití nebyli, ale Ch. Dance mohl dostat mnohem více prostoru. Drak stojící na vrcholu sopky je jedním z nejkrásnějších obrazů. Jen jsem čekal poněkud ničivější devastaci měst v přímém přenosu, ale vyvažuje to u mne podmořská cesta. Celkově jsem byl spokojený a 3,5* zaokrouhlím nahoru. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě dvojky "Pacific Rim" je i dvojka této verze Godzilly prakticky ne(do)koukatelná. Dojímá mě, jak monstra o výšce mrakodrapu vždycky dramaticky jdou po jedné specifické osobě, kterou chtějí sejmout. Vždyť by ji na té zemi ani neviděla, proboha!!! Zbytečné blokování plátna v kině. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Parádní rozjezd a vizuálně úchvatné představování jednotlivých monster, zazděné nezáživnou prací s příběhemm a podceňovaním divákova intelektu. Warnerům se díky Garethu Edwardsovi podařilo důstojně restartovat godzillý kult, v předešlém filmu úspěšně propojili motivy a atmosféru japonského filmového mýtu s technickou bombastičností hollywoodských blockbusterů. A ne aby si dali záležet a naplnili předpokládané divácké očekávání, oni svěří další dva díly tvůrcům průměrných, nezajímavých hororů. Vysoký rozpočet nalitý do prvotřídního CGI přece stačí, cílovka je tady blbá a stačí ji hezká monstra. Uvidíme, jestli tento přístup změní s novou paní CEO. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V předchozím počinu zacházel Edwards s odkazem TOHO filmů mnohem šikovněji. Fikaně napínal náznaky, a na konci předvedl přehlednou akci s několika ikonickými momenty. Ale tohle? Tenhle sequel má fantastický, vzrušující trailer, s nádherným hudebním motivem ´Somewhere Over The Rainbow´, který namlsá. Samotný film ale bohužel není ani fantastický a vzrušující už vůbec. V každém z 27 godzillích filmů, které jsem dosud viděl (Emmerichovu srágoru, která nemá s KAIJU nic společného, nepočítám), jsem se bavil více, než tady, a to včetně nejhoršího dílu, infantilního ´Son of Godzilla´, který byl alespoň příjemným guilty-pleasure. Tenhle film je jenom guilty, pleasure ani náhodou. Postavy, které mají plnou hubu rodinných hodnot, vás nezajímají, vizuálně to taky není žádné terno. Do zlatova barevné tónování je vysloveně hnusné a akce je NEPŘEHLEDNÁ, s rozklepanou kamerou, často je to jen takový shluk pixelů, který vám je lhostejný. Má to pár momentů, pár referencí na TOHO předchůdce, které potěší (žena je tady také katalyzátorem dějových zvratů, asi třikrát zazní notoricky známý motiv příchodu Godzilly, který známe z japonských kaiju), ale to nemůže stačit ani těm nezarytějších TOHO/Godzilla fandům, mezi které se počítám. Je to zklamání, které ještěrce doufám nezlomí do budoucna vaz. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Godzilla z roku 2014 dojela na to, že měla pitomý příběh, mizerné lidské hrdiny a chyběla v ní spousta epické akce. Godzilla z roku 2019 dojíždí jen na pitomý příběh a mizerné lidské hrdiny, takže... je vlastně o trochu lepší? Asi jo, žánrovou klasiku nicméně nečekejte. Michael Dougherty totiž opakuje řadu chyb svého předchůdce a jednoduše neumí vystavět smysluplný svět a prodat hrdiny, na kterých by vám záleželo - nebo byste alespoň chápali, co proboha dělají. Jeho výhoda nicméně spočívá v tom, že má v arsenálu čtyři obrovská monstra, a kdykoliv dojde na akci, je to strašně epická podívaná, která díky bohu trikově nijak nestrádá. Warneři do Godzilly vážně nalili hrozný balík a je to vidět. Zároveň však dorazila úplně všechna blockbusterová klišé, včetně klasického obdivování monster, i když by každý člověk s půlkou mozku dávno zdrhal, nebo záporáckých plánů, jež se inspirovaly někde u druhého Thora. Zkrátka a dobře je tu kupa dialogů a "dějotvorných" scén, které byste doma zděšeně přeskakovali rychloposuvem. Pokud vás ale zajímá jen monstrózní akce, nedorazilo jí zrovna málo, takže fandové kaiju jednu projekci rozhodně přežijí. A něco mi říká, že o tohle šlo Doughertymu v první, ve druhé i ve třetí řadě. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (36)

  • King Ghidorah, kterého tým režiséra Doughertyho vytvořil, si půjčuje tu větší, tu menší elementy od všech svých předešlých inkarnací. Pochází z vesmíru a jeho krycí jméno zní Monstrum Nula (stejně jako Ghidorah ve filmu Godzilla vs. Monster Zero, r. 1965); v boji s Godzillou se pokouší o přiškrcení svého protivníka jedním z krků, a také přijde o jednu z hlav, stejně jako Ghidorah ve filmu Godzilla vs. King Ghidorah z roku 1991. Schopnost sát energii prostřednictvím kousnutí ovládal Kaiser Ghidorah v Godzilla: Final Wars (2004), hibernace v ledu zase charakterizuje Ghidoraha, vystupujícího v GMK: Giant Monsters All-Out Attack (2001). A konečně sršení paprsků z okrajů křídel bylo typické pro Grand King Ghidoraha, který účinkoval v třetím díle málo známé série Rebirth of Mothra (1998). (Israha)
  • Na začátku filmu je ve scéně demonstrace proti ochraně monster vidět transparent „Destroy All Monsters“. Stejný název má film z roku 1968, na jehož konci také dochází k souboji pozemských kaiju s Kingem Ghidorahem, který přilétá z vesmíru. (Israha)
  • Členovia útočného týmu Monarch používajú na Antarktíde pušky BCM Reece-14 ELW KMR-A13, ktoré sú natreté nabielo a vybavené mieridlami Trijicon MRO, zásobníkmi Magpul PMAG a svetlami SureFire X300 Ultra. Vo filme môžeme tiež vidieť pušky AKMSU a FN SCAR-L. Dr. Mark Russell (Kyle Chandler) a Alan Jonah (Charles Dance) majú na Antarktíde obaja pištole Beretta 92FS, Jonah má na tej svojej navyše namontované svetlo. Dr. Emma Russell (Vera Farmiga) má neskôr vo filme pištoľ Glock 17. (ČSFD)

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno