Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 6

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 6

Recenze (1 512)

Nevada 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než epizoda VII, ale zbytečné je to úplně stejně. Co víc říct o filmu, kde je nejlepší postavou robot, který má "jen" roli hláškujícího parťáka. Zajímalo by mě, kdy konečně nové Star Wars přestanou vykrádat staré Star Wars a vytvoří něco nového a zajímavého. (Ne, nemluvím o krádeži plánů samotné, ale o té spoustě scén, hlášek a záběrů.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se snažil přemýšlet nad tím, jak mám tento komentář napsat, abych nezaspoileroval. Řeknu to ale tak, že Rogue One má skvělý nápad a k tomu je opravdu krásně natočené. Hlavně závěrečná válečná scéna je asi nejlepší válečnou scénou, kterou jsem ve světě Star Wars vůbec kdy viděl. Problém nicméně je, že Felicity Jones na plakátě působila neuvěřitelně krásně a ve skutečnosti byla její role jedna z nejhorších hlavních rolí velkých blockbusterů posledních let. Nejen, že se tvářila, jak kdyby jí ulítly včely z úlu, ona dokonce působila, jak kdyby se v každé scéně urážela a nafukovala, jak malá cácora. Možná, že v té době měla jenom opuchlou držku, ale výslednému dojmu to také moc nepomohlo. Opravdu hodně jsem se na ní těšil a nakonec mě její otrávený přístup k roli hrozně zklamal. A stejně tak Diego Luna mi do druhé hlavní role vůbec neseděl. No a když Vám ve velkofilmu ze světa Hvězdných válek nesedí dvě hlavní postavy, je to docela problém. Ještě, že to naštěstí zachraňovala série vedlejších postav, na které byla radost koukat a celkový dojem z filmu mírně vylepšili. Škoda, pro mě je to hrozné zklamání. Takhle velké blockbusterové zklamání jsem hodně let nezažil. No jo, co se dá dělat, třeba příště výběr herců do hlavních rolí bude lepší. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvá pracovná porada bola asi o tom, že Darth Vader je najviac cool bad-motherfucker v Galaxii a treba mu vymyslieť scénu, ktorá to dokáže. Nie trápne a tisíckrát sparodované škrtenie Silou, ale čosi, čo pripomína, že bol svojho času najlepší Jedi šermiar. No a to ostatné je omáčka k tomu. Asi hodinu len ľahko nadpriemerná, potom (zhruba od Vaderovho prvého nástupu) parádne epická, zábavná, napínavá a so skvelými trikmi. Plus na konci vyhŕkli slzy, hoci nie preto, že by samotný film bol tak dobre vystavaný (skôr nie, hlavné postavy mi boli relatívne ľahostajné), ale preto, ako krásne a funkčne je to prepojené s klasikou najväčšou, teda Epizódou IV. Je to čistý servis pre fanúšikov a keďže sa medzi nich radím, tak spokojnosť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

My, kteří víme, že plány Hvězdy Smrti ve skutečnosti ukradl Kyle Katarn za pomoci své řídící agentky/operátorky Jan Ors, jsme při zveřejnění jména hlavní hrdinky pochopitelně ucítili určitou šanci na to, že by se po přechodu práv na Star Wars do rukou studia Disney mohly ledy pohnout směrem od naprosté ignorance špičkových her zasazených do univerza "A long time ago, in a galaxy far, far away...", zvlášť když se ví, že Disneymu nejde o nic jiného než o peníze, a Star Wars hry představují asi nejlepší příklady toho, jak kvalitní mohou být hry založené na filmové předloze. Dvě hodiny a pět minut od začátku "stárwórsového příběhu" jsou ale mé naděje opět ty tam. Rogue One nemá nic společného se zejména příběhovou kvalitou her, ani s obvyklou "náladou" Star Wars, a představuje - zcela očekávatelně, vzhledem k tomu, že Epizoda IV - uzavřenou kapitolu. Tedy doufejme, že uzavřenou. Proč? Protože na jednu stranu se Gareth Edwards pokouší budovat atmosféru "temnějšího, špinavějšího" boje proti Impériu, ale na druhou stranu na nás hrne typická klišé (co myslíte, když někdo spadne na kokos a leží jako mrtvý, a o pár minut později je jediný, kdo může zachránit situaci, byl nebo nebyl skutečně mrtvý?;)), a výsledkem je v podstatě generická Dirty Dozen podívaná, u které vás může zajímat leda tak to, kdo (pokud vůbec někdo) zůstane na konci naživu. Ovšem nenechte se mýlit - ne že by byli jednotliví hrdinové nějak zajímaví - jelikož jich je tolik, nemají mezi všemi těmi přestřelkami a vesmírnými bitvami prostor, aby se mohli rozvinout do něčeho víc, než do scénáristických šablon. Ale prostě vás zajímá výsledné skóre v životech, když už tedy potenciálně skoro čtyřicet let víte, že mise byla úspěšná:) Kdyby nešlo o film ze světa Star Wars, zapadl by jako žánrovka, ozvláštněná jen tím, že se v ní někdo neustále za něco omlouvá. Pokud chcete sdělovat poselství, fakt k tomu nejde používat Star Wars. To už se líp hodí South Park. A opravdu, opravdu se přimlouvám, nechte už Petera Cushinga odpočívat v pokoji. I když se úroveň animace od Epizody III posunula hodně dopředu, pořád to ještě není tak docela ono, i když grafici vyvinou obrovskou snahu. A když ji nevyvinou, jako v případě Carrie Fisher, je to ještě pořád docela peklo:) A s touto pozitivní myšlenkou se konečně loučím a dávám 60% s minimální šancí na reprízu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA $533,539,991║Tržby Celosvetovo $1,057,419,273▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $69,486,538║ Tržby za predaj DVD v USA $18,598,416║ tak nakoniec nie, nevyšlo to, márne som dúfal že na záver roka dostanem vytúžený bonbónik, Gareth Edwards nevie poriadne viesť hercov a takmer ma uspal, až posledná tretina sa rozbehne ale ako celok nie moc pútavé, skôr prázdne, triky samozrejme na úrovni, akcia fajn ale to je tak všetko, uvidím čo povie ďalšia projekcia /videl v kine 3D verziu: 70%/ __/videl v kine 3D verziu v IMAX Bory Mall: 75%/ ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • 6týždňové pretáčky sa mali týkať až 40 % filmu. Svedčí o tom aj mnoho chýbajúcich scén z trailerov. (rexino)
  • Slavná věta "Mám z toho špatný pocit", která zazněla napříč všemi epizodami Star Wars, zazní i zde. Pronese ji robot K-2SO (Alan Tudyk). (Charpy)
  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama